Aveți cont?

 •   Conținut personalizat
 •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Cisco: 100.000 de studenți au urmat cursurile NetAcad în România

 

 • 70% dintre cei care absolvă cursurile Cisco obțin noi locuri de muncă sau mai bune, primesc responsabilități sporite și câștigă salarii mai mari
 • 139 de academii, 1.500 de instructori certificați, 20 de cursuri disponibile
 • De la lansarea programului în România, 28% dintre studenți au fost femei

București, 11 mai 2018  – Cisco Networking Academy împlinește anul acesta 20 de ani în România. Studii realizate la nivel mondial arată că există un decalaj între locurile de muncă din domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) și candidații calificați pentru a le ocupa. Programul Cisco Networking Academy (NetAcad) și-a propus să reducă semnificativ acest decalaj, oferind studenților din întreaga lume cursuri de formare a competențelor IT. Aproape 100.000 de studenți au urmat cursurile NetAcad, de când a fost lansat programul în România, în 1998.

Încă de la început, Cisco Networking Academy a colaborat îndeaproape cu instituțiile de învățământ și cu instructorii pentru a dezvolta și furniza un curriculum care le oferă studenților competențe digitale, de rezolvare a problemelor și abilități antreprenoriale de care au nevoie pentru a obține un loc de muncă, o promovare sau să înceapă o afacere proprie.

Conform Cisco, un milion de dispozitive noi vor fi disponibile online în fiecare oră până în 2020. Multe organizații se gândesc la modul în care pot digitaliza operațiunile, de la producție la retail, de la orașe inteligente la logistică. Însă acest proces necesită o forță de muncă în permanentă adaptare și recalificare pentru a răspunde cerințelor în schimbare de pe piață.

„Cisco a înființat Networking Academy și în România din dorința de a-i familiariza pe studenți cu unul dintre cele mai interesante domenii IT: lumea rețelelor. Cu toate acestea, în prezent, NetAcad este mai mult decât o platformă de dezvoltare a competențelor IT. Este o comunitate, ai cărei membri sunt studenții, profesorii și oamenii de afaceri, ale căror acțiuni și cunoștințe pot modela viitorul. NetAcad a fost gândit ca un program accesibil tuturor încă de la început. De aceea am colaborat cu mediul academic și cu alte organizații, lucru care ne-a permis să ajutăm la îmbunătățirea cursurilor de tehnologie predate în școli, colegii și universități și să contribuim astfel la dezvoltarea sistemului educațional IT din România. Programul este disponibil la nivel național și poate fi adoptat de orice școală și universitate, nefiind dedicat elitelor”, declară Dorin Pena, director general Cisco România.


RoEduNet București – de la prima academie regională până în prezent

Certificatul de naștere al NetAcad în România a fost semnat în decembrie 1998, când a fost înființată prima academie regională RoEduNet Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București. Au urmat apoi alte etape de dezvoltare importante:

 • în aprilie 1999, primii 20 de instructori au început pregătirea la academia regională RoEduNet Bucureşti. Ca o recunoaştere a succesului acestui program în România, RoEduNet Bucureşti – Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Universitatea Politehnica Bucureşti, a fost autorizat drept centru de instruire regională pentru academiile regionale din 15 ţări.
 • Tot la facultatea de Automatică şi Calculatoare funcţionează din vara anului 2000 şi un modern centru de pregătire în networking realizat cu sprijinul Cisco România.
 • Prima academie locală şi-a început activitatea la Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” din Bucureşti, pe 4 mai 1999. La scurt timp după aceea, Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani a început să predea elevilor curricula Cisco.
 • Prima clasă de studenți absolvenți ai unei academii locale din România a fost cea de la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti, în septembrie 2000. În numai 11 luni, cei 13 cursanţi au parcurs toate cele 4 module ale programului CCNA (Cisco Certified Network Associate).
 • În 1999, în cadrul academiilor era predat un singur curs Cisco. În prezent, programul oferă 20 de cursuri, inclusiv pe teme de foarte mare actualitate, precum Securitate și IoT (Internet of Things).
 • Doar în anul academic 2016/2017, la cursurile NetAcad au participat aproximativ 12.000 de studenți.
 • Începând din anul universitar 2018/2019, Cisco include un nou curs în curricula Cisco Networking Academy: CCNA Cybersecurity Operations. Cursul este conceput atât pentru studenții care vor să obțină competențe entry-level de analiști în securitate, cât și pentru profesioniștii IT care doresc să urmeze o carieră în departamentele de securitate din cadrul companiilor. Cursanții se vor pregăti astfel pentru roluri în companii precum analist în departamentul de securitate (nivel asociat/începător) sau funcții care necesită cunoașterea tehnologiilor și principiilor de bază în securitatea informatică.

NetAcad România – pe primul loc în Europa în ceea ce privește echilibrul de gen

De asemenea, programul implementat de Cisco în România a jucat un rol important în încurajarea tinerelor să aleagă o carieră în IT. NetAcad România se situează pe primul loc în Europa, în ceea ce privește procentul echilibrului de gen: 49% dintre instructori și 28% dintre studenți sunt femei. România se mândrește și cu o altă premieră: prima femeie instructor CCNP (Cisco Certified Network Professional) din Europa Centrală și de Est a fost de la Academia CREDIS din București.

Educația oferită prin intermediul cursurilor Cisco Networking Academy (NetAcad) a ajutat mii de studenți, atât la nivel mondial, cât și în România să se dezvolte profesional, în cariere extrem de solicitate pe piața muncii.

70% dintre cei care absolvă cursurile Cisco obțin noi locuri de muncă sau mai bune, primesc responsabilități sporite și câștigă salarii mai mari. Cursurile NetAcad ajută studenții să își dezvolte competențe cheie din zona de tehnologie, dar în același timp creează o generație nouă de persoane care au abilitatea de a rezolva probleme, care sunt la fel de inovatori ca tehnicieni, gândesc ca antreprenorii și se comportă ca agenți ai schimbării sociale.


Timp de 20 de ani, Cisco Networking Academy a inspirat oamenii și i-a susținut să se adapteze mai ușor tendințelor, tehnologiilor și provocărilor dintr-o lume în permanentă schimbare.


În ultimii 20 de ani, Cisco Networking Academy a devenit cea mai mare clasă virtuală din lume. Aproape 8 milioane de studenți învață în același sistem e-learning de la lansarea programului la nivel mondial.

 


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în tehnologie care face ca Internetul să funcționeze din 1984. Oamenii, produsele și partenerii noștri ajută la conectarea sigură și la identificarea oportunităților viitoare astăzi. Pentru mai multe noutăți accesați newsroom.cisco.com și blogul Cisco.

Cisco și sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau ale companiilor afiliate din SUA și alte țări. Puteți găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks . Mărcile înregistrate ale terților sunt deținute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relație de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.