British Columbia bygger et trådløst universitetsområde

For at kunne give højhastighedsforbindelse til mere end 40.000 studerende og ansatte er University of British Columbia i Vancouver i Canada i gang med at opbygge et af Nordamerikas største trådløse netværk, der dækker universitetets område på mere end 92.500 kvadratmeter.

Universitetets trådløse LAN er baseret på Cisco Aironet 1100- og 1200-løsningerne, og når det er færdigt, vil det bestå af mere end 1200 trådløse access points på hele universitetsområdet. Netværket vil være kraftigt nok til at understøtte avancerede forskningsapplikationer, som eksempelvis video-streaming, samt online samarbejde via virtuelle laboratorier.

Akademisk netværk i Slovakiet højner hastigheden

Det akademiske netværk i Slovakiet opgraderer sit netværk, så universiteter, skoler og forskningsinstitutioner kan dele information og indhold med hastigheder op til 100 gange hurtigere, end det nuværende system kan håndtere. Hastigheden og kapaciteten på det nye netværk, der er baseret på Ciscos Catalyst switching-platform, vil give studerende og akademikere i hele landet fordelene ved e-learningsapplikationer, der benytter sig af video-on-demand og fjerntliggende uddannelsesressourcer.

Tipperary Institute brugte AVVID til at skabe et akademisk samfund

Tipperary Institute i den Irske republik er ikke kun opdelt i to lokaliteter, der ligger 45 kilometer fra hinanden, det er også ansvarlig for mange eksterne studerende. Ved brug af Ciscos AVVID-løsning tilbyder instituttet de studerende muligheden for at interagere og lære sammen, selv om de måske opholder sig forskellige steder rent fysisk. Videokonferencer gennem et IP-netværk er nøglen til dette. Takket være højhastighedsnetværket kan foredrag leveres fra et sted til et andet, eller fra et sted til mange andre. Netværket kan desuden håndtere data- og telefonikommunikation, hvilket gør det til en ideel platform for udviklingen af fremtidens avancerede uddannelsesapplikationer.

Brug trådløs teknologi til at forbinde mere for mindre

King Edward VII skolen i Melton Mowbray i Storbritannien har været entusiastisk omkring implementering af e-learning fra starten af. For at kunne tilbyde bredbåndsinternetadgang installerede skolen en fast forbindelse. Servicen kom dog til at lide under sin egen succes, da flere og flere afdelinger og studerende begyndte at benytte sig af internettet til deres studier. De uoverkommelige praktiske og økonomiske foranstaltninger ved at skulle udvide det kablede netværk på hele skolen betød, at der skulle findes en alternativ løsning. Ciscos Aironet 340-serie af trådløse løsninger blev brugt til at oprette et trådløst netværk, der nu tilbyder bredbåndsadgang på hele skolens areal. Brugen af it er nu fuldstændig integreret i skolens dagligdag.

Broer over floden Mersey

Halton College, der er en undervisningsanstalt i hurtig vækst i det nordvestlige England, voksede ud af deres lokaler på nordsiden af floden Mersey. Beslutningen om at bygge et universitetsområde mere på en mark på sydsiden af floden betød, at undervisningsanstalten måtte finde en måde, de kunne kommunikere gnidningsfrit mellem de to adskilte områder. Halton College ønskede at udvide deres eksisterende netværksinvestering, dog var de bevidste om de involverede udgifter. De besluttede sig for at implementere et integreret telefoni- og datasystem, der benyttede sig af Cisco IP-telefoni. Nu har de ansatte adgang til e-mail og voice-mail, ligegyldigt hvor på universitetsområdet, de befinder sig. Den bedre tilgængelighed er dog kun starten. Med mere end 200 IP-telefoner, der allerede er installerede, har Halton College planer om at udnytte skalérbarheden ved Ciscos IP-løsninger, og de planlægger derfor at introducere Unified Messaging (f.eks. adgang til voice-mail via e-mail), videokonferencer, så foredrag kan deles mellem de to universitetsområder, samt bruge IP-telefonernes skærme til administrative opgaver som f.eks tidsplaner og registrering af studerende.