Har du en konto?

  •   Tilpasset innhold
  •   Dine produkter og støtte

Trenger du en konto?

Opprett en konto

Merete Asak ny teknologidirektør i Cisco Norge

Ble oppdaget på The Gathering av Cisco i 2000 – nå blir hun direktør.

Merete er en Cisco ambassadør til fingerspissene. Hun ble headhuntet fra The Gathering av Cisco bare 21 år gammel og har i over 20 år jobbet med nettverk og kommunikasjonsløsninger. Som nettverkskonsulent har hun jobbet innen et bredt spekter av bransjer i inn- og utland med hovedfokus på Service Providere hvor hun har jobbet med flere av de største Internettleverandørene i Europa. Siden 2014 har Merete fokusert på IoT, Cyber Security og kommunikasjonsløsninger innen Olje og Gass.

Asak (40) er utdannet IT-teknolog ved Norges informasjonsteknologiske høgskole i Oslo (NITH, nå Westerdals ACT) og ble i 2003, som første kvinne i Norge, Cisco Certified Internetworking Expert (CCIE)-sertifisert.

Tidligere Oda-Prisvinner og på listen over Norges 50 fremste IT-kvinner
Asak ble i 2011 tildelt Oda-nettverkets pris for sin innsats med å oppmuntre kvinner til å jobbe med IT og var i 2017 på Abelia og Oda-nettverkets liste over Norges 50 fremste teknologikvinner.

Som et av verdens største teknologiselskaper, er rollen som Merete nå vil ta fatt på helt avgjørende for at vi skal kunne fortsette å lykkes i Norge, sier Trine Strømsnes stedfortredende Adm. Dir i Cisco Norge.

- Merete har dyp kjennskap til Cisco med solid teknologi-kompetanse og et bredt nettverk ved å ha jobbet med mange av norges fremste selskaper. Vi er veldig glade for at Merete takket ja til rollen som CTO, avslutter Trine Strømsnes.

– Cisco forstår hvilke muligheter teknologi skaper, noe som gir oss et stort samfunnsansvar helt fra protokollnivå og opp til hva salgs teknologi vi utvikler og selger. Jeg er stolt over å jobbe i et selskap med så høy kompetanse som fokuserer på nettopp dette, sier Asak.

- Jeg har brukt mye tid de siste årene å motivere jenter til å ta en teknisk utdanning. Jeg er opptatt av at det er en balanse mellom kjønnene når vi skal bestemme hvordan teknologi skal brukes. Når vi i nær fremtid vil måtte legge inn etiske avgjørelser i teknologi er det viktig at vi har et sterkt lag av menn og kvinner.

Merete har et stort engasjement rundt digitale rettigheter og utviklingen av Internett. Hun har i en rekke år sittet i styret i ISOC Norge, hvor hun også satt som styreleder. (www.isoc.org)

Merete Asak tiltrer som teknologidirektør i Cisco 1. februar 2019.

For nærmere kontakt:

Trine Strømsnes

Adm.dir. Cisco Norge

Mobil: (47) 415 77 350

Mail: tstroems@cisco.com

Merete Asak, CTO Cisco Norge