Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Technische groei support voor het MKB

Beveiligde digitaliseringsoplossingen voor MKB-bedrijven. Internet- en cloudbeveiliging beheren voor onderling verbonden MKB-netwerkapparaten.

Het gaat goed. Uw bedrijf groeit. U bent zelfs te groot geworden voor uw huidige bedrijfsruimte en het is dus tijd om naar een groter pand te gaan. Hoewel de logistiek van een verhuizing tijdrovend kan zijn, is verhuizen ook leuk. Een verandering van omgeving kan uw team nieuwe energie geven, en een nieuwe werkplek biedt u de mogelijkheid de indeling, het meubilair en de inrichting van uw kantoor te upgraden… en ook de IT. Een verhuizing is de perfecte reden om de manier waarop uw bedrijf werkt te evalueren en een nieuwe infrastructuur en nieuwe systemen in gebruik te nemen die een positieve impact op uw bedrijfsvoering zullen hebben.

Slimmer werken

Hoewel u waarschijnlijk al veel nadenkt over de nieuwe plek, moet u ook bedenken waar uw personeel allemaal werkzaam kan zijn. In de showroom? Onderweg? Digitaal, mobiel personeel is flexibeler, kan zich beter aanpassen en is vaak creatief, productief en tevreden.

Onderzoek van Cisco toont aan dat te veel eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven in Europa niet profiteren van de voordelen die worden geboden door de inzet van mobiel personeel, ondanks dat zij weten dat die er wel degelijk zijn. Veel bedrijfseigenaren maken geen gebruik van telewerken, waardoor werknemers nog steeds naar kantoor moeten komen in plaats van op afstand te kunnen werken. Door nu veranderingen door te voeren, kan uw bedrijf profiteren van de toekomstige groei die mobiliteit biedt.

Krachten bundelen

Technologie kan werknemers samenbrengen, waar zij zich ook bevinden, zowel binnen als buiten de kantoormuren. Toch blijkt dat veel bedrijfseigenaren geen collaboration-software hebben waarmee werknemers samen aan documenten kunnen werken.

Met videoconferencing-oplossingen zoals WebEx en software voor een virtuele vergaderruimte zoals Spark kunnen uw teams elkaar ‘persoonlijk' ontmoeten. Dit bespaart tijd en geld omdat er niet hoeft te worden gereisd, en werknemers kunnen in real-time samenwerken aan documenten. Met communicatie-apps zoals Jabber blijven uw teams in contact via instant messaging, real-time status, het delen van desktops en conferencing. Hierdoor wordt een geheel nieuwe ‘kantoorruimte’ gecreëerd die helemaal geen ruimte inneemt.

Configuratie en beheer vereenvoudigen

Uit Cisco-onderzoek is gebleken dat netwerkbeheer veel problemen kan opleveren voor kleine tot middelgrote bedrijven: sommige eigenaren zouden meer IT-expertise willen hebben binnen hun bedrijf, en iets meer dan 30% van MKB-bedrijven heeft helemaal geen IT-resources. Netwerkbeheer is in de loop der tijd enorm veranderd en is nu veel eenvoudiger, zowel op locatie als in de cloud. Maar nu is het tijd voor verandering – uw netwerk vormt de basis van uw bedrijf en door de juiste beheeroplossing te kiezen kunt u enorm flexibel worden en hebt u veel meer mogelijkheden.

Beschermen en voorkomen

Naarmate uw bedrijf groeit neemt ook de hoeveelheid gegevens en het aantal processen toe. Het is van essentieel belang om klantgegevens en andere gevoelige informatie te beschermen zodat die niet in handen van onbevoegden terechtkomen. Bovendien leiden inbreuken op het netwerk tot uitvaltijd, waardoor uw bedrijf offline is, en tot meer rompslomp bij het opschonen. Het is een eenvoudige rekensom: een investering in beveiliging is een investering in preventie, zodat u uw bedrijfsvoering kunt voortzetten in de wetenschap dat uw netwerk beschermd is.

Ruimte besparen

Bedenk, terwijl u het aantal bureaus telt, hoeveel er is veranderd. Het is al lang geleden dat iedereen een eigen bureau nodig had met een enorme CPU ernaast. In een volledig draadloze kantoorruimte kunt u uiteenlopende groepen werknemers – parttimers, verkoopvertegenwoordigers, consultants en contractanten – en hun apparaten onderbrengen. U moet natuurlijk uw netwerk beschermen en dus gebruikersidentificatie, firewalls en andere beveiligingsmaatregelen treffen om gelijke tred te houden met uw toenemende vereisten.

Energie besparen

Het beperken van de kosten voor de benodigde kantoorruimte betekent hogere winstgevendheid. Energiekosten hebben met name betrekking op verlichting, verwarming, koeling en computing. Dit kan allemaal door uw netwerk worden geregeld. Dankzij nieuwe technologie profiteert u onverwacht tevens van vergroening van uw bedrijf terwijl u geld bespaart.

Voordat u dus dozen gaat inpakken moet u uw IT-behoeften in kaart brengen, zowel voor nu als in de toekomst. Plan vooruit voordat u gaat verhuizen. Uw bedrijf zal u dankbaar zijn.

Meld u aan voor onze e-mailberichten en blijf up-to-date met advies, promoties en aanbiedingen voor het MKB.