Har du ett konto?

  •   Anpassat innehåll
  •   Dina produkter och support

Behöver du ett konto?

Skapa ett konto

Digital kundupplevelse via dataanalys

Bra IT-lösningar vid byte av kontor för växande företag. Förbättra nätverkssäkerheten, administrationen och den mobila personalens arbetsstruktur för växande företag.

Företag som fokuserar på kundupplevelsen utklassar både marknaden och sina konkurrenter enligt en utvärdering av sex års aktieresultat som har utförts av Watermark Consulting. Data, och hur de används, är nyckeln till att ge kunderna den fantastiska upplevelse de förtjänar. Genom att variera kommunikationsmetoder, erbjuda tillägg och se till att systemet håller måttet för alla nya krav kan du bidra till ett förhöjt resultat.

1. Tänk som dina kunder

Data utgör verkligen guldklimpen i verksamheten. Med rätt analyser och infrastruktur för att samla in data kan du ta reda på vad dina kunder vill ha, ge det till dem när de vill ha det, och till och med förutsäga vad de vill ha innan de vill ha det. Den här vetskapen kan du få i realtid, vilket medför att du kan fatta nödvändiga beslut på stående fot, med fakta som bevis. Alla kunder vill känna sig speciella. Du kan använda de data som din verksamhet samlar in för att ta fram bättre upplevelser för dina kunder, från personanpassade upplevelser som skräddarsys efter deras senaste shoppingtur eller plats, till svar på deras onlinefrågor i realtid. Du behöver ett robust nätverk som kan hantera de kraftfulla funktioner som behövs för att bearbeta siffrorna, så se till att ditt nätverk har tillräcklig prestanda för att göra ett bra jobb.

2. Bjud på Wi-Fi

Det är en metod som fungerar utmärkt för många företag. Alla platser där kunder befinner sig kan dra nytta av gratis och säkert Wi-Fi. Varför inte? Det är en extra morot för dina kunder att dröja sig kvar, surfa online, shoppa, kanske till och med arbeta, och samtidigt dra nytta av alla förmåner och bekvämligheter i lokalen.

3. En samlingsplats för alla

Alla företag samverkar med kunder, samarbetar med kollegor eller partners, anlitar leverantörer eller arbetar med handläggare. Med samarbetsverktyg går det att göra samverkan mer omedelbar och personlig, vilket verkligen kan lyfta kundernas upplevelser. Videokonferenslösningar som WebEx innebär att du kan träffa dina kunder ”personligen” samt dela dokument och presentationer, oavsett vilken typ av enhet du använder. Andra lösningar som Spark kan användas för att möta och samverka med dina kunder i virtuella rum.

4. Fasta grunder – bygga upp ditt nätverk

Glöm inte att fundera på hur du kan dra nytta av ditt aktuella nätverk. Ha stora drömmar, men glöm inte att tänka på hur mycket prestanda och lagring du behöver för att förverkliga drömmarna. Det går inte att ha det ena utan det andra, och det kan vara värt att fundera på att uppgradera nätverkskraven som en del av förberedelserna. Var försiktig med att erbjuda fler tjänster innan du har tagit reda på om du kan hålla det du lovar. Kunder uppskattar inte långa fördröjningar när de använder gratis Wi-Fi eller om de inte får tillräckligt snabbt svar på onlinechatten. Mer information om hur du kan använda nätverket som stöd för din växande verksamhet finns i den här artikeln om verksamhetstillväxt.

De här fyra stegen tar dig en bra bit på vägen till ökade intäkter, flera nya kunder och större kundnöjdhet och kvarhållning.

Anmäl dig för att få e-post med aktuell branschinformation, kampanjer och erbjudanden för växande företag.