Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Hoe zet ik een MKB-netwerk op?

Leer de basisprincipes zodat u zelf een helder plan kunt opstellen voor de bouw van uw MKB-netwerk.

Bij het opzetten van een MKB-netwerk vormen switches en routers de twee belangrijkste apparaten die u nodig heeft. Hoewel ze op elkaar lijken, voeren deze twee apparaten verschillende functies uit binnen een netwerk.

Wat is een switch?

Switches maken het mogelijk bronnen te delen door alle apparaten, inclusief computers, printers en servers, met elkaar te verbinden in een MKB-netwerk. Dankzij de switch kunnen deze verbonden apparaten informatie delen en met elkaar communiceren, ongeacht waar deze zich in een gebouw of op een campus bevinden. Het opzetten van een MKB-netwerk is alleen mogelijk met switches die apparaten met elkaar verbinden.

Wat is een router?

Net zoals een switch meerdere apparaten met elkaar verbindt om een netwerk te vormen, verbindt een router meerdere switches – en de bijbehorende netwerken – om een groter netwerk te vormen. Deze netwerken kunnen zich op één of meerdere locaties bevinden. Bij het opzetten van een MKB-netwerk heeft u een of meer routers nodig. De router verbindt niet alleen meerdere netwerken met elkaar, maar zorgt ook dat netwerkapparaten en meerdere gebruikers internettoegang krijgen.

Een router werkt als een verzender die het verkeer regelt en de efficiëntste route voor informatie – in de vorm van datapakketten – via een netwerk kiest. Routers verbinden uw bedrijf met de wereld, beschermen informatie tegen security bedreigingen en bepalen zelfs welke apparaten prioriteit krijgen over andere.

Tips voor succes

Tips om u te helpen het beste netwerk te bouwen voor uw MKB-bedrijf

  • Overweeg zakelijke switches en routers. Consumenten- of thuisnetwerkproducten garanderen niet de betrouwbare communicatie waar uw MKB-bedrijf behoefte aan heeft en ze kunnen ook niet met uw bedrijf meegroeien.
  • Investeer in een netwerk dat in de loop der tijd kan groeien. Met een netwerk dat met uw bedrijf meegroeit, kunt u naar behoefte nieuwe kenmerken en functionaliteit toevoegen zoals videobewaking, geïntegreerde messaging, draadloze toepassingen en Voice-over-IP (VoIP).
  • Technologie moet u helpen efficiënter te werken, het mag geen tijd in beslag nemen die bedoeld is voor andere projecten die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Kies voor switches en routers die eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd, gebruikt en beheerd. Door bijvoorbeeld switches te kiezen met inline voeding kunt u apparatuur zoals draadloze access points overal plaatsen waar een netwerkaansluiting is. U hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren van extra stopcontacten of kabels naar voedingsapparaten.
  • Ontwerp uw netwerk met het oog op betrouwbaarheid en redundantie. Dit helpt u de bedrijfscontinuïteit te verzekeren die u nodig heeft om snel te herstellen van ongeplande gebeurtenissen.

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Resource Center

Krijg stappenplannen, checklists en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.