Guest

Onderzoek Cisco:

Diegem, 14 maart 2012 - Onderzoek in Noord-Europese landen wijst uit dat ruim 8 van de 10 werknemers minstens één privétoestel gebruiken om te werken, hoewel dit bij ruim de helft van de werkgevers officieel niet is toegestaan. Ook in België is 'Bring Your Own Device' (BYOD) inmiddels geen trend meer maar de dagelijkse realiteit: 71% van de Belgische werknemers gebruikt een privétoestel voor professionele doeleinden. Een op vijf gebruikt er zelfs al twee. Dat is een van de bevindingen uit een enquête die Cisco vorige maand heeft gehouden onder ruim 1.000 eindgebruikers en ICT-verantwoordelijken van 22 jaar en ouder in België, Denemarken, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Een vijfde (21%) van de Belgische werknemers meent dat de mogelijkheid om op afstand te werken, ook wel 'remote access' genoemd, een recht is, geen privilege. Dat percentage is hoger dan het gemiddelde in de onderzochte landen (17%). Van de werknemers die nu al via 'remote access' kunnen werken, geeft bijna de helft (43%) aan dat ze dagelijks een uur extra productief zijn, terwijl 38% zelfs twee tot drie uur meer werkt.

Veel Belgische ondernemingen zijn momenteel bezig hun organisatie zo in te richten dat de werknemers met hun eigen apparaten mobiel op andere locaties kunnen werken: 35% van de ICT-verantwoordelijken geeft aan dat hier actief aan wordt gewerkt, wat beantwoordt aan het gemiddelde van de vijf landen (36%). Als we kijken naar het aantal organisaties dat daarmee al helemaal klaar is, lopen Noorwegen en Denemarken duidelijk voorop in Noord-Europa.

"Het onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de bedrijven in België hun organisatie en ICT-infrastructuur aan het afstemmen zijn op mobiel werken en BYOD. De overgrote meerderheid van alle werknemers in België gebruiken bovendien al een of twee privétoestellen voor hun werk. Daar moet je als organisatie rekening mee houden, ook gelet op veiligheid", aldus Pol Vanbiervliet, Managing Director van Cisco België en Luxemburg. "België is dan ook een van de voorlopers in Europa op het gebied van thuiswerken en Het Nieuwe Werken. Dat ruim een vijfde van de ondervraagde werknemers werken op afstand niet langer als een gunst maar als een recht beschouwen, betekent dat Belgische ondernemingen daarop moeten inspelen om nieuwe medewerkers aan te trekken en hun bestaande te behouden. Zeker wanneer je ziet dat werknemers die de mogelijkheid hebben om zo te werken, meer uren productief zijn."

Meer details vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen. Een hogeresolutiefoto van Pol Vanbiervliet kunt u hier zelf downloaden of aanvragen via een e-mail aan james@checktwice.be.


Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"

Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.

Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 71.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 43,2 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 700 werknemers.

Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium

Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: pjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:

Check Twice
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: james@checktwice.be

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner