Guest

Cisco lansează noile switch-uri de mare performanță Nexus 9000 pentru a susține Infrastructura Centrată pe Aplicații (ACI)

Cisco aniversează 5 ani de inovație în centre de date cu UCS

LinkedInGoogle+
Share:

BUCUREȘTI, România, 4 aprilie 2014 – Cisco a lansat noile modele de switch-uri Cisco Nexus 9504 și Nexus 9516 din gama Nexus 9000, completând astfel inovațiile din seria Application Centric Infrastructure (ACI). ACI este prima soluție de cloud și data center care asigură automatizare, vizibilitate și securitate completă pentru rețea, precum și un management integrat al resurselor IT virtuale și fizice, toate centrate în jurul nevoilor aplicațiilor.

Automatizarea bazată pe politici centralizate asigurată de Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC), profilurile de aplicație și switch-urile Nexus 9000 se combină pentru a ajuta organizațiile să construiască cloud-uri hibride și rețele în cloud cu nivel ridicat de securitate. Cisco a anunțat, de asemenea, un produs nou din familia Nexus 3000 : switch-ul Nexus 3164Q conceput pentru fluxurile mari de date specifice centrelor de date scalabile masiv (massively scalable data centers - MSDC) și big data. Nexus 3164Q suportă o gamă variată de instrumente de automatizare pentru furnizorii de servicii cloud, inclusiv suport pentru Linux Container, XML, JSON, Puppet/Chef, Python și OpenStack. Switch-urile Cisco Nexus 3000 sunt prezente în rețelele a opt din 10 cei mai mari furnizori de servicii, acoperind mare parte din infrastructură. Anunțul Cisco a fost făcut în contextul sărbătoririi a 5 ani de Unified Computing System (UCS) ™.

Cisco Global Cloud Index arată că două treimi din fluxul total de date va fi procesat în cloud până în 2017 și peste două treimi din traficul generat de centrele de date va proveni din cloud. Companiile care construiesc cloud-uri private, publice sau hibride au nevoie de automatizare bazată pe politici pentru a optimiza implementările de cloud și a câștiga o eficiență mai mare.

Alături de modelul Cisco Nexus 9508, Cisco Nexus 9504 și Nexus 9516 constituie gama de switch-uri pentru centre de date cu cel mai ridicat nivel de performanță, eficiență energetică, scalabilitate și programabilitate, concepute să răspundă cerințelor impuse de cloud, big data și aplicații complexe. Testele independente realizate de Miercom demonstrează că seria Nexus 9000 oferă performanță și siguranță.

Portofoliul Nexus 9500 include inovații diverse cum ar fi primul switch modular fără backplane care asigură eficiență energetică și de răcire cu 15% mai mare, dar și un design simplificat pentru 30% din componente, pentru o fibilitate de 2,8 ori mai mare. Portofoliul de switch-uri oferă de asemenea flexibilitate șasiului pentru designuri de acces 1/10G eficiente din punct de vedere al costului, designuri de agregare 10G/40G și 40G de înaltă performanță, și designuri 100G moderne, de tip leaf/spine.

Noi certificări de specializare Cisco sunt dezvoltate pentru pozițiile legate de programabilitatea rețelei. Programele de certificare și training au ca scop dezvoltarea de capabilități specifice pentru fiecare poziție:

 • Dezvoltator de aplicații de business: familiarizare cu noul mediu deschis, specific centrului de date
 • Designer sau Architect: dobândește capabilități de integrare a aplicațiilor
 • Engineer: integrează și realizează troubleshooting-ul într-un mediu cloud programabil
 • Dezvoltator: folosește interfețele de programare pentru automatizarea rețelei, inclusiv JSON, XML, Python, Puppet/Chef și OpenStack.

