Guest

Cisco leverer flat omsetningsvekst i Q4

  • Flat omsetningsvekst på 12,4 milliarder dollar i Q4
  • Nettoinntekt på 2,2 milliarder dollar (GAAP) - en nedgang på 1 prosent
  • For regnskapsåret 2014, omsatte Cisco for 47,1 milliarder dollar, ned 3 prosent
  • Sterk ordrebok for Cisco Norge

Oslo 13. august, 2014: Cisco, verdenslederen innen nettverksløsninger som endrer hvordan mennesker kobles sammen, kommuniserer og samarbeider, presenterte onsdag kveld norsk tid tall for sitt fjerde kvartal som endte 26. juli 2014. Cisco rapporterte om en omsetning på 12,4 milliarder dollar, flatt fra samme periode i regnskapsåret som ble avsluttet i 2013. Nettoresultatet (GAAP) endte på 2,2 milliarder dollar, en nedgang på 1 prosent.

For året endte omsetningen på 47,1 milliarder dollar, en nedgang på 3 prosent fra regnskapsåret 2013. Resultatet endte på 7,9 milliarder dollar, en nedgang på 21,3 prosent fra året før.

- Vi presterer godt i et utfordrende marked. Jeg er fornøyd med hvordan vi har endret selskapet over de siste årene og hvordan denne reisen fortsetter, sier CEO og styreformann i Cisco, John Chambers.

- Vi har fokus på vekst, innovasjon og kompetanse, spesielt innen sikkerhet, datasenter, programvare, nettskyen og Internet of Everything. Strategien vår er fornuftig, vår finansielle posisjon er sterk og markedslederposisjonen vår er sikker. Vi har et lag på plass, klare til å levere og som er unikt posisjonert til å hjelpe våre kunder å løse deres største forretningsutfordringer, fortsetter Chambers.

Sterk ordrebok for Cisco Norge

I fjerde kvartal i regnskapsåret 2014 fikk Cisco Norge en svak omsetningsnedgang.

- Nedgangen er av en mer bokføringsmessig karakter. Ordreboken økte 6 prosent og dermed får vi igjen omsetningen i kommende kvartaler, sier adm. direktør i Cisco Norge, Jørgen Myrland.

Det er flere av Cisco sine markedsområder som utmerker seg positivt.

- Cisco Norge vokste i fjerde kvartal i flere markedssegmenter. Vi ser vekst i leveranser til offentlig sektor og til de største bedriftene i privat sektor. For de store bedriftene er det økning i salg av datasenter- og sikkerhetsløsninger. Mye av den samme veksten gjelder for offentlig sektor, men her er det i tillegg god vekst innen tradisjonelt nettverksutstyr. Vi ser også et raskt opptak av den nye nettverksteknologien 11AC, sier Myrland.

- Vi ser i tillegg at selskapets profetier rundt Internet og things og etter hvert også Internet of everything, nå er synlig i våre leveranser og det er med på å drive etterspørsel etter trådløse nettverk. Det er en større etterspørsel etter avanserte løsninger som for eksempel lokaliseringstjenester. Etterspørselen etter stadig høyere bredbåndshastigheter preger også markedet, og dette gjelder alle aksesser som fiber, kabel og mobil, avslutter Myrland.

For ytterligere informasjon om resultatfremleggelsen, vennligst se:
http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1474130


For mer informasjon, vennligst kontakt:

Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge
Telefon: 930 21 617
E-post: jmyrland@cisco.com

Kontakt oss