Aveți cont?

  •   Conținut personalizat
  •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Dorin Pena, Cisco România: „Extindem conceptul de simplificare operațională în întreg portofoliul de soluții Cisco”

Cisco a prezentat la Connect România 2018 inovațiile care ajută la valorificarea adevăratului potențial al rețelei

București, 12 octombrie 2018 – Cisco, lider global în domeniul tehnologiei și al inovației, a prezentat în cadrul evenimentului Connect România, desfășurat în acest an sub sloganul „Unlock your network’s potential”, inovațiile care ajută la valorificarea adevăratului potențial al rețelei.
Rețelele sunt acum mai importante decât oricând, dar sunt supuse unei presiuni foarte mari, pentru că milioane de dispozitive noi se conectează la internet în fiecare zi. Dacă anterior un administrator de rețea gestiona 200 de dispozitive conectate, în prezent gestionează mii de dispozitive, iar acest număr crește exponențial de la an la an.

Rețelele au devenit din ce în ce mai complexe, schimbările care se petrec la nivelul infrastructurilor din companii încep să fie tot mai greu de controlat, iar fenomene precum mobilitatea angajaților presupun provocări de securitate constante pentru departamentele IT.
Cisco răspunde tuturor acestor provocări cu soluții inovatoare, concepute să aducă simplificare operațională și care ajută la valorificarea întregului potențial al rețelei.

„Rețeaua este o componentă critică pentru orice companie, indiferent de dimensiunea acesteia, dar gestionarea acesteia reprezintă o activitate foarte complexă. În ultimul an, am lansat soluții care ajută companiile să parcurgă drumul de la complexitate la simplificare operațională. Vrem să extindem acest concept în întreg portofoliul de soluții Cisco”, a declarat Dorin Pena, General Manager Cisco România.

În procesul de simplificare, Cisco pornește chiar de la bază: dezvoltă ASIC-uri proprii (Application Specific Integration Circuit – circuite integrate dezvoltate pentru aplicații specifice) programabile, pentru seria de switch-uri Catalyst 9000, de exemplu, dar și pentru alte produse Cisco. ASIC-urile programabile permit dezvoltarea de soluții care includ componente esențiale în asigurarea securității și controlului activității operaționale, precum vizibilitate, programabilitate și proactivitate.

Abordarea provocărilor companiilor privind securitatea, automatizarea și resursa umană

50% din traficul de internet este criptat, iar tendința în viitorul apropiat este ca acest procent să depășească 80%. Talos, divizia de securitate a Cisco, blochează zilnic peste 19,7 miliarde de amenințări și analizează 600 de milioane de mostre de email-uri și 16 miliarde de interogări web în fiecare zi. Folosind soluții precum Encrypted Traffic Analytics de la Cisco, companiile pot identifica atacuri cibernetice, fără a ști ce se află în interiorul pachetelor de date și pot răspunde mult mai rapid amenințărilor de securitate.

Cisco se concentrează pe identificarea problemelor reale cu care se confruntă companiile și a lucrurilor de care acestea au cu adevărat nevoie. Iar una dintre cele mai mari probleme este lipsa resursei umane. În prezent, companiile nu dețin resursa umană necesară gestionării complexității generate de explozia numărului de dispozitive conectate la rețele IT.

Dacă în 1998 România avea 22 de milioane de locuitori, cu o distribuție echilibrată, formată din oameni tineri care au constituit resursa umană necesară pentru dezvoltarea joburilor viitorului, în 2023 România va avea în jur de 18 milioane de locuitori, cu o structură a populației și mai dezechilibrată.

„Trebuie să facem mai mult cu mai puțin. E un slogan care nu are aplicabilitate doar atunci când vorbim de reduceri de costuri, azi devine o realitate chiar și atunci cand presiunea financiară nu există. Cum poate ajuta Cisco companiile? Răspunsul nostru conține două componente – oamenii și tehnologia. Educația este esențială. Vom continua să investim în Cisco Networking Academy, programul nostru educțional, care anul acesta sărbătorește 20 de ani de prezență pe piața locală și care a contribuit semnificativ la dezvoltarea pieței IT&C din România. De asemenea, e important să implementăm în întreg portofoliul nostru de soluții componente precum vizibilitate, programabilitate și proactivitate, pentru a ajuta companiile să valorifice cu adevărat potențialul rețelei”, a mai adăugat Dorin Pena.


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în tehnologie care face ca Internetul să funcționeze din 1984. Oamenii, produsele și partenerii noștri ajută la conectarea sigură și la identificarea oportunităților viitoare astăzi. Pentru mai multe noutăți accesați newsroom.cisco.com și blogul Cisco.

Cisco și sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau ale companiilor afiliate din SUA și alte țări. Puteți găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks . Mărcile înregistrate ale terților sunt deținute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relație de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.