Servicii de consultanță Cisco: furnizează rezultate măsurabile pentru afaceri, implementare rapidă, costuri legate de infrastructură reduse și Return on Investment rapid. Între noile servicii concepute pentru implementările de ACI se numără:

 • Cisco Readiness Planning: identifică riscurile și oportunitățile, oferă analiză operațională și furnizează planuri detaliate de migrare pentru o tranziție facilă și de succes către ACI.
 • Cisco Quick Start Service pentru Nexus 9000: asistență în implementarea seriei de switch-uri Cisco Nexus 9000.
 • Cisco Accelerated Deployment Services pentru Nexus 9000: asigură tranziție rapidă către o arhitectură centrată pe aplicații.
Soluții Cisco de finanțare: oferă clienților și partenerilor din întreaga lume suport pentru achiziția de tehnologii inovatoare pentru centre de date cum ar fi Cisco UCS și Cisco ACI. Cisco asigură soluții de finanțare flexibile și specializate prin Cisco Capital, subsidiară deținută integral de Cisco Systems.

Cisco sărbătorește 5 ani de creștere și inovație pentru UCS

În urmă cu 5 ani, Cisco își făcea intrarea pe piața serverelor prin lansarea primei inovații din ultimii zeci de ani -Unified Computing System (UCS). În pofida dificultăților determinate de intrarea pe o piață matură, Cisco a reușit în cinci ani o creștere rapidă ca urmare a inovațiilor tehnologice continue. Cisco se poziționează în prezent pe locul doi la nivel global la veniturile din vânzarea de servere blade X86 și deține o cotă de piață de 30% în Statele Unite ale Americii. Totodată se află în top cinci vendori de servere la nivel global.

Împreună cu partenerii săi tehnologici, Cisco a creat o nouă categorie de soluții integrate de infrastructură: VSPEX® cu EMC, FlexPod cu NetApp și vblock cu VCE; astăzi, aceste soluții integrate de colaborare sunt unele de top la nivel de industrie. Cisco a colaborat, de asemenea, cu furnizori de software de vârf precum Microsoft, Oracle și SAP, precum și cu distribuitori majori de Hadoop, pentru a optimiza UCS ca platformă pentru aplicații high-performance computing.

Date despre UCS

 • Peste 80% din vânzările Cisco sunt generate de parteneri
 • Peste 3.850 de parteneri vând UCS; peste 50% sunt specializați în tehnologia UCS
 • Conform IDC Worldwide Quarterly Server Tracker pentru trimstrul 4/2013 Cisco se situează pe locul 2 în funcție de vânzările de servere blade x86, la nivel global. Cisco ocupă locul doi pe piața americană și locul 5 în topul general al vendorilor de servere.
 • Cisco este lider în Gartner Magic Quadrant pentru servere Blade
 • Mai mult de 30.000 de clienți au adoptat Cisco UCS, inclusiv 75% dintre companiile din Top Fortune 500
 • În ultimii 5 ani, între inovațiile UCS se numără: profile de servicii, memorie extinsă patentată, infrastructură integrată, UCS Manager, UCS Central, UCS Director și, cel mai recent, UCS Invicta care pune memoria flash la dispoziția aplicațiilor cu consum mare de date care au nevoie de ea.

Resurse suplimentare


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine prin a demonstra că lucruri uimitoare se pot întâmpla când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

* Gartner nu favorizează niciun furnizor, produs sau serviciu menționat în studiile sale de cercetare și nu îndrumă utilizatorii de tehnologie să selecteze decât acei furnizori cu cele mai bune rezultate. Studiile Gartner reunesc opinii în urma cercetărilor efectuate de organizațiile de profil ale Gartner și nu ar trebui să fie interpretate ca declarații de fapt. Gartner declină toate garanțiile, explicite sau implicite, cu privire la această cercetare, inclusiv orice garanții de vandabilitate sau utilizare cu anumite scopuri.

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.

Notă: Multe dintre produsele și caracteristicile de produs descrise sunt în diverse stadii de dezvoltare și vor fi oferite în momentul în care vor fi disponibile. Aceste produse și caracteristici pot fi subiectul unor modificări din partea Cisco, iar Cisco nu își asumă nicio răspundere pentru întârzierea sau anularea lansării oricăruia dintre produsele sau caracteristicile menționate în acest document.