Aveți cont?

  •   Conținut personalizat
  •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Soluții cloud de securitate cibernetică pentru companii mici și mijlocii

Soluții de digitalizare securizate pentru companii mici și mijlocii. Cum să gestionați securitatea în cloud pentru dispozitivele de rețea interconectate din cadrul IMM-urilor.

Prezentarea potențialului cloud

Mediul cloud schimbă modul în care companiile își desfășoară operațiunile de zi cu zi. Datorită serviciilor cloud, companiile au acces la o infrastructură IT profesională, fără a fi nevoie de un departament IT specializat. Operațiunile dependente de IT, care în trecut necesitau sisteme hardware sau echipamente noi, precum transferurile de fișiere mari, stocarea de date și colaborarea, acum pot avea loc în cloud, oferind o flexibilitate mai mare și costuri mai mici, nefiind necesară prea multă expertiză. Mediul cloud dă posibilitatea și companiilor mici să acceseze cu ușurință și la prețuri rezonabile funcționalități IT pentru a le ajuta să devină mai competitive, mai eficiente și mai creative.

Pe măsură ce tranziția către digitalizare crește oportunitățile pentru companii, un aspect rămâne în continuare critic: securitatea rețelei. Companiile adoptă digitalizarea, însă trebuie să facă acest lucru în condiții de siguranță. Trecerea productivă către digitalizare implică și faptul că organizațiile trebuie să acționeze inteligent și să se doteze corespunzător pentru a preveni atacurile cibernetice. Ar putea să nu pară o amenințare imediată, însă în 2016 numai exploit-urile ransomware au însumat 1 miliard de dolari. Breșele de securitate pot avea ca rezultat operațiuni de remediere costisitoare, perioade de indisponibilitate, pierderi de date și potențiale breșe de securitate devastatoare în ceea ce privește informațiile despre clienți, astfel încât e important să fiți protejați.

E mai bine să previi decât să tratezi cu ajutorul soluțiilor de securitate, prin urmare este esențial ca proprietarii companiilor să pună în practică măsuri simple, dar eficiente de protejare a rețelelor. Utilizați software antivirus. Alegeți parole inteligente și schimbați-le frecvent. Faceți back-up la date periodic. Actualizați programele software regulat. Securizați întreaga rețea, nu doar dispozitivele individuale.

Pentru companiile care nu au personal specializat IT, administrarea acestor sarcini, precum și securizarea unei game largi de dispozitive interconectate, înțelegerea jargonului IT și gestionarea unor configurații complicate reprezintă o activitate copleșitoare.

Din fericire, există o soluție inteligentă și simplă, care poate susține IMM-urile să gestioneze nevoile de securitate ale rețelei. Soluțiile cloud de rețea oferă o arhitectură de rețea inovatoare care ajută companiile să elimine multe dintre provocările IT comune, într-un mediu securizat superior.

Cum funcționează securitatea rețelei în cloud?

Soluțiile cloud de rețea sunt extrem de simple. Dispozitivele IT gestionate prin intermediul Cisco Meraki cloud (precum AP-uri wireless, switch-uri și dispozitive de securitate, pentru a numi doar câteva) sunt cutii albe discrete care integrează sisteme hardware puternice, construite pentru a rezista nevoilor multiplelor dispozitive și aplicații. Aceste dispozitve se conectează automat la cloud-ul Meraki (cloud-ul privat Cisco, susținut de o rețea de servere la nivel global) și includ funcționalități de auto-provizionare care facilitează înregistrarea rețelei. Este simplu de configurat, unele rețele necesitând doar câteva minute pentru a intra în funcțiune și include funcții de securitate. În plus, nu aveți nevoie de software suplimentar în afara dashboard-ului gestionat de Meraki cloud.

Soluții finite pentru rețele IMM

Meraki a fost conceput plecând de la nevoile IMM. Conform cercetărilor, caracterul complex al sistemelor IT se dovedește o misiune dificilă pentru managementul din cadrul companiilor mici, trei sferturi dintre antreprenori având cel puțin o frustrare în materie de IT. Meraki nu numai că rezolvă în mod elegant multe dintre problemele pe care antreprenorii și managerii le găsesc iritante (cum ar fi actualizările constante, costurile de licențiere software, gestionarea mai multor dispozitive și configurații), însă face acest lucru oferind cele mai bune soluții de securitate pentru întreaga rețea.

Toate aceste lucruri facilitează administrarea și protejarea rețelei, datelor și organizației, reducând în același timp nevoia de competențe IT vaste și continue. Soluțiile de securitate a rețelei în cloud prin intermediul cloud-ului Meraki oferă antreprenorilor și managerilor siguranța că toate dispozitivele conectate la sistem sunt protejate. În plus, Meraki este testat zilnic de o terță parte independentă, pentru a oferi asigurări suplimentare companiilor care o utilizează.

Inovații IT pentru rețelele IMM

Soluțiile de rețea Meraki reprezintă un atu, oferind antreprenorilor și managerilor posibilitatea de a configura, gestiona și monitoriza rețelele cu ușurință, asigurându-se că cele mai recente actualizări și funcționalități de securitate sunt livrate automat, economisind timp pentru ca organizațiile să se poată concentra pe activitățile curente.

Pentru companiile care au diverse provocări IT, Meraki este o soluție adaptată la redundanța digitală. Iar pentru companiile care au un departament IT, Meraki le poate ajuta să-și îmbunătățească eficiența, siguranța și timpul de răspuns, reducând erorile, confuziile și nivelul de epuizare al echipelor de suport. Toate dispozitivele Meraki sunt gestionate într-un dashboard, o interfață bazată pe un browser, care permite echipelor IT să configureze și să gestioneze dispozitivele, setările și datele de oriunde din lume, fiind disponibil acum în mai multe limbi.

Înregistrați-vă și fiți la curent cu recomandările din industrie, promoțiile și ofertele pentru IMM.