Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Hoe Cisco ambitieuze MKB’ers helpt transformeren

IT-oplossingen op maat om de groei van MKB-organisaties te ondersteunen. Digitale transformatie voor het MKB van zakelijke netwerken inclusief integratie van verouderde infrastructuur.

Kleine en middelgrote bedrijven (MKB) hebben doorgaans zeer beperkte middelen om in nieuwe technologieën te investeren. Met elke IT-investering moeten zij bedenken hoe zij de grootste waarde op de lange termijn kunnen realiseren en optimaal kunnen profiteren van de adoptie van technologie om de concurrentie ruim voor te blijven.

Vandaag voorbereiden op de toekomst

Het is de verantwoordelijkheid van IT-managers om nieuwe technologieën te onderzoeken en aan de toenemende klantverwachtingen te blijven voldoen. Zij moeten ook de impact overwegen die nieuwe technologische tools hebben op de manier waarop werknemers (samen)werken, en bepalen in hoeverre integratie ervan met verouderde infrastructuren probleemloos zal verlopen. En dat alles met minimale totale eigendomskosten (TCO).

Een oplossing voor elk probleem

Het goede nieuws is dat de MKB-oplossingen van Cisco IT-managers nu een complete reeks mogelijkheden bieden die op de behoeften van hun organisatie zijn afgestemd, zodat ze meer kunnen doen met minder. Hierna volgen enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van de juiste IT-oplossingen om technologisch gezien voorop te blijven lopen en het potentieel van digitale transformatie te realiseren:

1. Connectiviteit in de moderne bedrijfsomgeving

De toename van het aantal verbonden apparaten, IoT en cloudtoepassingen legt extra druk op MKB-bedrijven om hun netwerken aan te passen aan de nieuwe digitale realiteit. Er is dan ook een snel, betrouwbaar en flexibel netwerk nodig dat aan de uiteenlopende vereisten van gebruikers en toepassingen van het bedrijf kan voldoen.

IT-managers moeten bedenken of hun netwerkoplossingen naadloos kunnen worden geïmplementeerd en geüpgraded om te garanderen dat bedrijfsactiviteiten soepel verlopen. Dit omvat de inzet van draadloze producten, zoals access points van de volgende generatie, waarmee bedrijven hun netwerkmogelijkheden eenvoudig kunnen uitbreiden zonder extra geld uit te geven aan netwerk- of bekabelingsupgrades.

Beheergemak is ook van groot belang, met name voor MKB-bedrijven die niet de beschikking hebben over een speciaal intern IT-team. Cisco-switches kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden geïmplementeerd en beheerd, waardoor bedrijven tot 75% aan manuren kunnen besparen bij het testen en configureren van switches.1 IT-managers profiteren hiermee ook van grotere zichtbaarheid en controle van toepassingen, zodat zij bedrijfskritische gegevensverkeersstromen binnen hun netwerken kunnen prioriteren.

2. Digitaal personeel stimuleren tot samenwerken

Collaboration-technologie is een absolute noodzaak geworden in MKB-bedrijven. De hedendaagse digitale bedrijfsomgeving vereist geïntegreerde communicatietools voor een naadloze collaboration-ervaring – zowel binnen als ver buiten het kantoor – om de productiviteit te verhogen, workflows te verbeteren en operationele kosten te verlagen.

Tegelijkertijd kan een geïntegreerde benadering van collaboration snellere toegang tot informatie mogelijk maken, zodat uw responsiviteit op de vraag van de klant toeneemt en uw concurrentievermogen verbetert.

IT-managers van MKB-bedrijven moeten een proactieve houding hebben ten aanzien van het faciliteren van collaboration op verschillende platforms. De nieuwste cloudgebaseerde collaboration-oplossingen, zoals Cisco Spark, kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd voor het consolideren van webconferencing-, telefonie- en messaging-toepassingen op één platform. Hierdoor kunnen MKB-bedrijven effectief samenwerken op basis van een eenvoudig, kosteneffectief abonnement.

