Guest

Cisco breidt aanbod voor kleine ondernemingen uit

Diegem, 13 februari 2009
Cisco heeft zijn aanbod aan netwerk- en communicatieoplossingen voor kmo's uitgebreid. Dankzij die uitbreiding kan Cisco beter tegemoetkomen aan de fundamentele behoeften aan connectiviteit, productiviteit en beveiliging van kleine ondernemingen met minder dan honderd werknemers. Cisco schat het wereldwijde commerciële potentieel van dat segment van de kmo-markt op 10 miljard dollar.

De introductie van die nieuwe kmo-producten past in een strategisch initiatief dat Cisco eind vorig jaar lanceerde om de productiviteit en samenwerking bij kleine ondernemingen te stimuleren. Ter ondersteuning van dat nieuwe kmo-initiatief gaat Cisco zelf zo'n 100 miljoen dollar investeren in de verkoop, marketing en ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten op maat van kmo's met minder dan honderd netwerkgebruikers. Cisco wil ook die kleinere kmo's helpen om op een meer flexibele en efficiënte wijze zaken te doen met hun klanten. Die opereren namelijk steeds vaker mobiel en via internet en integreren ook steeds meer video- of multimediatoepassingen in hun communicatie.

"De eerste prioriteit voor eigenaars van kleine ondernemingen is een stabiel, rendabel bedrijf uit te bouwen, niet technologiespecialisten te worden", verklaart Jan Cuypers, die aan het hoofd staat van Cisco's kmo-organisatie in België en Luxemburg. "Kmo's gaan totaal anders om met technologie dan grote organisaties. En zelfs tussen het ICT-gebruik van kleine en middelgrote ondernemingen bestaan essentiële verschillen. Met die wetenschap voor ogen heeft Cisco zijn communicatie naar die doelgroep volledig aangepast. Zo hebben wij een lokale website voor kmo's ontwikkeld en investeren we in een breed kanaal van lokale kmo-partners die we regelmatig informeren en opleiden en met diverse marketingcampagnes ondersteunen. In al onze kmo-activiteiten ligt het accent nu meer dan ooit op de concrete toepassingsmogelijkheden en zakelijke voordelen van onze totaaloplossingen, eerder dan op afzonderlijke producten en technologieën."

Aparte organisatie focust exclusief op kleine ondernemingen
Cisco's nieuwste kmo-initiatief omvat onder meer de oprichting van een aparte groep met specialisten in verkoop, marketing, diensten en technologie voor kleine ondernemingen. Die Small Business Technology Group (SBTG) zal zich voornamelijk toeleggen op de ontwikkeling van technologieën in zes domeinen die door kleine ondernemingen steevast als topprioriteit voor het realiseren van hun groei naar voor worden geschoven: connectiviteit, beveiliging, werken (of toegang) op afstand, productiviteit, klanteninteractie en klantenondersteuning.

Naast een apart verkoopteam en eigen marketingprogramma's, voorziet Cisco ook in de oprichting van een wereldwijd contactcenter dat de klok rond operationeel zal blijven. Dit Small Business Support Center, een centrale pijler van Cisco's nieuwe kmo-initiatief, biedt vanuit diverse locaties overal ter wereld een aangepaste dienstverlening en technische ondersteuning voor kleine ondernemingen en hun ICT-partners.

Om de communicatie en samenwerking van kmo-klanten en kmo-partners of -resellers te bevorderen, lanceerde Cisco een online Small Business Support Community. De leden van die virtuele gemeenschap kunnen gemakkelijk kennis en ervaringen uitwisselen en elkaar zodoende rechtstreeks ondersteunen. Met datzelfde doel voor ogen ontwikkelde Cisco ook een nieuwe internationale website voor kleine ondernemingen en hun lokale ICT-partners: www.cisco.com/smallbusiness

Ook partnernetwerk voor kleine ondernemingen breidt uit
Na de eenmaking van de partnerprogramma's van Cisco en Linksys in augustus 2008 (meer info op http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_081208.html) telt Cisco's wereldwijde partnernetwerk vandaag bijna 60.000 kmo-partners of -resellers die in staat zijn om kleine ondernemingen in hun ICT-beleid en -gebruik te ondersteunen. Meer dan 9.000 onder hen hebben het Cisco Select Certification Program met succes doorlopen. Zij worden door Cisco officieel erkend als kmo-specialist en genieten bijgevolg extra ondersteuning.

"Kleine ondernemingen hebben vandaag meer dan ooit nood aan gespecialiseerd advies en oplossingen op maat van hun eigen, individuele behoeften. Daarom investeert Cisco al jaren intensief in de uitbouw van een lokaal netwerk van gespecialiseerde en gecertificeerde kmo-partners," zegt Jan Cuypers. Meer informatie over Cisco's partnernetwerk kan je vinden via http://www.cisco.com/web/partners/index.html.

Nieuw productaanbod voor kleine ondernemingen
Naast een basis- of instapgamma voor kleine kmo's, onder de noemer "Cisco Small Business", kan Cisco nu ook uitpakken met een gamma oplossingen voor kleine ondernemingen met meer gesofisticeerde netwerk- en communicatiebehoeften. Dat kreeg de naam "Cisco Small Business Pro" mee. Voor de installatie, het beheer en de technische ondersteuning ervan is de hulp van een Cisco-partner aangewezen.

Begin dit jaar lanceerde Cisco alvast een eerste reeks nieuwe kmo-producten die inspelen op de behoeften van kleine kmo's, met name op het vlak van beveiliging, connectiviteit en productiviteit. Het eerste product, de Cisco Spam and Virus Blocker is, zoals de naam zelf al aangeeft, een netwerkbeveiligingstoestel dat spam, virussen en andere e-mailbedreigingen afweert. Het onderscheidt zich door een groot installatie-, beheers- en gebruiksgemak. Cisco introduceerde ook twee nieuwe netwerkopslagsystemen, de Cisco NSS2000 en NSS3000. Die stellen ook kleine ondernemingen in staat om hun waardevolle of kritieke bedrijfsinformatie automatisch te bewaren en te beschermen tegen diefstal en verlies. Ten slotte presenteerde Cisco ook de nieuwste versie (1.4) van zijn Smart Business Communications System (SBCS), dat extra mogelijkheden biedt voor draadloze communicatie en samenwerking. Meer informatie over de diverse componenten van dit communicatiesysteem voor kmo's is terug te vinden op http://www.cisco.com/web/BE/pdfs/SBSC_NL.pdf

"In het huidige klimaat is het van cruciaal belang dat kleine ondernemingen, die traditioneel de ruggengraat van onze economie vormen, op een technologiepartner kunnen terugvallen die niet alleen stabiel en betrouwbaar is maar ook de juiste oplossingen in huis heeft om hun business te helpen groeien. Met ons ruime aanbod aan kmo-producten en -diensten kunnen wij de netwerk- en communicatiebehoeften van alle kmo's invullen, ongeacht hun omvang", besluit Jan Cuypers.

Meer details over Cisco's nieuwe producten voor kleine ondernemingen, inclusief prijzen en financieringsmogelijkheden, vind je op www.cisco.com/smallbusiness en http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_012609.html

Voor bijkomende informatie over Cisco's nieuwe initiatieven en investeringen in de kmo-markt kan je terecht op http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_110608c.html

Alle lokale informatie over Cisco's aanbod en activiteiten voor kmo's kan je raadplegen op www.cisco.be/kmo.

Digitale hogeresolutiefoto's van Jan Cuypers en Cisco's nieuwe kmo-producten zijn op eenvoudig verzoek verkrijgbaar via james@quadrantcommunications.be

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner