Guest

Cisco lansează noi soluții de colaborare pentru companii de toate dimensiunile

Compania propune alternativa video HD pentru mediul de afaceri

LinkedInGoogle+
Share:

BUCUREȘTI, România, 9 aprilie 2014 – Cisco a anunțat lansarea unor echipamente noi de colaborare care permit organizațiilor, indiferent de dimensiunea lor, să se conecteze de oriunde, oricând prin soluții video de înaltă calitate, fiabile și interoperabile. Statisticile din industrie indică faptul că peste 93% dintre sălile de întâlnire nu sunt dotate cu echipamente video de înaltă calitate, ceea ce face în unele cazuri imposibilă comunicarea.

Experiență extraordinară în fiecare sală de conferințe

Cisco a lansat trei sisteme video care permit partajarea de video și conținut în orice spațiu de întâlnire, în funcție de cerințele utilizatorilor, dar și de aranjarea sălii. Sistemele integrate de colaborare îmbină designul subțire cu o experință de utilizare simplă și intuitivă. A doua generație a Cisco TelePresence® MX200 este ideal pentru încăperi mici, scalabil, inclusiv din punct de vedere al prețului, ușor de instalat și care oferă rezoluție HD. Cisco TelePresence MX700 și Cisco TelePresence MX800 sunt două modele performante, ideale pentru spații de dimensiuni medii și largi. Aceste sisteme integrate oferă rezoluție HD și suportă H.265 care oferă utilizatorilor o calitate excepțională cu un consum de bandă redus la jumătate.

Fără compormisuri de preț sau performanță

Cisco TelePresence SX10 Quick Set folosește echipamentele pe care multe săli mici de conferință le au – ecranele plate – pentru a crea soluții video extraordinare, la un preț mai mic decât cel al unui PC. Sistemul transformă practic orice ecran plat într-o soluție de colaborare video HD în mai puțin de 10 minute. Prin acest sistem care face posibilă o experință de înaltă calitate la un preț atractiv, Cisco își propune să tranforme soluțiile video într-un instrument prezent în orice sala de conferință.

Vizibilitate perfectă

Calitatea apelurilor video este dată de tehnologia din spatele camerei. Cisco lansează două noi modele de camere, compatibile cu cele mai multe dintre soluțiile anunțate astăzi. Cisco TelePresence Precision 60 oferă ce mai bună calitate a imaginii la nivel de industrie (1080p60), se adaptează unor condiții variate de iluminare, zoom extins, asigurând o redare integrală a imaginii surprinse. Cisco TelePresence SpeakerTrack 60 are la bază Precision 60 și este un sistem dual de cameră ce identifică în mod inteligent vorbitorul din încăpere apropiindu-i imaginea. Recunoașterea facială inteligentă și tehnologia de triangulație a vocii permit camerei să urmărească vorbitorul în timp ce se deplasează și să facă focus pe următorul speaker imediat ce acesta ia cuvântul. Rezultatul este o conversație mai naturală – tranziții mai facile, latență redusă și mai puține întreruperi.

Soluția pentru încăperi unice și scenarii multiple

Nu toate spațiile sunt la fel și nici toți clienții nu au aceleași nevoi. Cisco TelePresence SX80 este soluția ideală pentru integratorii de soluții care doresc să doteze spații mari cu soluții video. Noua soluție Cisco® SX80 este o soluție puternică și flexibilă ce poate fi combinată cu diverse camere, inclusiv modelele anunțate mai sus și care suportă până la trei ecrane. Totodată, împreună cu MX700 și MX800, SX80 este una dintre primele platforme care suportă H.265 pentru calitate sporită și consum redus de bandă.

Fiecare ecran contează cu Intelligent Proximity

Cisco a anunțat de asemenea integrarea capabilității Intelligent Proximity, varianta beta, în câteva dintre echipamentele sale*. Cu Intelligent Proximity, sistemele video Cisco “simt” orice smartphone sau tabletă prezentă în sala de întâlnire și întreabă utilizatorul dacă dorește să participe la conferință. Odată sincronizate, utilizatorul poate vizualiza pe dispozitivul propriu imaginile prezentate, poate salva diverse slide-uri și chiar reveni la slide-uri anterioare, direct de pe ecranul smartphone-ului sau tabletei personale. Este o experiență cu totul nouă de a transforma dispozitivele mobile în experiențe video de colaborare.

Soluții de colaborare simplu de instalat, utilizat și scalat

Pentru a oferi utilizatorilor experiențe relevante de fiecare dată, trebuie ca tehnologia de colaborare să fie simplu de instalat, utilizat și întreținut. Abilitatea de a ordona toate aplicațiile necesare pentru a susține mediile de colaborare cu un singur SKU (stock keeping unit) și pregătirea lor pe un server îmbunătățesc substanțial rularea și mentenanța. Cisco a îmbunătățit Business Edition 6000 prin adăugarea tuturor componentelor software necesare pentru a gestiona o conferință video HD completă, incluzând o licență pentru 25 de utilizatori și un nou utilitar sub formă de wizard care reduce substanțial timpul de implementare. Datorită popularității produsului BE6000 și cererii pentru o ofertă similară din partea organizațiilor mari, Cisco a anunțat Business Edition 7000 pentru organizațiile cu peste 1000 de utilizatori. Construit pentru a ține pasul cu organizațiile, noua soluție se scalează rapid pentru a răspunde cererilor în creștere din partea afacerilor.

Colaborarea în Cloud. Cisco își ropune să ofere aceeași experiență utilizatorilor soluțiilor de colaborare, indiferent că optează pentru o soluție on–premise, în cloud sau o combinație între cele două. Astfel, Cisco a anunțat Cisco Hosted Collaboration Solution care permite utilizatorilor remote sau mobili să acceseze soluții de colaborare în cloud fără a fi necesar un VPN. Cisco a îmbunătățit HCS pentru companiile mijlocii oferindu-le posibilitatea de a beneficia de voice mail și centre de contact pentru 20-100 de agenți. Cisco a îmbunătățit de asemenea eficiența operațională prin utiliare de management pentru preluarea și gestionarea mai rapidă a experiențelor clienților. Aflați mai multe despre cum vor ajuta aceastea partenerii HCS să intre pe noi piețe aici.

“Tehnologia ne permite să ne conectăm și să colaborăm cu partenerii, clienții, colegii, însă pentru a fi într-adevăr eficiente, aceste soluții trebuie să fie fiabile, sigure, scalabile și să se potrivească în cât mai multe scenarii. Produsele anunțate acum de Cisco nu reprezintă decât prima etapă dintr-o lungă serie de lansări ce vor urma și în care conceptul de Bring Your Own Device joacă un rol central”, a declarat Răzvan Atimariti, Collaboration Product Sales Specialist Cisco pentru Europa de Sud-Est.

Disponibilitate

Toate produsele anunțate vor fi disponibile în această primăvară.

* Pentru mai multe informații despre Intelligent Proximity accesați acest link.

Notă: Multe dintre produsele și caracteristicile de produs descrise sunt în diverse stadii de dezvoltare și vor fi oferite în momentul în care vor fi disponibile. Aceste produse și caracteristici pot fi subiectul unor modificări din partea Cisco, iar Cisco nu își asumă nicio răspundere pentru întârzierea sau anularea lansării oricăruia dintre produsele sau caracteristicile menționate în acest document.


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine prin a demonstra că lucruri uimitoare se pot întâmpla când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.