Guest

Kvartalsrapport for Cisco - Cisco tilbake til omsetningsvekst i Q1

  • 1 prosent omsetningsvekst til 12,2 milliarder dollar i Q1 FY15
  • Nettoinntekt på 1,8 milliarder dollar (GAAP) - en nedgang på 8,4 prosent
  • 2 prosent økning i resultat per aksje (Non-GAAP)
  • Noe sterkere topplinjevekst for Cisco Norge, drevet av etterspørsel etter 100 Gigabit

Oslo 12. november, 2014: Cisco, verdenslederen innen nettverksløsninger som endrer hvordan mennesker kobles sammen, kommuniserer og samarbeider, presenterte onsdag kveld norsk tid tall for sitt første kvartal i regnskapsåret 2015. Kvartalet ble avsluttet 25. oktober.

I kvartalet oppnådde Cisco en topplinje på 12,2 milliarder dollar (GAAP). Dette er en forbedring på 1 prosent fra tilsvarende periode i forrige regnskapsår. Resultatet endte på 1,8 milliarder dollar, en nedgang på 8,4 prosent (GAAP). Non-GAAP resultat per aksje økte med snaut 2 prosent til 0,54 cent aksjen, det høyeste i noe tidligere førstekvartal.

- Vi er fornøyde med resultatene og er svært komfortable med vår strategi om å levere innovative løsninger som muliggjør den neste generasjonen av IT-løsninger og Internet of Everything. Dette er vårt sterkeste førstekvartal noen sinne når det gjelder omsetning og driftsinntekter, sier Cisco sin styreformann og konsernsjef, John Chambers.

- Vi fortsetter fremskrittene på veien mot å bli verdens ledende IT-selskap. Vi er fremdeles i et tøft marked, men ser oppløftende trender etter som byer, bedrifter, offentlig sektor og skoler blir mer og mer digitaliserte. Våre løsninger fortsetter å drive frem positive resultater og være en tilrettelegger for produktivitet gjennom kombinasjonen av samhandling, mobilitet, sikkerhet og effektivitet på tvers av kundenes forretningsområder, sier Chambers.

Chambers kunngjorde også avgangen til mangeårig CFO Frank Calderoni. Han trer av 1. januar og etterfølges av Kelly A. Kramer og kommer fra en høyere lederstilling i Cisco.

Norge i vekst

I det norske markedet så Cisco en noe sterkere vekst enn for konsernet.

- Veksten er ledet an av offentlig sektor og bredbåndsmarkedet. Bredåndsmarkedet drives av raskere aksess og oppgradering til 100 gigabit i kjernenettene, sier adm. direktør i Cisco Norge, Jørgen Myrland.

De siste seks kalendermånedene har vært preget av flere viktige lanseringer innen sikkerhet, serverløsninger og ikke minst samhandlingsløsninger.

- Fra et teknologiståsted, ser vi særlig økt etterspørsel etter trådløse nett, datasenterløsninger, inkludert servere og ruting. Vi ser kraftig vekst i antall solgte videosystemer. Samtidig er våre nye videosystemer langt rimeligere enn tidligere, slik at vi foreløpig ikke har sett omsetningsvekst som følge av volumveksten, sier Myrland.

For ytterligere informasjon om resultatfremleggelsen, vennligst se:
http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1532319


For mer informasjon, vennligst kontakt:

Nils-Ove Gamlem, teknologidirektør i Cisco Norge
Telefon: 982 93 695
E-post: nog@cisco.com

Kontakt oss