Guest

Cisco, furnizorul rețelei Wi-Fi la Mobile World Congress 2014: De două ori mai multe dispozitive conectate față de 2013 și un trafic mai mare cu 300%

În cele patru zile de târg au fost realizate 81.000 de conexiuni și au fost transferați 19 terabytes de date

LinkedInGoogle+
Share:

BUCUREȘTI, România, 18 martie 2014 – Cisco a furnizat la ediția de anul acesta a evenimentului de telecomunicații Mobile World Congress, una dintre cele mai mari rețele Wi-Fi disponibilă la nivel global, capabilă să susțină 81.000 de dispozitive conectate la Internet, care au generat un trafic de 19,1 terabytes. Față de anul trecut, numărul de dispozitive conectate s-a dublat, iar traficul de date generat în timpul celor patru zile de eveniment a crescut cu 300%.

Rețeaua Wi-Fi furnizată de Cisco în cifre:

  • 80.880 de dispozitive s-au conectat la Internet prin intermediul rețelei Wi-Fi, dublu față de ediția precedentă;
  • Vârful de transfer de date a fost de 1,2 Gb/secundă;
  • 19.1 TB de date au fost transferate din rețelele mobile 3G/4G în rețeaua Wi-Fi
  • Rata de utilizare a benzii de 5Ghz a fost de 58% față de 42% a celei de 2,4GHz, indicând o creștere a adopției dispozitivelor care funcționează în banda de 5GHz.
  • În prima zi de târg, printr-un singur punct de acces la rețea au fost transmise 280 GB de date
  • Numărul de conexiuni la Internet realizate în prima zi de târg îl depășise pe cel din 2013 încă înainte de ora 10 a.m., respectiv 22.126.

Date cheie:

  • Cisco a colaborat cu centrul expozițional Fira din Barcelona pentru a instala o rețea Wi-Fi disponibilă permanent pe o suprafață de 240.000 de metri pătrați cât măsoară Gran Via, centrul care găzduiește în fiecare an Mobile World Congress.
  • Prin intermediul soluției Wi-Fi Cisco destinate furnizorilor de servicii, GSMA a oferit servicii Wi-Fi de mare viteză participanților și expozanților la Mobile World Congress, în toate cele opt spații de expunere.
  • Rezultatele au demonstrat faptul că rețeua Wi-Fi poate reprezenta o soluție complementară pentru serviciile celulare în cele mai dificile condiții. Furnizarea de servicii Wi-Fi pentru un târg de amploarea Mobile World Congress impune planificare, monitorizare și management riguroase. Rețeaua a fost astfel pregătită de Cisco și Fira cu câteva luni înainte pentru a susține evenimentul de patru zile. Cisco a mai colaborat cu AT&T și Accuris Networks pentru a oferi opțiuni multiple și foarte sigure de autentificare în rețeaua Wi-Fi, cu o rețea Hotspot 2.0 de generație viitoare care le-a permis participanților să transfere date în regim roaming la fel de sigur și rapid ca și în rețelele celulare.

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine prin a demonstra că lucruri uimitoare se pot întâmpla când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.