Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco en IBM bieden gratis 'Webex for our Kids' voor lessen op afstand, ook in België

Gratis gebruik van Cisco Webex met ondersteuning van IBM-vrijwilligers helpt leraren, docenten, studenten en leerlingen om de lessen virtueel voort te zetten.
 
Brussel, 21 april 2020 - Nu de lockdownmaatregelen in ons land verlengd zijn, breiden Cisco en IBM het 'Webex for our Kids'-programma uit naar ons land. Daarmee helpen ze docenten, scholen en ngo’s met afstandsonderwijs voor hun leerlingen. Scholen krijgen gratis toegang tot Cisco Webex en genieten de steun van IBM om het systeem te installeren en gebruiken.

Met de videoconferentiesoftware Webex for our Kids is samenwerken en lesgeven in een virtueel klaslokaal eenvoudig en intuïtief. Ruim 3.000 vrijwilligers van IBM zorgen voor de implementatie van Webex in 2.000 scholen in Europa, en helpen zo 200.000 leerlingen met afstandsonderwijs. Het aanbod van IBM en Cisco is gericht op scholen in een aantal Europese landen, met onder meer Nederland en België.
 
Arnaud Spirlet, managing director Cisco België en Luxemburg: “Sinds de afkondiging van de lockdown in ons land zijn we bij Cisco continu in de weer om klanten, onderwijsinstellingen, overheden en ngo’s te helpen met installaties of uitbreidingen voor afstandswerken. Nu de maatregelen verlengd zijn door de nationale veiligheidsraad, hebben we samen met IBM een Europees programma uitgewerkt om onderwijsinstellingen gratis en op grote schaal onze technologie aan te bieden. Het is belangrijk dat leerkrachten en leerlingen in contact blijven met elkaar, nieuwe leerstof online delen en zo de lessen efficiënt hervatten na de vakantie. We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze scholen daarin te ondersteunen.

Door de verspreiding van het Coronavirus zijn alle onderwijsinstellingen in België tijdelijk gesloten en moet onderwijs op afstand ervoor zorgen dat onderwijs gewoon kan worden voortgezet. Om leerkrachten te helpen bij het verkennen van onderwijs op afstand en diens toegevoegde waarde, stelt IBM zijn experts, technologie en kennis ter beschikking om bij te dragen aan de collectieve inspanningen die vandaag worden gedaan om de gevolgen van deze gezondheids- en sociale crisis te verzachten", zegt Jacques Platieau, Country General Manager IBM Belux. “Wij zijn dan ook heel trots dat we door het combineren van technologie en professionele vrijwilligers, kunnen helpen om de impact van de COVID-19-crisis te kunnen verzachten. Tegelijkertijd bieden wij de mogelijkheid aan  leerkrachten om ervaring op te doen met digitaal werken en lesgeven.” 


Enkele getuigenissen van onderwijsinstellingen:

  • Atheneum Tervuren, directrice Anke Crauwels: “Het is erg waardevol dat we gesprekken en lessen kunnen opnemen. Sommige leerlingen delen een computer en kunnen de lessen dus niet altijd live volgen. Dankzij de opnamefunctie van Webex kunnen ze later toch toegang krijgen tot de informatie.”
  • Gemeentelijke Basisschool Overijse, beleidsondersteuner Sari Smidts: “We willen de kinderen blijven prikkelen, maar ook rekening houden met hun individuele noden. Dat lukt met Webex for our Kids.
  • Lycée de Berlaymont, directeur Denis Dehon: “Een vrijwilliger van IBM gidste ons al door Webex. Op het vlak van schoolbeheer creëert de toepassing voor ons een nieuw soort dialoog. Webex vervangt niet de bestaande interacties, maar opent wel nieuwe ruimtes. Het structureert noodzakelijkerwijs onze vergaderingen, brengt deelnemers zonder al te veel beperkingen bijeen en stelt iedereen in staat te zijn wie ze zijn. De groepsdruk is veel lager en het agendabeheer veel eenvoudiger.


***

Over Cisco Webex

Cisco Webex is beschikbaar via het internet. Er worden geen gegevens op pc’s opgeslagen en alles wat tijdens sessies wordt uitgewisseld is met behulp van een geavanceerde versleuteling optimaal beveiligd. Meer over Webex voor het onderwijs lees je hier. Informatie over het privacybeleid van Cisco Webex vind je hier.
Door de wereldwijde verspreiding van COVID-19 is het gebruik van Webex door bedrijven en organisaties toegenomen met factor 7. In maart waren er 15 miljard vergaderminuten via de software. Cisco heeft in het kader van de coronacrisis de gratis testperiode verlengd tot 90 dagen.


Over Cisco – NASDAQ: CSCO
Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be  Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

 

Contact voor journalisten:

Webex
Check Twice
Rafaël Tirmarche
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

 

IBM

Weber Shandwick
Steven Van de Broek
M: +32 474 48 37 27

E: svandebroek@webershandwick.com