Guest

P&TLuxembourg vangt groeiende capaciteitsvraag op met Cisco ASR 9000

Luxemburg, 27 september 2011 - P&TLuxembourg, de toonaangevende leverancier van post- en telecommunicatiediensten in het Groothertogdom Luxemburg, heeft zijn bestaande Carrier Ethernet-platform, op basis van Cisco Catalyst-switches, grondig vernieuwd. Daartoe installeerde P&TLuxembourg een tiental Cisco ASR 9000 Aggregation Services Routers (ASR). Die bieden aanzienlijk hogere prestaties aan de rand (edge) van het netwerk. Zo kan P&TLuxembourg beter tegemoetkomen aan de stijgende behoefte aan bandbreedte en snelheid bij zijn bedrijfsklanten.

"De overstap naar Cisco's ASR 9000-platform is een belangrijke toekomstgerichte investering. Ze zorgt niet alleen voor een verbeterde capaciteit maar helpt ons ook om nieuwe diensten in de markt te zetten en besparingen te realiseren op operationele kosten. Zo blijven we een competitieve voorsprong behouden", verklaart Carlo Richartz, Head of Backbone Service bij P&TLuxembourg.

De Cisco ASR 9000 wordt ingezet aan de rand van het netwerk en is complementair aan het Cisco CRS-3 Carrier Routing System, dat zich in de kern ervan bevindt. "Dankzij de Cisco ASR 9000 kunnen dienstenleveranciers als P&TLuxembourg makkelijker hun netwerk optimaliseren voor video, mobiliteit en virtualisatie. Voor de sector van de breedbandcommunicatie, de entertainment- en media-industrie en de financiële dienstensector in Luxemburg creëert dat nieuwe omzetkansen. En voor de lokale consumenten en bedrijfswereld schept het een pak nieuwe toepassingsmogelijkheden", besluit Romain Siebenaler, Country Manager van Cisco Luxemburg.

Een hogeresolutiefoto van de Cisco ASR 9000 kan je hier zelf downloaden of aanvragen via een e-mail aan james@checktwice.be.

 

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 71.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 43,2 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 800 werknemers.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: pjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:
Check Twice
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: james@checktwice.be

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner