Hebt u een account?

 •   Gepersonaliseerde content
 •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Wat is een virtuele PBX?

Een virtuele PBX (Private Branch Exchange) is een cloudgebaseerd zakelijk telefoonsysteem, ontworpen als vervanging voor traditionele PBX-systemen die lokale hardware en verbinding met vaste telefoonlijnen vereisen.

Belangrijke vragen en antwoorden

Hoe werkt een virtuele PBX?

Waar een traditionele PBX vaste telefoonlijnen en lokale hardware gebruikt om verbinding te maken met een speciaal telefoonnetwerk, doet een virtuele PBX hetzelfde met cloudgebaseerde software en VoIP (Voice over Internet Protocol).

VoIP gebruikt IP-adressen om toestellen te identificeren. Dit vervangt fysieke telefoonlijnen en toestelnummers. Op deze manier functioneert het lokale, met internet verbonden netwerk van uw bedrijf ook als uw telefoonnetwerk.

Wat is er anders aan een virtuele PBX?

Zowel traditionele als virtuele PBX-systemen bieden functies zoals doorsturen, conferencing, klantbegroetingen, voicemail en andere functies die de standaard zijn geworden voor zakelijke telefoonsystemen. Virtuele PBX-systemen hebben echter aanvullende functies en voordelen.

Voordelen van een virtuele PBX

 • Minder hardware

  Aangezien een virtuele PBX op hetzelfde netwerk met internettoegang en data draait, is er geen speciale hardware of infrastructuur nodig.

 • Eenvoudigere configuratie

  Aangezien een virtuele PBX cloudgebaseerd is, kan deze sneller operationeel zijn dan een systeem dat de installatie van hardware vereist.

 • Schaalbaarheid

  Met de snelle configuratie zonder hardware is een virtuele PBX bij uitstek geschikt voor bedrijven die verwachten te groeien of connectiviteit op diverse locaties nodig hebben.

 • Lagere kosten

  Op de lange termijn kost een virtuele PBX minder dan een traditionele, lokaal gehoste PBX.

 • Minder IT-beheer

  Uw provider van virtuele PBX-systemen zorgt meestal voor de probleemoplossing, prestatiemonitoring en software-updates.

 • Flexibiliteit in doorsturen

  Aangezien een virtuele PBX IP-adressen gebruikt om gesprekken te routeren, kan doorsturen eenvoudiger worden beheerd. Om een doorgestuurd gesprek te ontvangen is er alleen een telefoonheadset en internetverbinding nodig.

 • Webgebaseerde beheerinterface

  Voor account- en netwerkbeheer bieden serviceproviders meestal een webgebaseerde interface die analysetools omvat en rapporten genereert.

 • Het systeem is altijd up-to-date

  Hardwaresystemen kunnen zonder regelmatige upgrades verouderd raken. Een goede provider van virtuele PBX-systemen is altijd bezig om de nieuwste technologie te integreren en een up-to-date product te leveren.

 • Eenvoudigere integratie

  Een virtuele PBX werkt met IP-adressen en is qua ontwerp al geschikt om verbinding te maken met externe apps, zoals klantrelatiesoftware (CRM) en spraakcomputertools (IVR).

 • Flexibiliteit in telefonie

  Met een IP-gebaseerd systeem kunnen eindgebruikers een IP-telefoon, een vaste telefoon of een softphone (een headset aangesloten op een computer) gebruiken.

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Tools en tips

Krijg stappenplannen, controlelijsten en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.