Guest

Cisco-studie toont aan: internet is basisbehoefte voor jongeren

Diegem, 21 september 2011 - Uit een internationaal onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Cisco, blijkt dat een op drie studenten en jonge werknemers het internet even belangrijk vindt als universele menselijke basisbehoeften zoals lucht, water, voedsel en beschutting. Meer dan de helft van de respondenten beweert niet langer zonder internet te kunnen en noemt het "een integraal bestanddeel van hun leven". Voor sommigen is het zelfs belangrijker dan het bezit van een wagen, een afspraakje met hun lief of uitgaan met vrienden.

Terwijl vorige generaties nog de voorkeur gaven aan persoonlijke sociale contacten, blijkt de nieuwste generatie die steeds vaker in te ruilen voor online interacties. Zo vindt meer dan een kwart van de ondervraagde studenten het belangrijker om bij te blijven op Facebook dan om uit te gaan, te fuiven of muziek te beluisteren. Negen van de tien ondervraagde studenten en jonge werknemers zijn aanwezig op Facebook en de meesten checken hun Facebook-profiel minstens één keer per dag. Een derde doet dat zelfs minstens vijf keer per dag.

Dat zeven op tien van de jonge werknemers hun manager en/of collega's bevrienden op Facebook, geeft duidelijk aan dat de grens tussen professionele en persoonlijke levenssfeer aan het vervagen is. Meer dan tweederde van de jonge professionals die actief zijn op Twitter volgen vandaag ook al hun manager of collega's via datzelfde kanaal. Slechts een derde van de Twitteraars verkiest zijn privéleven voor zich te houden.

Het onderzoek bevestigt ten slotte ook het groeiende belang van mobiele toestellen, zoals laptops, tablets en vooral smartphones. Die laatste worden door één op vijf studenten dagelijks gebruikt om toegang te krijgen tot informatie en entertainment. Daarmee zijn smartphones vandaag al even populair als desktops. Een trend die duidelijk ten koste gaat van meer traditionele media zoals kranten, boeken en televisie, die slechts bij een minderheid van de respondenten de absolute voorkeur genieten.

Nieuwe uitdagingen voor bedrijfswereld
Cisco publiceert dit jaar voor de tweede keer zijn 'Connected World Technology Report'. De netwerkleverancier liet daartoe een enquête uitvoeren onder 2.800 studenten en jonge professionals in 14 landen over de hele wereld. Met landen als Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is ook Europa goed vertegenwoordigd in het onderzoek.

"Met dit rapport willen we een inzicht bieden in de attitudes, verwachtingen en gedragingen van de nieuwste generatie werknemers", verklaart Pol Vanbiervliet, Managing Director van Cisco België & Luxemburg. "Uit het rapport blijkt duidelijk hoe die een impact zullen hebben op zo goed als alles: van bedrijfscommunicatie en mobiele levensstijlen tot en met rekrutering, beveiliging en het concurrentievermogen van onze bedrijven. Bedrijfsleiders kunnen met deze nieuwe studie dan ook hun voordeel doen door hun ICT-keuzes en HR-processen beter af te stemmen op de veranderingen op de werkvloer."

Meer details en achtergrondinformatie over het nieuwe rapport vind je hier (of in het originele Engelstalige persbericht, dat je hier kunt raadplegen). Het persbericht over het rapport van vorig jaar vind je hier.

Een hogeresolutiefoto van Pol Vanbiervliet en een infografiek met de voornaamste bevindingen van het onderzoek kan je hier zelf downloaden of aanvragen via een e-mail aan james@checktwice.be.

 

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 71.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 43,2 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 700 werknemers.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: pjacobs@cisco.com

 

Contact voor journalisten:
Check Twice
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: james@checktwice.be

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner