Aveți cont?

  •   Conținut personalizat
  •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Securitatea și relocarea IT pentru IMM-uri - Cisco

Procesul de relocare a birourilor susține soluțiile IT pentru IMM-uri. Îmbunătățirea securității rețelelor, activităților de management și ale structurilor de lucru pentru angajații IMM care lucrează de la distanță.

Traversați o perioadă favorabilă. Afacerea crește. De fapt, v-ați dezvoltat atât de mult, încât este timpul să vă mutați sediul. O astfel de mutare e un proces de durată, dar este și destul de distractivă. O schimbare a peisajului vă poate revitaliza echipa, iar un nou spațiu de lucru vă dă ocazia să veniți cu idei noi de partajare a spațiului, de schimbare a mobilierului, decorului... și sistemului IT. Mutarea sediului reprezintă un bun motiv pentru a evalua modul în care funcționează afacerea dumneavoastră și de a implementa o infrastructură și sisteme noi, care vor avea un impact pozitiv asupra afacerii dumneavoastră.

Angajații de la distanță lucrează mai sigur și mai inteligent

Deși probabil vă gândiți la multe alte aspecte importante, e momentul să acordați atenție locului de unde vor lucra angajații. Dintr-un showroom? În mișcare? O forță de muncă digitală și mobilă este una mai flexibilă, adaptabilă și, cel mai adesea, creativă, productivă și mulțumită.

Cercetările Cisco relevă că foarte mulți deținători de IMM-uri din Europa nu profită de avantajele oferite de o forță de muncă mobilă, deși știu cum i-ar putea ajuta acest lucru. Mulți proprietari de afaceri nu oferă încă angajaților posibilitatea de a lucra de la distanță, ceea ce înseamnă că aceștia trebuie să vină în continuare la birou, în loc să poată lucra și din altă parte. Implementarea unor schimbări acum vă va ajuta să valorificați potențialul de dezvoltare al afacerii oferit de mobilitate.

Implementați un software de partajare a dispozitivelor

Tehnologia poate aduce angajații laolaltă, oriunde s-ar afla, atât în interiorul, cât și în afara birourilor. Cu toate acestea, am constatat că mulți proprietari de afaceri nu au nici un software de colaborare care să le permită angajaților să lucreze împreună pe documente.

Soluțiile de videoconferință, cum ar fi WebEx și software-ul pentru salile de ședințe virtuale, Spark, permit echipelor dumneavoastră să se întâlnească „față în față", economisind timp și bani prin eliminarea călătoriilor și permițând personalului să partajeze documente și să colaboreze în timp real. Aplicații de comunicare precum Jabber ajută echipele să rămână în contact prin intermediul mesageriei instant, al funcției de prezență în timp real, partajării desktop și aplicațiilor de conferință, creând un spațiu nou de birouri, dar care nu ocupă de fapt un spațiu fizic.

Simplificați configurarea rețelei IT și gestionarea dispozitivelor

În cercetările Cisco, s-a constatat faptul că gestionarea rețelei reprezintă o provocare pentru multe IMM-uri: unii proprietari ar dori să angajeze mai mult personal cu competențe IT, iar 30% nu au deloc resurse IT. Activitatea de gestionare a rețelei s-a schimbat semnificativ, iar acum este mai simplu de utilizat, atât în cadrul companiei, cât și în cloud. E momentul să faceți o schimbare – rețeaua este fundația afacerii dumneavoastră, iar alegerea soluției potrivite de gestionare în cloud v-ar putea oferi flexibilitate și noi oportunități.

Acțiuni de protecție și prevenire împotriva nefuncționării rețelei

Odată cu dezvoltarea companiei, crește și cantitatea de date pe care trebuie să le păstrați și prelucrați. Este vital să protejați datele despre clienți și alte informații sensibile, pentru a nu fi accesate de intruși. În plus, intruziunile în rețea pot genera perioade de nefuncționare a rețelei în timp ce sunteți offline, și complicații suplimentare în timp ce remediați problemele. Matematica este simplă: investiția în securitate reprezintă o investiție în acțiuni de prevenire, ceea ce înseamnă că veți putea continua să faceți afaceri, având siguranța că rețeaua este protejată.

Economisiți spațiu cu suport wireless

În timp ce numărați birourile, gândiți-vă puțin cât de multe schimbări au avut loc. Nu mai e de actualitate un spațiu în care fiecare angajat are un birou dedicat. Un spațiu de birouri wireless permite găzduirea unei forțe de muncă extrem de variate – angajați cu jumătate de normă, reprezentanți de vânzări, consultanți și contractori – și dispozitivele pe care le utilizează. Desigur, trebuie să vă asigurați că rețeaua este protejată, utilizând măsuri de securitate precum identificarea utilizatorilor, firewall-uri și alte politici și procese care vor ține pasul cu nevoile de dezvoltare ale companiei.

Economisiți energie reevaluând structura IT

Reducerea cheltuielilor de funcționare cu spațiul înseamnă mai mult profit. Cheltuielile cu energia sunt în mare parte generate de procese precum iluminat, încălzire, aer condiționat și funcționarea calculatoarelor, care pot fi controlate de rețea. Noile tehnologii fac acest lucru posibil, oferindu-vă posibilitatea de a desfășura operațiuni mai ecologice și de a economisi bani.

Așa că, înainte de a începe să împachetați, reevaluați-vă nevoile IT, atât pe cele actuale, cât și pe cele potențiale. Faceți o planificare înainte de a vă muta, iar afacerea dumneavoastră vă va mulțumi.

Înregistrați-vă și fiți la curent cu recomandările din industrie, promoțiile și ofertele pentru IMM.