Guest

Cisco lanceert eerste tablet-pc voor mobiele werkers die hogedefinitievideo ondersteunt

Diegem, 2 juli 2010Cisco heeft een tablet-pc voor zakelijk gebruik voorgesteld die mobiele samenwerking en communicatie vereenvoudigt, ook via videotoepassingen van hoge kwaliteit zoals Cisco TelePresence. Cisco's eerste tablet-pc, die de naam Cius meekreeg, maakt gebruik van het open Android-besturingssysteem van Google om een vlotte integratie te garanderen met het bestaande Cisco-aanbod voor digitale samenwerking of 'collaboration'. Het ultralichte toestel weegt nauwelijks meer dan 500 gram, is voorzien van een aanraakscherm met een beelddiagonaal van 7 inch (17,5 cm) en bevat zowel voor- als achteraan een ingebouwde digitale camera. Cisco Cius werkt zowel met draadloze netwerken (Wi-Fi 802.11) als mobiele netwerken van de derde generatie (3G).

Naast interoperabiliteit met Cisco TelePresence en andere conferencing-toepassingen, zoals Cisco WebEx, biedt Cisco Cius ook de mogelijkheid om videobeelden van hoge definitie te streamen, al dan niet direct, om e-mails en andere berichten te verzenden, op internet te surfen en digitale inhoud te produceren, te bewerken en te delen met anderen. Die inhoud kan zowel lokaal als centraal opgeslagen worden.

"Cisco Cius biedt mobiele werkers een open, flexibel en veilig platform voor communicatie en samenwerking", verklaart Bart Vanden Wyngaerd, business development manager bij Cisco België en Luxemburg. "Het platform laat bovendien toe om met een virtuele desktop te werken en informaticatoepassingen als een dienst uit de cloud te betrekken. Zo kunnen ondernemingen hun investeringskosten en de kost per gebruiker voor het onderhoud van de desktop verlagen."

Cisco Cius zal algemeen verkrijgbaar zijn in het eerste kwartaal van 2011. De eerste tests door klanten zullen in het derde kwartaal van 2010 van start gaan.

Bijkomende details en met name productspecificaties vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen. Op diezelfde webpagina vindt u ook productfoto's die u eigenhandig kunt downloaden (gelieve daarvoor op de foto's in kwestie te klikken).

Een digitale hogeresolutiefoto van Bart Vanden Wyngaerd is op eenvoudig verzoek verkrijgbaar via james@quadrantcommunications.be.

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner