Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Wat is een PBX-systeem?

Als u ooit een bedrijf belde en uw gesprek werd omgeleid, u luisterde naar een aangepaste begroeting of u stond in de wacht, dan heeft u een PBX gebruikt (Private Branch Exchange). Een PBX is een telefooncentrale die meerdere toestellen in een kantoor met elkaar en met een beperkt aantal buitenlijnen verbindt.

Belangrijke vragen en antwoorden

Kan een PBX meer doen dan gesprekken routeren?

Een moderne PBX kan de basis zijn van een samenwerkingsoplossing die niet alleen spraakoproepen omvat, maar ook messaging en chat, videovergaderen, mobiliteit en Interactive Voice Response (IVR) ondersteunt.

Hoe kan een PBX een bedrijf helpen?

Een PBX helpt de productiviteit te verhogen en geeft uw bedrijf een professionele stem in de communicatie met klanten, collega’s en partners.

Probeer Webex Meetings gratis

Mogelijk ook interessant:

Typen PBX-systemen

Traditionele PBX-systemen

Een traditionele PBX biedt verbinding met vaste telefoonlijnen via specifieke hardware, meestal een switchingconsole. Alle verbindingen zijn bekabeld en vormen een fysiek spraaknetwerk, los van het gegevensnetwerk van het bedrijf. Hoewel er nog veel traditionele PBX-systemen actief zijn, raken deze verouderd nu er cloudgebaseerde opties met nieuwe functies beschikbaar komen.

IP-PBX-systemen

Een IP-PBX werkt via de cloud op hetzelfde netwerk als gegevens. Dit betekent minder hardware en een lagere IT-overhead. Andere voordelen zijn eenvoudigere schaalbaarheid en aanpassing, de mogelijkheid om een IP-telefoon, vaste telefoon of softphone (een headset aangesloten op een computer) te gebruiken, en betere integratie met externe apps en CRM-tools (Customer Relationship Management).

U kunt een IP-PBX niet alleen uitbreiden, maar ook upgraden. De PBX kan dus altijd gebruikmaken van de nieuwste technologie en veelzijdiger zijn dan voorgaande systemen. Een IP-PBX maakt eenvoudig beheer mogelijk van gebruikers, instellingen en functies via een webgebaseerde interface.

IP-PBX-systemen: lokaal gehost

Een IP-PBX op kantoor, of een hybrid IP-PBX, gebruikt het LAN (Local Area Network) van uw kantoor om toestellen te verbinden met een server op locatie, die dan het internet gebruikt om oproepen tot stand te brengen. De PBX kan ook worden aangepast om verbinding te maken met traditionele telefoonlijnen. Hoewel deze optie via de cloud werkt, vergt dit nog steeds aanzienlijke hardwareconfiguratie en setup op locatie.

VoIP-PBX-systemen: op afstand gehost

Een volledige IP-PBX of gehoste PBX heeft geen lokale server en bevindt zich volledig in de cloud en gebruikt uitsluitend VoIP (Voice-over-IP) om oproepen te verwerken. Deze optie wordt meestal als service aangeboden. Dit betekent dat u geen hardware hoeft aan te schaffen en dat uw kosten vooraf lager zijn.

De meeste providers vereisen alleen dat u IP-telefoontoestellen aanschaft en verder niets. Een VoIP-PBX kan dus een goede optie zijn voor MKB-bedrijven of bedrijven met een beperkt budget.

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Tools en tips

Krijg stappenplannen, controlelijsten en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.