Guest

Cisco och Microsoft lanserar ny gemensam molnplattform

Cisco samarbetar med Microsoft inom molnlösningar och lanserar nu en gemensam plattform för molnleverantörer. Denna gör det enklare att snabbt ta fram och leverera nya tjänster till slutkunderna.

Nu utökar Cisco sitt samarbete med Microsoft för att hjälpa molnleverantörer att leverera nya tjänster snabbare via den nya integrerade molnplattformen Cisco Cloud Architecture för Microsofts molnplattform.Samtidigt förenklas övergången till Intercloud för molnleverantörerna.

– Tillsammans med Microsoft gör vi det nu mycket enklare för alla våra partner att utveckla och erbjuda nya molnlösningar till sina kunder. Samtidigt ser vi att framgångarna med Intercloud fortsätter och ännu fler nya partner ansluter sig till vårt ekosystem, säger Frida Rössel, Cloud Sales Specialist på Cisco i Sverige.

Nästa generations molntjänster kräver kompatibilitet mellan hårdvara, mjukvara, nätverk, lagring och servrar. Molnleverantörer har en utmaning att kunna hantera komplexiteten och kostnaderna för integration av infrastruktur och de olika lagren av applikationer som krävs för att kunna erbjuda nya molntjänster. Cisco Cloud Architecture för Microsofts molnplattform är en integrerad lösning som kombinerar Windows Azure Pack med Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) och hjälper molnleverantörer att snabbt leverera allt från nätverkstjänster och ”disaster recovery” till big data och applikationstjänster för stora företag.

Dessutom meddelar 14 molnleverantörer att de nu går med i Ciscos ecosystem Intercloud för partner. Totalt finns nu 60 Intercloud-leverantörer med sammanlagt 350 datacenter i 50 länder världen över.

Mer om Cisco Cloud Architecture för Microsofts molnplattform

  • Cisco Cloud Architecture för Microsofts molnplattform är skräddarsydd för stora företags datalaster (såsom CRM-system och ERP) och ger en gemensam plattform för IaaS (infrastruktur som tjänst), PaaS (plattform som tjänst) och SaaS (mjukvara som tjänst).
  • Plattformen gör det möjligt att för tjänsteleverantörer att ta sina nya tjänster till marknaden mycket snabbare – där policyhanteringen mellan applikationer och infrastruktur redan finns på plats.
  • Minskade licenskostnader från Microsoft och enklare hantering av systemintegration av Microsoft System Center och infrastrukturen från Cisco.

Mer information och länk till rapporten via den amerikanska pressreleasen

För mer information:

Frida Rössel, Cloud Sales Specialist på Cisco Sverige
E-post: frossel@cisco.com
Mobil: 076-100 55 77

Vi kan hjälpa dig