Hebt u een account?

 •   Gepersonaliseerde content
 •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco vernieuwt Webex voor hybride werkregimes en events

2021-06-08

 • Webex telt 800 nieuwe functies en toestellen sinds september
 • Rebranding van Webex Suite met nieuw logo
 • Het nieuwe platform is ontworpen voor hybride werken en de suite is 40 procent goedkoper dan de stukprijzen.
 • Nieuwe functies voor interactie met deelnemers en voor hybride evenementen weldra beschikbaar dankzij overnames van respectievelijk Slido en Socio.

Diegem, 8 juni 2021

Vandaag heeft Cisco een rebranding van zijn samenwerkingsoplossing Webex aangekondigd. De nieuwe Webex Suite komt met innovaties voor hybride werken – zowel thuis als op kantoor - en hybride evenementen. De suite zorgt voor extra flexibiliteit en personalisatie voor medewerkers. Webex telt nu 650 miljoen maandelijkse gebruikers. De telefoniemodule Webex Cloud Calling is goed voor 6 miljard oproepen per maand.

In de toekomst is er in 98 procent van vergaderingen naar verwachting ten minste één deelnemer op afstand. Deze hybride manier van werken heeft ingrijpende gevolgen voor de werkcultuur, de betrokkenheid bij evenementen en de technologie. De traditionele vergaderzaal volstaat niet langer voor hybride meetings of evenementen. De oude manier van werken, van voor de pandemie maar ook tijdens de lockdowns zal voor het nieuwe werkregime tekortschieten. 

"Cisco’s samenwerkingstechnologieën zijn ongelooflijk essentieel voor onze klanten", zegt Chuck Robbins, CEO van Cisco. "Met alle integraties die het team heeft toegevoegd - 800 nieuwe functies en toestellen sinds september - hebben we echt de meest uitgebreide oplossing voor vergaderen, bellen, messaging en eventmanagement op de markt. Webex Suite geeft zuurstof aan de toekomst van werken en geeft hybride werkers evenveel inspraak, kansen en vergadertijd.

De belangrijkste nieuwigheden in Webex Suite:

 • Waar voor je investering: de gloednieuwe Webex Suite is de enige op de markt die toelaat om te vergaderen, bellen, chatten, interageren met deelnemers of evenementen te houden, tegen een bundelprijs die pro rata tot 40 procent lager ligt dan de stukprijzen. Cisco gaf de suite een nieuwe identiteit en logo, die vandaag zijn onthuld, om die meerwaarde van Webex te onderstrepen in de markt van hybride werken en het leven van mensen.
 • Hybride evenementen: een compleet platform voor de uitvoering en het beheer van evenementen en hybride evenementen. Alle nodige functies voor de organisatie van grootschalige hybride evenementen zullen beschikbaar zijn na afronding van de overname van Socio door Cisco. 
 • Interactie met het publiek: Peilingen, quizzen, vragen en antwoorden en meer, zullen binnenkort beschikbaar zijn dankzij de integratie van Slido, marktleider in audience engagement. Peilingen zijn nu al beschikbaar in Meetings en weldra ook in de Events-module.
 •  Audio-intelligentie: Webex slaagde er al in om achtergrondgeluiden te filteren en spraak te verbeteren. Nu krijgen gebruikers nieuwe filtermogelijkheden voor externe en gedeelde werkruimten via ‘My Voice Only’. Die functie zorgt ervoor dat enkel de stem van de spreker weerklinkt, andere stemmen in een ruimte worden met artificiële intelligentie gefilterd. My Voice Only is wereldwijd beschikbaar vanaf augustus 2021.
 • Camera-intelligentie: ook People Focus, dat Cisco eerder dit jaar al aankondigde, zal in 2021 beschikbaar zijn in Webex. People Focus maakt gebruik van machine learning en AI-technologie om deelnemers aan een vergadering die verspreid zijn over een vergaderruimte individueel uit te lichten, waardoor deelnemers op afstand zich meer verbonden voelen en ook deelnemers op afstand ieders lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen kunnen zien.
 • Nieuwe toestellen: de Webex Desk is een krachtig alles-in-één-samenwerkingstoestel voor het bureau op het werk of thuis. Het aanraakscherm is uitgerust Webex Assistant Skills, een platform met spraakgestuurde extensies om content en toepassingen te koppelen met Webex-toestellen. 
 • Extra veiligheid: Webex Suite voegt realtime preventie van gegevensverlies toe aan Messaging. De software zal voortaan automatisch vertrouwelijke informatie blokkeren en verwijderen. Dankzij deze realtime gegevensverliespreventie wordt het voor gebruikers onmogelijk om vertrouwelijke info te posten, in plaats van content te verwijderen nadat die is gepost. Bovendien zullen Europese Webex-klanten hun informatie binnen de EU kunnen hosten en verwerken. Er komt ook een versterkte end-to-end encryptie, met onder meer een bijkomende end-to-end geverifieerde identiteit. Klanten hoeven niet te kiezen tussen gebruiksvriendelijkheid en veiligheid, ze krijgen beide. 

Extra bronnen

***

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Rafael Timarche
Managing Partner
rafael@factivity.be
+32476689492