Aveți cont?

  •   Conținut personalizat
  •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Cisco lansează versiunea nouă a soluției Tetration Analytics, cu opțiuni extinse de implementare

 

București, 21 martie 2017 – Cisco anunță extinderea platformei Tetration Analytics cu funcționalitatea de administrare automatizată a politicilor de securitate și două noi opțiuni de utilizare, pentru a ajuta organizațiile să construiască medii mai sigure pentru aplicațiile de afaceri. Cisco a lansat platforma Tetration Analytics în iunie 2016, fiind proiectată pentru a oferi vizibilitate completă și în timp real a traficului la nivelul centrelor de date.

Politica de securitate este aplicată indiferent de locul în care se află aplicațiile: servere virtuale, medii “bare metal”, fizice sau în medii cloud private ori publice, la nivelul infrastructurii oricărui furnizor. Acest nou model de administrare asociază politicile cu caracteristicile sarcinilor de lucru și comportamentele, oferind în același timp siguranța că politica de securitate rămâne intactă, chiar dacă sarcinile de lucru fluctuează.

Securitate sporită a aplicațiilor

În prezent, aplicațiile complexe de afaceri ocupă sute de servere aflate în diverse infrastructuri eterogene, atât în centrele de date, cât și în cloud. Gradul de complexitate este sporit și de tehnologiile de virtualizare, mobilitatea aplicațiilor și schimbările constante la nivel de aplicații, datorită mediilor moderne DevOps. Prin urmare, managerii IT trebuie să înțeleagă componentele aplicațiilor, tiparele de comunicare și dependențele dintre aplicații, elemente necesare pentru a respecta pe deplin cerințele de securitate actuale.

Securitate sporită prin segmentarea aplicațiilor

Tetration Analytics duce micro-segmentarea – o tehnică de securitate care permite separarea sarcinilor de lucru – la un alt nivel, oferind funcționalitatea de „segmentare a aplicației”, prin care se transportă în mod coerent policitile la nivel de aplicații, indiferent de locul în care se află acestea: servere virtualizate, medii “bare metal” și fizice sau în cloud. Politicile pot fi inserate în firewall-ul oricărui furnizor și, de asemenea, pot fi orchestrate la nivel de rețea. În comparație cu soluțiile statice existente in prezent, Tetration oferă în mod dinamic rezultate disponibile imediat, pe baza analizei de comportament a miliarde de fluxuri, procese și caracteristici ale sarcinilor de lucru. Politica de securitate coerentă este administrată prin intermediul unor agenți instalați la nivelul sistemelor de operare ale serverelor, iar politica definită este validă pentru orice sarcină de lucru, oriunde.

„Fiind unul dintre cei mai mari furnizori din Statele Unite de servicii medicale pentru boli post-acute, HealthSouth utilizează Cisco ACI și Cisco Tetration Analytics în mai multe centre de date, pentru a ne spori agilitatea, a oferi servicii mai bune și a pune o bază solidă pentru viitor”, a declarat Mike Kindle, vicepreședinte Technology Services, HealthSouth. „Vom utiliza soluțiile Cisco pentru centre de date pentru a implementa rapid servicii virtualizate cu o sigură consolă de management, oferind un nivel ridicat de securitate și fiabilitate. Cisco Tetration Analytics ne ajută să identificăm și să mutăm volumul de încărcare a aplicațiilor la un nivel care nu era posibil anterior.”

Noi opțiuni de utilizare

Cisco oferă două modele noi de utilizare pentru Tetration Analytics. Pe lângă platforma originală construită pentru centre de date de dimensiuni foarte mari, Cisco oferă o nouă platformă, la scară mai mică, Tetration-M, ideală pentru clienții care au până la 1.000 de sarcini de lucru. De asemenea, Cisco lansează o platformă Tetration implementată în cloud public pe Amazon Web Services (AWS) - Tetration Cloud – ideal pentru utilizări de până la 1.000 de sarcini de lucru. Indiferent de modelul de utilizare, Tetration poate monitoriza volumul de activitate atât în medii cloud private, cât și publice.

Extensibilitatea platformei prin intermediul API-urilor și aplicațiilor

Tetration Analytics permite acum clienților și partenerilor Cisco să-și scrie propriile aplicații care accesează datele stocate pe platformă prin intermediul API-urilor. Utilizatorii pot folosi algoritmi proprii de analiză pentru Tetration pentru a crea aplicații care generează exporturi de date personalizate și notificări, specifice pentru nevoile lor de afaceri. Cisco continuă să se implice în zona ecosistemelor deschise, colaborând cu companii partenere pentru a construi aplicații și integrări cu soluțiile acestora: AlgoSec, Citrix, Dell EMC, F5, Infoblox, ServiceNow și Tufin.

