Guest

Cisco: revoluția digitală va destabiliza 4 din 10 companii care nu vor investi în digitalizarea afacerilor în următorii 5 ani

  • Noul studiu al Centrului Global pentru Transformarea Digitală a Afacerilor arată că doar 25% dintre companii se pregătesc pentru a face față revoluției digitale
  • 45% dintre reprezentanții companiilor consideră că subiectul este prea puțin important pentru a fi abordat în consiliul de administrație

LinkedInGoogle+
Share:

București, 16 iulie 2015 - Revoluția digitală poate duce, mai rapid ca niciodată, la înlocuirea modelelor tradiționale de afaceri și la remodelarea industriilor, conform unui raport realizat de Centrul Global pentru Transformarea Digitală a Afacerilor (Centrul DBT), o inițiativă a Cisco și a celebrei școli de business elvețiene, International Institute of Management Development (IMD).

Raportul „Digital Vortex: How Digital Disruption is Redefining Industries” este primul emis de către Centrul DBT care analizează modul în care industria se schimbă ca urmare a revoluției digitale. Studiul a fost realizat în urma unui sondaj de opinie, la care au participat 941 de reprezentanți din 12 industrii (Tehnologie, Media & Entertainment, Retail, Servicii Financiare, Telecomunicații, Educație, Turism, Producție, Sănătate, Utilități, Petrol și Gaze, Farma) și țări diferite, precum: Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Anglia și Statele Unite ale Americii.

Rezultatele studiului arată că revoluția digitală va afecta puternic în următorii cinci ani aproximativ 40% dintre companiile ce urmează modele tradiționale de afaceri, din fiecare dintre cele 12 industrii luate în considerare. Pentru companii, acest lucru poate însemna, în unele cazuri, pierderea cotei de piață sau chiar falimentul. Cu toate acestea, reprezentanții a 45% dintre companii consideră că revoluția digitală nu este un subiect atât de important încât să fie dezbătut în ședințele consiliului de administratie.  

„Fiecare țară, oraș și afacere în parte vor trebui să se adapteze revoluției digitale pentru a se dezvolta și a supraviețui în noua economie digitală”, spune Martin McPhee, Senior Vice President, Cisco Consulting Services. „Centrul Global DBT, care îmbină revoluția digitală cu educația, va servi drept platformă pentru ca directorii executivi să poată învăța despre felul în care transformarea digitală poate asigura durabilitatea companiilor lor”.

Majoritatea managerilor intervievați afirmă că transformarea digitală are o influență pozitivă asupra afacerilor și asupra societății. Concret, 75% dintre aceștia consideră că revoluția digitală este o formă de progres, 72% spun că aduce valoare adăugată consumatorilor, iar 66% consideră că duce la creșterea responsabilității individuale. Pe de altă parte, 43% dintre managerii intervievați nu conștientizează riscurile pe care le implică revoluția digitală sau nu i-au acordat suficientă atenție, în timp ce numai 25%  investesc proactiv în tehnologie.

Dintre cele 12 industrii analizate, produsele și serviciile din zona de tehnologie vor fi cel mai afectate de aceste schimbări în următorii cinci ani. De asemenea, industrii  care gestionează foarte multe date și informații, cum sunt media și entertainment, telecomunicații, servicii financiare și retail, vor fi nevoite să facă importante investiții în tehnologie pentru a face față provocărilor revoluției digitale.

Această schimbare este determinată de modul de lucru și ritmul în care se dezvoltă startup-urile, competitori activi și proactivi în folosirea de tehnologie, de contopirea industriilor, pe măsură ce dezvoltarea digitală permite extinderea afacerilor pe noi piețe.

Executivii din companiile care au la bază modele tradiționale de afaceri se așteaptă la schimbări majore în următorii cinci ani datorită revoluției digitale, care se vor reflecta inclusiv în cota de piață.

„Modelele de afaceri, prioritățile, dar și ofertele de produse vor suferi schimbări. Pe lângă modificările aduse industriilor, transformarea digitală va estompa treptat și granițele dintre acestea”, spune Michael Wade, director al Centrului DBT și Profesor de Inovație și Strategie la IMD. „Pe măsură ce industriile se apropie de mijlocul vortexului digital, componentele fizice sunt înlăturate, chiar dacă asta înseamnă renunțarea la anumite avantaje în fața competiției.”

Sintagma „Vortex Digital” descrie forța pe care transformarea digitală o exercită asupra tuturor industriilor și felul în care companiile sunt atrase către nucleul acestui fenomen. Cercetările din cadrul studiului „Digital Vortex”, care abordează provocările și oportunitățile create de revoluția digitală, sunt un prim pas important al Centrului DBT în ceea ce va fi o călătorie de 5 ani pentru IMD, Cisco și alte organizații partenere.  

Pentru a accesa întregul raport, intrați pe: http://www.imd.org


Despre Centrul Global pentru Transformarea Digitală a Afacerilor

Centrul Global DBT este o inițiativă a Cisco și IMD ce creează o legătură între procesul de inovație și învățare pentru a dezvolta modele revoluționare de afaceri pentru era digitală. Centrul DBT este un hub de cercetare la nivel global pe segmentul transformării digitale a afacerilor, unde directorii executivi sunt ajutați să găsească soluții unor provocări create de schimbările majore ale piețelor. Centrul DBT colectează diverse puncte de vedere de la un număr mare de organizații – start-up-uri, companii mari tradiționale și inovatoare - pentru a pune în practică noi idei și moduri de gândire revoluționare. Colaborarea combină autoritatea pe care Cisco o are în domeniul Internet of Everything – rețeaua de conexiuni dintre oameni, procese, date și obiecte — cu expertiza IMD în cercetarea aplicată și în dezvoltarea de lideri globali, axându-se pe schimbările de organizare necesare pentu revoluția digitală. 


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine prin a demonstra că lucruri uimitoare se pot întâmpla când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.

Despre IMD:

IMD este cea mai renumită școală de afaceri, considerată cel mai bun loc de formare al viitorilor lideri globali, printr-o educație de cel mai înalt nivel. Școala este axată în întregime pe dezvoltarea oamenilor de afaceri, oferă excelență elvețiană cu o perspectivă globală și are o abordare flexibilă, personalizată și eficientă.

http://www.imd.org

Conte connosco