Kesäkuu, 2001

Ciscon nopea lähiverkko tehostaa urheiluyleisön tulospalvelua

Olympiastadionin ajanotosta ja tulospalvelusta vastaava KLW Sport Oy otti käyttöön Ciscon langattoman lähiverkon tuotteet.

KLW Sport Oy ja Cisco Systems tekevät Helsingin Olympiastadionin tulospalvelun tietoliikenneyhteydet mahdolliseksi Cisco Aironet 350 -sarjan langattoman lähiverkon (WLAN) tuotteilla reaaliaikaisesti ja luotettavasti.

Stadionin toimitusjohtaja Esko Eklund on tyytyväinen uuteen tulospalveluun: "Kisayleisöllemme on tärkeää seurata tuloksia helposti. Lähtökohta on, että kumppanimme ovat vahvoja osaajia tilaisuuksien järjestäjinä ja ne pystyvät kehittämään ja löytämään uusia toimintatapoja, joilla palvelemme Stadionin yleisöä."

"Langattomuus mahdollistaa tulospalvelun toimipisteiden siirrot sekä uusien tietokoneiden lisäämisen järjestelmään nopeasti. Lisäksi Cisco Systemsin ratkaisussa korostui helppo ja nopea käyttöönotto", toimitusjohtaja Marko Alatalo KLW Sportista toteaa.

"Olympiastadionilla käytettävä Ciscon langaton lähiverkko mahdollistaa kuvan, äänen ja datan saumattoman integroinnin yhteen tietoliikenneverkkoon. Langattoman verkon peittoa on laajennettu merkittävästi entiseen verrattuna. Standardoidulla ja keskitetyllä tietoturvaratkaisulla langattomat yhteydet voidaan skaalata tuhansille käyttäjille", Ciscon aluemyyntijohtaja Kari Vähämäki kertoo.

Cisco Aironet 350 -järjestelmän uusia ominaisuuksia ovat suorituskykyä ja saatavuutta parantavat älykäs kuormanjako usean tukiaseman verkossa ja maakohtaisten radioasetusten automaattinen neuvottelu. Langattoman Cisco Aironet -sarjan tietoturvakonsepti perustuu IEEE 802.1x -standardiin. Tietoturvakonsepti mahdollistaa laajennettavan ja keskitetyn tietoturvan hallinnan ja tukee dynaamisia, kertakäyttöisiä ja käyttäjäkohtaisia salausavaimia, jotka on integroitu verkkoon kirjautumiseen.