3. Servers van de juiste omvang om aan veranderende behoeften te voldoen

Of een MKB-bedrijf nu één kantoorserver heeft met basisopslagvoorzieningen of computingresources bij diverse filialen moet beheren, de IT-infrastructuur moet kunnen voldoen aan veranderende vereisten. Bij het kiezen van het ideale serverplatform moeten oplossingen worden overwogen die het mogelijk maken serverresources op te schalen naarmate de bedrijfsbehoeften toenemen. Bedrijven willen niet opgescheept zitten met inflexibele technologieën.

IT-managers van MKB-bedrijven kunnen profiteren van de betrouwbare computing en superieure mogelijkheden van Cisco-servers om nog flexibeler en innovatiever te worden. Cisco’s C-Series-rackservers bundelen computing, netwerken en opslag en bieden een ingangspunt tot een unified computingplatform dat serverresources zo efficiënt en kosteneffectief mogelijk koppelt aan de bijbehorende werklasten.

4. Een sterke netwerkbasis voor beveiliging

Het groeiende aantal beveiligingsbedreigingen en de toenemende geraffineerdheid van aanvallen zijn een grote zorg voor zowel kleine als grote bedrijven. Gegevensinbreuken en ransomwareaanvallen hebben een directe impact op het bedrijfsresultaat en kunnen leiden tot aanzienlijk verlies aan inkomstenmogelijkheden – 29% van organisaties wereldwijd die met een inbreuk te maken hebben gehad geeft aan omzetverlies te hebben geleden.2 Eigenaren van MKB-bedrijven zijn nu op zoek naar holistische oplossingen om de bescherming tegen bedreigingen te versterken en hun beveiligingspostuur te verbeteren.

Conventionele verdedigingsmethoden voldoen niet meer. Het is nu de verantwoordelijkheid van IT-managers om sterkere en uitgebreidere bescherming tegen bedreigingen te ontwikkelen langs de gehele buitengrens van het netwerk en om snel te handelen zonder te veel van het IT-budget op te slokken.

In het huidige bedreigingslandschap is het snel identificeren en beperken van potentiële bedreigingen via het netwerk een belangrijke onderscheidende factor. Cisco’s productportfolio omvat geïntegreerde beveiligingsfuncties waarmee IT-managers de toegang tot het netwerk eenvoudig kunnen beheren, de zichtbaarheid kunnen verhogen en de benodigde tijd voor het detecteren en stoppen van aanvallen kunnen bekorten. Met Cisco's firewalls van de volgende generatie wordt bovendien een extra beschermingslaag gecreëerd tegen gerichte en hardnekkige malwareaanvallen.

5. Cloudbeheerde IT voor eenvoudigere, snellere implementatie

Stel dat u betere zichtbaarheid zou hebben van uw IT-middelen op het gehele netwerk en deze in real-time zou kunnen beheren via één venster. Dat is exact wat mogelijk is met gecentraliseerd cloudbeheer voor beveiliging, netwerken en toepassingscontrole.

Door netwerkapparaten centraal via de cloud te beheren, kunnen MKB-bedrijven de operationele kosten verlagen en hun dagelijkse activiteiten en IT-beheer aanzienlijk vereenvoudigen. Maar wat nog belangrijker is: cloudbeheerde oplossingen bieden IT-managers zeer intuïtieve tools voor het beheren van gebruikerstoegang, toepassingen en apparaten, en kunnen zelfs in enkele minuten de draadloze capaciteit vanaf vrijwel elke locatie vergroten.

De mogelijkheden zijn eindeloos waar het de inzet van technologieën van enterpriseklasse betreft om gelijke tred te houden met veranderende behoeften en bedrijfspraktijken. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van de manier waarop u met ons portfolio de IT-investeringen van uw bedrijf kunt maximaliseren, en oplossingen van het juiste formaat en tegen de juiste prijs kunt adopteren om succesvol te zijn in het nieuwe digitale tijdperk. Bent u klaar voor het traject naar een eenvoudige, slimme en beveiligde IT?

Meld u aan voor onze e-mailberichten en blijf up-to-date met advies, promoties en aanbiedingen voor het MKB.