Data Center-ul ASAP de la Cisco

Tetration Analytics reprezintă un element cheie al strategiei Cisco de susținere a transformării digitale, care începe cu un data center ASAP de la Cisco. ASAP este acronimul de la Analyze, Simplify, Automate and Protect (Analiză, Simplificare, Automatizare și Protecție). Această abordare arhitecturală permite organizațiilor să-și modernizeze centrele de date și infrastructurile IT cu o soluție IT hibridă, care maximizează performanța aplicațiilor, diminuează riscurile și crește agilitatea operațională pentru a susține transformarea digitală. Portofoliul complex al Cisco pentru centrele de date subliniază o dată în plus angajamentul pentru inovare: switch-uri Cisco Nexus® 9000, Cisco ACI™, CloudCenter, Tetration Analytics, Cisco UCS® și HyperFlex.

Despre Tetration Analytics

Tetration Analytics este o platformă proiectată pentru a oferi vizibilitate completă și în timp real la nivelul întregului centru de date, pentru fiecare pachet, fiecare flux de date si fiecare viteză. Cisco Tetration Analytics colectează date de la senzorii hardware și software și analizează apoi informațiile folosind tehnici avansate de învățare automată, oferind managerilor IT o înțelegere profundă a centrului de date. Prin intermediul unei singure console de management, politicile de securitate sunt automatizate și administrate în funcție de context și roluri. Tetration simplifică considerabil fiabilitatea operațională, operațiunile vitale și migrarea aplicațiilor către soluții SDN și cloud.

Cu ajutorul Cisco Tetration Analytics, organizațiile pot:

  • Să ​​înțeleagă ce aplicații sunt dependente unele de altele într-un centru de date și în Cloud.
  • Să treacă de la o abordare reactivă la una proactivă: luarea de decizii operaționale în cunoștință de cauză și validarea efectului modificărilor de politică înainte ca acestea sa fie puse în aplicare.
  • Să caute în miliarde de fluxuri de date în mai puțin de o secundă, folosind interfața de motor de căutare a Tetration.
  • Să monitorizeze în permanență comportamentul aplicațiilor pentru a identifica rapid orice abatere de la modelele de comunicare prestabilite.
  • Să administreze coerent polici de securitate la nivelul fiecărei aplicații, indiferent de locul în care aceasta se află.

La interior, platforma Tetration este o soluție la cheie: serverele și switch-urile sunt precablate, iar software-ul este pre-instalat. Configurarea Tetration este simplă: răspundeți la câteva întrebări cu privire la mediul centrului de date pentru a permite clusterului să fie configurat. Nu este necesară o expertiză pentru a implementa sau a opera Tetration.

Servicii avansate Cisco

Experții Cisco Services pot ajuta organizațiile să integreze rapid platforma Tetration Analytics în centrele de date, să definească modele de utilizare specifice fiecărui mediu în parte și să implementeze politici validate de segmentare a aplicațiilor. Expertiza Cisco Service poate ajuta organizațiile să câștige timp, în plus furnizează expertiză 24/7 pentru managementul centralizat al situațiilor și suport pentru soluții într-un singur serviciu.

Citate relevante

„Pe măsură ce organizațiile adoptă transformarea digitală și modelul DevOps, investesc în tehnologii noi, iar infrastuctura devine din ce în ce mai dinamică și distribuită, rezultatul fiind că securitatea trebuie să devină mai dinamică la rândul ei”, a declarat Zeus Kerravala, analist ZK Research. „Deși 80% din cheltuielile cu securitatea sunt concentrate pe protecția perimetrului companiilor, doar 20% din breșele de securitate au loc aici”, a mai adaugat Kerravala.

„Companiile din întreaga lume adoptă strategii multi-cloud pentru a-și realiza obiectivele de transformare digitală, însă acestea prezintă provocări continue legate de vizibilitate și securitate”, a declarat Brad Casemore, director de cercetare la IDC. „Cisco Tetration Analytics adresează aceste provocări oferind vizibilitate completă și segmentarea aplicațiilor, destinate să susțină administrarea politicilor de securitare în medii de aplicații hibride.”


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în tehnologie care face ca Internetul să funcționeze din 1984. Oamenii, produsele și partenerii noștri ajută la conectarea sigură și la identificarea oportunităților viitoare astăzi. Pentru mai multe noutăți accesați newsroom.cisco.com și blogul Cisco.

Cisco și sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau ale companiilor afiliate din SUA și alte țări. Puteți găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks . Mărcile înregistrate ale terților sunt deținute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relație de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.