Guest

Cisco presenteert innovatieve architectuur voor datacenter

Diegem, 17 maart 2009
Cisco heeft onder de noemer 'Unified Computing' een nieuwe, toekomstgerichte architectuur en nieuwe diensten en producten voor het datacenter voorgesteld. Een open ecosysteem van partners die toonaangevend zijn in de datacentermarkt, kunnen hun klanten hiermee helpen om de kracht van virtualisatie ten volle te benutten en de nieuwste generatie datacenters optimaal uit te bouwen.

Centraal in Cisco's innovatieve architectuur voor het datacenter staat het Cisco Unified Computing System: een nieuwe, geïntegreerde en energiezuinige oplossing die speciaal is ontwikkeld om organisaties toe te laten het maximum te halen uit hun vaste activa, de kosten en complexiteit van hun ICT-infrastructuur te verminderen en zo flexibel mogelijk te werken, ook in de toekomst.

"In de huidige economie wordt van ICT-organisaties verwacht dat zij hun productiviteit verhogen en de kosten drukken maar intussen toch de kwaliteit handhaven die hun onderneming competitief voordeel oplevert", verklaart Gartner. "ICT-verantwoordelijken zullen dan ook investeren in nieuwe technologie als die hun productiviteit verhoogt, hun bestaande investeringen beschermt en tastbare of aantoonbare voordelen oplevert die de levensduur van hun datacenter verlengen."

Cisco Unified Computing System
Cisco maakt gebruik van standaardtechnologie om de verschillende aparte omgevingen of silo's binnen de bestaande datacenterinfrastructuur, die onder andere instaan voor rekenkracht, netwerkverkeer, gegevensopslag en virtualisatie, in een enkel platform te verenigen en op geïntegreerde wijze te beheren. Daartoe combineert Cisco in zijn Unified Computing System de voordelen van een zogenaamde 'unified fabric' (één netwerk voor LAN- en SAN-verkeer) met die van een computerplatform op basis van industriestandaarden.

Dankzij Cisco Unified Computing kunnen organisaties de totale kostprijs (TCO) van hun datacenter verlagen. Zo kunnen ze tot 20 procent besparen op hun investeringskosten (CAPEX) en tot 30 procent op hun operationele kosten (OPEX). Cisco's nieuwe architectuur laat klanten ook toe om het accent te verleggen van het beheer en onderhoud van hun ICT-infrastructuur naar het innovatieve gebruik ervan. Dat komt zowel de productiviteit van hun ICT-afdeling als de wendbaarheid van hun onderneming ten goede. Nieuwe toepassingen implementeren, bijvoorbeeld, wordt hiermee niet langer een kwestie van dagen maar van minuten.

Het Cisco Unified Computing System wordt beheerd als een enkel systeem, of het nu één of 320 servers telt met duizenden virtuele machines. Deze modulaire datacenteroplossing is dan ook gemakkelijk uit te breiden, zonder dat de complexiteit ervan toeneemt. Het gebruik van industriestandaarden zorgt voor de nodige interoperabiliteit en investeringsbescherming. Ten slotte daalt ook het energieverbruik in het datacenter, doordat het Cisco Unified Computing System slechts de helft van de componenten gebruikt en minder kabels, stroom en koeling vereist dan traditionele serverinstallaties.

Bladeservers met Intel Nehalem processor
Het Cisco Unified Computing System is het eerste uit een nieuwe reeks producten die Cisco's bestaande aanbod voor het datacenter aanvullen. De lancering ervan betekent een belangrijke nieuwe stap in Cisco's strategie voor het datacenter, beter bekend als 'Data Center 3.0'. Meer informatie hierover vind je op http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns340/ns394/ns224/index.html.

Het Cisco Unified Computing System omvat belangrijke elementen uit uiteenlopende technologiedomeinen, waaronder netwerken, gegevensopslag, virtualisatie en ICT-beheer. Cisco ontwierp ook eigen bladeservers op basis van de toekomstige Intel Nehalem processorfamilies (de volgende generatie van de Intel Xeon processor). Die Cisco UCS B-Series blades bevatten gepatenteerde technologie die het mogelijk maakt om aanzienlijk meer virtuele machines op een enkele server te doen draaien. Meer informatie hierover vind je in het persbericht op http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_031609.html

Cisco Unified Computing Services
Om klanten sneller de overstap te helpen maken naar de nieuwe architectuur voor Unified Computing en alle technische en zakelijke voordelen ervan te laten plukken, heeft Cisco een uitgebreid aanbod aan ondersteunende diensten ontwikkeld. Dat aanbod reikt van het architectuurdesign en de planning, over de eigenlijke migratie naar Unified Computing, tot en met de operaties in het nieuwe datacenter en het eventuele beheer ervan op afstand. Daarvoor kon Cisco terugvallen op de ervaring die het gedurende meer dan een decennium opbouwde in het datacenter. Meer informatie over Cisco's dienstenaanbod voor Unified Computing is te vinden op http://www.cisco.com/en/US/products/ps10312/serv_group_home.html

Cisco kondigde ten slotte ook een nauwe samenwerking aan rond Unified Computing met verschillende toonaangevende ICT-bedrijven. Meer details over Cisco's open ecosysteem van datacenterpartners vind je in het persbericht op http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_031609b.html

Het Cisco Unified Computing System en de bijbehorende diensten zijn vanaf volgende maand beschikbaar voor klanten. Meer details erover vind je op http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns340/ns394/ns224/index.html.

Digitale hogeresolutiefoto's van Cisco's nieuwe datacenterproducten zijn op eenvoudig verzoek verkrijgbaar via james@quadrantcommunications.be

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner