Har du en konto?

  •   Tilpasset innhold
  •   Dine produkter og støtte

Trenger du en konto?

Opprett en konto

Cisco og Telenor utvider samarbeid – skal utforske skyteknologi, sikkerhet og åpne virtuelle radioaksessnett for 5G

(Mobile World Congress, Barcelona, 27. februar 2019) Cisco og Telenor-sjefene Chuck Robbins og Sigve Brekke møttes i dag for å signere felles avtale om å ytterligere styrke selskapenes strategiske samarbeid.

Sammen skal Cisco og Telenor utvide sin felles innovasjon på områder som cybersecurity, skyteknologi, og løsninger for digitale arbeidsmiljø. De skal også utforske løsninger for åpne virtuelle radioaksessnett (Open vRAN) for 5G.

- Cisco er fokusert på å innovere for å hjelpe våre kunder utvikle sine nettverk til å bli mer fleksible og programmerbare nå som 5G er på vei og milliarder av oppkoblinger vil bli muliggjort. Telenor deler vår visjon for den digitale fremtiden og vi ser frem til å fortsette å levere på vår felles satsning til fordel for våre kunder, sier Chuck Robbins, styreleder og administrerende direktør for Cisco.

- Vi står midt oppe i en modernisering av Telenor og forbereder både oss selv og våre kunder for kontinuerlig digitalisering i tiden fremover. Som del av dette er vi glade for å styrke samarbeidet med en viktig teknologipartner som Cisco. Vi vil blant annet se på løsninger innen cybersikkerhet, skyteknologi og åpne virtuelle radioaksessnett for 5G. Vi jobber allerede tett sammen på en rekke innovative prosjekter og ser frem til et enda tettere samarbeid innen noen av områdene som betyr mest for våre kunder; rask, pålitelig, effektiv og sikker konnektivitet, sier Sigve Brekke, konsernsjef for Telenor.   

Samarbeidet skal styres av en komité ledet av Ruza Sabanovic, konserndirektør for Teknologi i Telenor og Jonathan Davidson, SVP, General Manager, Service Provider Business for Cisco, som skal sikre at selskapene sammen leverer resultater på felles mål i prosjektet.

I tidlig 2018 inngikk Cisco og Telenor et strategisk samarbeid om digital transformasjon, og har siden jobbet sammen om å gi Telenors kunder enda bedre digitale brukeropplevelser gjennom forbedret dataanalyse, Tingenes Internett (IoT), smarte byer og sikkerhetsløsninger.

Pressekontakter:

Hanne Knudsen
Kommunikasjonssjef, Telenor Group
90804015 | hanne.knudsen@telenor.com

Sara Cicero
Sr. PR Manager, Service Provider Business, Cisco
+1 770 236 2181 | stutzes@cisco.com


Om Cisco:

Cisco (NASDAQ: CSCO) er en av verdens største teknologivirksomheter. Siden 1984 har våre ansatte, produkter og partnere sørget for at samfunnet trygt kan logge på og gripe morgendagens digitale muligheter i dag. Oppdag mer på newsroom.cisco.com og følg oss på Twitter @Cisco. 

Om Telenor:

Telenor er et av verdens ledende mobilselskaper med virksomhet i Skandinavia og Asia, med 174 millioner mobilabonnenter og årlige driftsinntekter på NOK 110 milliarder (2018). Vi er størst eller nest størst aktør i de fleste av våre markeder. Vi er opptatt av ansvarlig forretningsdrift og drevet av en ambisjon om å utvikle de samfunnene vi er tilstede i. Å knytte verden tettere sammen har vært kjernen i vår virksomhet i mer enn 160 år, og vi arbeider hver dag for å koble våre kunder til det som betyr mest for dem. www.telenor.com

Tv: Sigve Brekke, Adm. Dir. Telenor Group og Chuck Robbins, Adm. Dir Cisco