Guest

Resultatvekst på 31 prosent i andre kvartal

  • Omsetning på 11,9 milliarder dollar i Q2 FY16, flatt fra tilsvarende kvartal i fjor.
  • Nettoresultat på 3,1 milliarder dollar i Q2 FY16 (GAAP) - en vekst på 31 prosent
  • Forventer vekst på 1-4 prosent i Q3 mot samme periode forrige regnskapsår
  • Forventer Non-GAAP-resultat per aksje på 0,54-0,56 dollar per aksje

Oslo 10. februar, 2016: Cisco, verdenslederen innen nettverksløsninger som endrer hvordan mennesker kobles sammen, kommuniserer og samarbeider, presenterte onsdag kveld norsk tid tall for sitt andre kvartal i regnskapsåret 2016. Kvartalet ble avsluttet 23. januar.

I kvartalet oppnådde Cisco en topplinje på 11,9 milliarder dollar (GAAP). Dette er en uendret fra tilsvarende periode i forrige regnskapsår. Imidlertid kuttet Cisco en del av videoporteføljen rettet mot operatørmarkedet i november, og holdes denne utenom var omsetningsveksten på 2 prosent til 11,8 milliarder dollar. Resultatet endte på 3,1 milliarder dollar, en oppgang på 31 prosent (GAAP). Non-GAAP resultat per aksje økte med 35 prosent til 0,62 dollar per aksje.

– Vi leverte et sterkt andrekvartal og håndterer forretningen svært godt i en ekstremt krevende makroøkonomi, sier CEO i Cisco, Chuck Robbins.

– Vi driver frem resultater på to fronter. Vi fokuserer på fortsatt sterk løpende drift samtidig som vi investerer tungt for å lede kundene inn i fremtiden, fortsetter han.

Blant investeringene som er gjort, i tillegg til løpende utvikling og innovasjon, er oppkjøpet av det norske selskapet Acano. Cisco betalte over 700 millioner dollar for raskt å kunne ta i bruk teknologi som forenkler integrasjonen mellom forskjellige videoløsninger.

Vekst i Norge
I kvartalet så Cisco Norge en omsetningsvekst blant de store bedriftskundene, mellomstore bedrifter, samt offentlig sektor. Partnere fortsetter å investere i Cisco kompetanse og nye forretningsmodeller.

– Det er gledelig å registrere vekst i andre kvartal innen alle våre kjerneområder. Veksten var spesielt sterk innen sikkerhet, men god vekst innen datasenter, sikre intelligente nettverk samt videokonferanseløsninger og tradisjonell tale-løsninger, sier Vigdis Austrheim administrerende direktør for Cisco Norge.

Cisco Norge har i perioden klart å etablere seg som den store leverandøren av løsninger og kunnskap innen SmartGrid til energisektoren. Etter mange års arbeid med smarte løsninger for energiproduksjon, distribusjon og smarte målere innen energisektoren, har dette markedet nå en enorm vekst. Cisco har den siste kvartalet vunnet en rekke store avtaler for å levere den fysiske nettverksinfrastrukturen for å koble alt dette sammen i ett eller flere smarte nett.

– Vi ser denne satsingen som en viktig brikke i Cisco sin store satsing på Smart Cities. Vi mener at selskapet har viktig rolle som bidragsyter til bærekraft og effektivitet, fortsetter Austrheim. Et annet område hvor Cisco Norge har sett solid vekst er innen løsninger for datasenter, trådløst og særlig sikkerhet i offentlig sektor.

– Vi har vunnet en rekke rammeavtaler innenfor Wireless i offentlig sektor. Fortsatt suksess og vekst innenfor Unified Computer System (UCS) kjennetegner kvartalet, samt at våre kunder fortsetter å investere i applikasjonssentrisk infrastruktur, sier teknologidirektør Nils Ove Gamlem i Cisco Norge.

For ytterligere informasjon om resultatfremleggelsen, vennligst se: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1710767


Kontakt:

Snorre Kjesbu
Vice President and General Manager
Cisco Collaboration Endpoints Technology Group
Mobil: +47 982 28 170
Epost: skjesbu@cisco.com

Kontakt oss