Guest

Cisco lanserar ny TV-plattform

Videoscape Unity integrerar videotjänsten Videoscape och NDS-lösningar för att ge operatörer och medieföretag möjlighet att skapa unika videoupplevelser på flera enheter som TV, smartphones eller laptops

11 januari, 2013 – Under CES i Las Vegas visar Cisco upp Videoscape Unity, en vidareutveckling av tjänsteplattformen för Videoscape. Plattformen levererar synkroniserade videoupplevelser för enheter som TV, smartphones och laptops med stöd för Multiscreen Cloud DVR, vilket möjliggör för användarna att kunna starta, stoppa och spela upp innehåll som de önskar se. Videoinnehåll kommer ofta i olika format eller upplösning och det är inte alltid enkelt att anpassa innehållet till de olika enheter som användarna äger. Videoinnehåll för surfplattor fungerar nödvändigtvis inte för TV. Cisco har därför skapat Videoscape Unity för att ge operatörer möjlighet att leverera bästa möjliga videoupplevelser till sina användare, oavsett vilken enhet man använder.

Den nya plattformen integrerar Videoscape tillsammans med teknik från NDS som Cisco förvärvade i juli 2012. Plattformen består av moln-, nätverks- och klientbaserade-komponenter som är sammankopplade med det öppna gränssnittet Snowflake. För första gången kan leverantörer använda en öppen mjukvaruplattform för en förbättrad medieupplevelse som kan skräddarsys utifrån deras respektive varumärken.

– Tidigare har operatörer och medieföretag varit tvungna att välja mellan standardiserade produktlösningar med begränsade möjligheter att arbeta med sina varumärken eller integrerade kundlösningar med fokus inom ett specifikt område. Videoscape Unity erbjuder det bästa av båda världar och ger möjlighet att designa egna användarupplevelser som fungerar på flera enheter tack vare våra moln-och nätverkskomponenter, säger Fredrik Wester, teknikansvarig för Ciscos operatörssegment.

Videoscape finns nu även tillgänglig som tjänst vilket gör att operatörer kan låta Cisco bygga, övervaka och hantera videoinfrastrukturen.

Några nyckelfunktioner:

  • Multiscreen Cloud DVR: Molndriven videoinspelning och lagring med stöd för Cloud DVR.
  • Video överallt: Plattformen breddar synen på TV och låter användare upptäcka och se på premiumprogram både live eller via on-demand oavsett enhet eller var man befinner sig.
  • Koppla upp video till samtliga enheter: Ciscos Connected Video Gateway blir en underhållningscentral med IP och QAM-video för att dela video och metadata till samtliga uppkopplade IP-enheter i hemmet.

För mer information, se fullständiga pressmeddelandet här


Om Cisco

Cisco är världsledande på IT och hjälper företag att fånga morgondagens möjligheter genom att koppla upp det tidigare ouppkopplade. För löpande information besök http://thenetwork.cisco.com

Vi kan hjälpa dig