Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco breidt intent-based networking verder uit

Diegem, 18 juni 2020

Cisco heeft zijn intent-based networking (IBN)-portfolio verder uitgebreid met enkele nieuwe toepassingen. Het wordt dankzij een sterkere automatisatie nog eenvoudiger om netwerken te segmenteren en beveiligen, zowel voor computergebruikers als internet-of-things-toestellen. Daarnaast komt Cisco met de eerste Indoor IoT-as-a-Service op wifi 6 antennes.

“De wereld verandert en dus moeten bedrijven hun netwerk kunnen aanpassen aan nieuwe doelstellingen: thuiswerkers ondersteunen en beveiligen, snel uitbreiden naar de cloud of nog andere zakelijke veranderingen,” aldus Scott Harrell, Senior Vice President en General Manager van Cisco’s IBN Group. “Met deze aankondiging vereenvoudigen en automatiseren we de netwerksegmentatie en zorgen we voor een sterke beveiliging vanuit de cloud. Meer dan ooit staat ons innovatief netwerkplatform ten dienste van onze klanten, ongeacht hun netwerkarchitectuur.”

De geavanceerde en geautomatiseerde toepassingen leiden niet alleen tot betere gebruikservaringen maar vereenvoudigen eveneens de IT-processen voor beheerders. Automatisatie is fundamenteel voor de efficiëntie van IT.

Integratie van SD-WAN met Cisco Umbrella       

Vooreerst integreert Cisco zijn SD-WAN, powered by Viptela, met zijn secure internet gateway Umbrella. SD-WAN-gebruikers koppelen zo sterke netwerkprestaties met een optimale bescherming tegen de nieuwste cyberaanvallen. Cisco Umbrella biedt beveiliging van de DNS-laag, firewall- en cloud access security broker-functionaliteiten (CASB). Dankzij de integratie van beide producten met vereenvoudigde licenties wordt de implementatie voor bedrijven gemakkelijker.

Nieuw: Cisco User-Defined Networks

IT-teams kunnen voortaan eindgebruikers controle aanbieden van hun eigen draadloos netwerk via Cisco DNA Center. Ze kunnen hun toestellen veilig aanmelden en via de mobiele User Defined Network app bepalen of ze verbinding maken met hun eigen netwerkpartitie.

Sterker inzicht in verbonden toestellen

In zijn netwerkanalysesoftware Cisco DNA Center neemt Cisco voortaan ook toestellen mee die tot op heden niet gemonitord konden worden. Dat maakt een efficiëntere netwerksegmentatie mogelijk – het opsplitsen van een netwerk in kleinere delen om het prestatievermogen en de beveiliging te verbeteren.

Met name in omgevingen met een divers en variabel internet-of-things-ecosysteem is dat traditioneel een moeilijke taak. Nu is er AI Endpoint Analytics om tot dusver onbekende toestellen te identificeren en ze onder meer dankzij artificiële intelligentie logisch te groeperen. Group-based policy analytics analyseert de trafiek tussen toestellen om zo nieuwe policies te definiëren en juister te segmenteren.

Indoor IoT Services voor wifi 6 antennes

Cisco DNA Spaces introduceert de allereerste Indoor IoT-as-a-Service voor wifi 6 access points. Zo kunnen klanten snel en kostenefficiënt indoor IoT-applicaties op grote schaal implementeren. Dankzij het uitgebreide ecosysteem van partners biedt Cisco DNA Spaces ook diensten aan als asset tracking, monitoring van de veiligheid van werknemers of het vinden van beschikbare vergaderruimtes.

Met Cisco DNA Spaces for Return to Business kunnen bedrijven in realtime hun werkplekken monitoren en zien of de social distancing-regels worden gerespecteerd, en hoeveel gebruikers er zich precies in een gebouw bevinden. Deze belangrijke informatie moet ervoor zorgen dat mensen in de eerste plaats gezond blijven maar bovendien ook op de meest effectieve en efficiënte manier hun werkplek gebruiken.

De vandaag aangekondigde innovaties van Cisco DNA Center en Cisco DNA Spaces zijn in de zomer van 2020 beschikbaar. De Cisco SD-WAN innovaties zijn vanaf vandaag beschikbaar.

###

Over Cisco – NASDAQ: CSCO
Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be  Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: https://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

 

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
M:
 +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu