Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Wij zijn er om u te helpen overal vandaan te werken.

Bekijk bronnen

Hoe werkt een router?

Leer hoe routers uw MKB-bedrijf beveiligd verbinden met de rest van de wereld, en uw apparaten (inclusief laptops en printers) met elkaar.

Wat doet een router?

Routers verbinden computers en andere apparaten met het internet. Een router fungeert als verzender en kiest de beste route voor informatie. Routers verbinden uw bedrijf met de wereld, beschermen informatie tegen security bedreigingen en kunnen zelfs bepalen welke computers prioriteit krijgen over andere.

Waarom heeft u een router nodig?

Met een router kunt u meerdere apparaten met het internet verbinden, en apparaten met elkaar. Daarnaast kunt u routers gebruiken voor het creëren van lokale netwerken van apparaten. Deze lokale netwerken zijn handig voor het delen van bestanden tussen apparaten of om werknemers de mogelijkheid te bieden softwaretools te delen.

Zonder routers worden de data van uw bedrijf niet naar de juiste plek verzonden. Als u bijvoorbeeld een document wilt afdrukken, dan heeft u een router nodig om het document naar een printer te versturen – niet naar een andere computer of een scanner.

Waarin verschillen modems van routers?

Een modem geeft uw bedrijf internettoegang via uw internetprovider (ISP). Een router daarentegen verbindt een groot aantal apparaten in een netwerk, waaronder modems. Dankzij routers kunnen modems en andere apparaten data van de ene locatie naar de andere overbrengen.

Wat zijn de verschillende typen routers?

Bekabelde routers

Bekabelde routers maken over het algemeen via netwerkkabels rechtstreeks verbinding met modems of WAN’s. Ze beschikken doorgaans over een poort die verbinding maakt met modems om te communiceren met het internet.

Draadloze routers

Routers kunnen ook draadloos verbinding maken met apparaten die dezelfde standaarden voor draadloze communicatie ondersteunen. Draadloze routers kunnen informatie van en naar het internet ontvangen en versturen.

Hoe routers data routeren

Routing, definitie

Routing of routeren is het doorsturen van IP-pakketten (bundeltjes data met een IP-adres) van het ene netwerk naar het andere. De router moet de netwerken binnen uw bedrijf met elkaar verbinden en het verkeer binnen deze netwerken beheren. Routers beschikken over het algemeen over minimaal twee netwerkinterfacekaarten (NIC’s) die de router in staat stellen verbinding te maken met andere netwerken.

Versnelde data-uitwisseling tussen netwerken

Routers bepalen de snelste route voor data tussen apparaten die via een netwerk zijn verbonden. Vervolgens versturen ze de data via deze routes. Om dit te doen gebruiken routers een zogenaamde ‘metrische waarde’ oftewel een voorkeursgetal. Als een router kan kiezen tussen twee routes naar dezelfde locatie, dan kiest de router de route met de laagste waarde. De waarden worden opgeslagen in een routingtabel.

Een routingtabel maken

Een routingtabel, die op een router bewaard wordt, is een lijst met alle mogelijke routes binnen uw netwerk. Wanneer routers IP-pakketten ontvangen die moeten worden doorgestuurd naar een andere locatie binnen het netwerk, dan zoekt de router op basis van het IP-adres van de bestemming de juiste routinginformatie in de routingtabel.

Als u een netwerk beheert, dan dient u vertrouwd te raken met routingtabellen, aangezien ze u kunnen helpen bij het oplossen van netwerkproblemen. Wanneer u bijvoorbeeld de structuur en het lookup-proces van routingtabellen begrijpt, dan kunt u met deze kennis problemen met routingtabellen diagnosticeren, ongeacht hoe bekend u bent met een specifiek routingprotocol.

Zo zou het u kunnen opvallen dat de routingtabel alle verwachte routes bevat, maar dat het doorsturen van pakketten desondanks niet zo goed werkt als verwacht. Als u weet hoe u het IP-adres van de bestemming van een pakket moet opzoeken, kunt u bepalen of het pakket wordt doorgestuurd, waarom het pakket ergens anders naartoe wordt gestuurd en of het pakket is verwijderd.

Routers beheren

Om de routingopties van uw netwerk aan te passen, logt u in bij uw router zodat u toegang krijgt tot de routersoftware. Als u bij de router bent ingelogd, kunt u bijvoorbeeld wachtwoorden voor inloggen wijzigen, het netwerk versleutelen, regels voor port forwarding opstellen of de firmware van de router bijwerken.

Hoe routers uw bedrijf kunnen helpen

Toepassingen delen

Routers helpen om werknemers toegang te bieden tot zakelijke toepassingen en verbeteren zo de productiviteit, en dan met name voor werknemers die op afstand of niet op het hoofdkantoor werken. Routers kunnen tevens gespecialiseerde diensten mogelijk maken zoals VoIP, videovergaderen en Wi‑Fi-netwerken.

Toegang tot informatie versnellen

Routers stellen uw bedrijf in staat beter te reageren op vragen van klanten en ze zorgen ervoor dat klantinformatie makkelijker toegankelijk is. Dit zijn belangrijke voordelen in een tijd waarin klanten snel antwoord op vragen en een gepersonaliseerde service verwachten. Door routers te gebruiken om een snel en betrouwbaar MKB-netwerk te bouwen, kunnen werknemers snel en intelligent reageren op de behoeften van klanten.

Operationele kosten verlagen

Routers kunnen een positieve invloed hebben op het bedrijfsresultaat. Uw MKB-bedrijf kan geld besparen door het delen van apparatuur zoals printers en servers, maar ook diensten zoals internettoegang. Een snel en betrouwbaar netwerk met routers kan bovendien met uw bedrijf meegroeien. Op die manier hoeft het netwerk niet steeds opnieuw te worden opgezet en hoeft u niet voortdurend nieuwe apparaten te kopen wanneer uw bedrijf groeit.

Security verbeteren

Routers kunnen u helpen waardevolle zakelijke data te beschermen tegen aanvallen als ze beschikken over ingebouwde firewalls of webfiltering, die binnenkomende gegevens beoordeelt en indien nodig blokkeert.

Beveiligde externe verbindingen gebruiken

Met routers kan uw bedrijf beveiligde externe toegang bieden aan mobiele werknemers die moeten communiceren met andere werknemers of die zakelijke toepassingen moeten gebruiken. Dit is een typisch scenario voor veel bedrijven die werken met virtuele teams en telewerkers die op elk moment van de dag of nacht bedrijfskritische informatie moeten kunnen delen.

MKB-netwerken creëren met routers

Investeer in zakelijke switches en routers

Consumenten- of thuisnetwerkproducten zijn niet opgewassen tegen de uitdagingen van bedrijfsgroei.

Bouw netwerken die in de loop der tijd kunnen groeien

Op deze manier kunt u kenmerken en functionaliteit toevoegen wanneer deze nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan videobewaking, VoIP, geïntegreerde messaging en draadloze toepassingen.

Kies routers die zich kenmerken door betrouwbaarheid en redundantie

Dit waarborgt de bedrijfscontinuïteit die u nodig heeft om te herstellen van onverwachte en ontwrichtende gebeurtenissen, zoals natuurrampen.

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Resource Center

Krijg stappenplannen, checklists en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.