Guest

NBC Olympics utilizează noua soluție Cisco Videoscape Cloud pentru producția și transmisia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci

LinkedInGoogle+
Share:

Platforma avansată de livrare de servicii TV a Cisco, Videoscape, va permite transmisia live și la cerere, pe ecrane multiple, a conținutului filmat în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci

BUCUREȘTI, România, 31 ianuarie 2014 – Cisco a fost selectat de NBC Olympics, divizie a NBC Sports Group, ca furnizor de echipamente hardware video și soluții software prin platforma de livrare de servicii TV Videoscape, pentru decodarea și gestionarea conținutului produs cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci (Rusia), eveniment sportiv care vor avea loc în perioada 6 februarie – 23 februarie 2014.

Odată cu extinderea serviciului Videoscape cu capabilități software în cloud, NBC Olympics va beneficia de o arhitectură cloud simplă și adaptabilă pentru transmisii live, dar și pentru furnizarea de conținut la cerere pe toată perioada transmisiei de la Soci.

Între soluțiile hardware și software oferite de Cisco se numără: Videoscape Acquisition Suite, Videoscape Media Suite, Videoscape Distribution Suite (VDS), clienți Videoscape printre care set-top-box-uri și clienți software având la bază HTML5.

Cisco extinde platforma de servicii TV Videoscape cu noi capabilități in cloud

Cisco a anunțat extinderea platformei de livrare de servicii TV Videoscape cu noi capabilități în cloud, printre care prima ofertă Videoscape “as-a-service”, la nivel de industrie, și tehnologii software cloud deschise bazate pe Open Stack. Aceste capabilități vor ajuta furnizorii de servicii și companiile media să devină mai agile, să își crească veniturile și să își diminueze cheltuielile operaționale.

Cu ajutorul noilor tehnologii şi componete software pentru serviciile cloud private sau publice, acest nou set de capabilități Videoscape în cloud, va oferi furnizorilor de servicii opțiuni simplificate de a pune la dispoziția clienților noi experiențe de consum cum ar fi ecranul secundar sau serviciile video la rezoluție 4K. Totodată va facilita personalizarea conţinutului video, acesta putând fi vizionat şi partajat între mai multe dispozitive.

Noile capabilități în cloud ale platformei Videoscape includ:

  • Videoscape Cloud Software: Videoscape Cloud Software contribuie la reducerea cheltuielilor operaționale și creșterea veniturilor prin furnizarea unui număr sporit de experiențe, inclusiv din sfera Internetului tuturor Lucrurilor, la viteze fără precedent. Videoscape Cloud Software permite rularea independent de hardware a softului Videoscape în cloud-ul furnizorilor de servicii și al companiilor de media publice sau private, inclusiv cel bazat pe OpenStack. Aceasta le permite clienților să implementeze noi aplicații video la cerere, pe care să le scaleze apoi automat, simplu, economisind luni sau chiar ani de planificare și implementare.
  • Serviciile Videoscape Cloud: Capabilitățile Videoscape oferite “as a service” asigură furnizorilor de servicii și companiilor media o mai mare agilitate. Folosind același software și aceleași API, Videoscape Cloud Services poate fi cumpărat ca serviciu, în funcție de modelul de consum specific. Această abordare le permite companiilor să adauge opțiuni complementare infrastructurilor existente, pentru a livra rapid cele mai noi experiențe video pentru clienții lor, fără a fi nevoiți să creeze, codeze și integreze noile capabilități individual.
  • Cisco Cloud Fusion pentru Videoscape: Această strategie unică a Cisco le oferă furnizorilor de servicii și companiilor de media posibilități nelimitate de îmbinare de elemente provenind din multiple modele de implementare a Videoscape, inclusiv dispozitive software și hardware optimizate din punct de vedere al performanței, software în cloud și servicii în cloud. Cisco Cloud Fusion permite ajustarea Videoscape conform nevoilor fiecărui client, permițându-le acestora să evolueze către infrastructura dorită, fără a face necesare înlocuiri costisitoare de echipamente sau upgrade-uri majore. 
  • Videoscape Open UX Foundation: Acest software îmbunătățește funcționalitatea și performanța gateway-urilor, a set-top-box-urilor și a dispozitivelor conectate, rulând aplicații HTML5. HTML5 este o componentă cheie a sistemului video bazat pe cloud, iar Open UX Foundation îmbunătățește infrastructurile HTML5 facilitând implementarea de servicii video din cloud pentru furnizorii de servicii și companiile media.

Resurse:

Despre NBC Olympics

Divizie a NBC Sports Group, NBC Olympics gestionează producția, difuzarea și promovarea evenimentelor sportive de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci. NBC Olympics este liderul transmisiilor de la jocurile olimpice, conținut pentru care a fost recompensat cu premii, înregistrând unele din cele mai mari audiențe din istoria televiziunii americane.

Pentru mai multe informații legate de transmisiunile NBC Olympics de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, vizitați: http://nbcsportsgrouppressbox.com/


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine, demonstrând că se pot întâmpla lucruri uimitoare prin conectarea a ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.

Conte connosco