Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

België hinkt achterop inzake digitale vooruitgang volgens nieuwe index van Cisco

Diegem, 16 januari 2020

Cisco heeft vandaag voor de tweede keer de Global Digital Readiness Index gepubliceerd. Het onderzoek berekent de digitale vooruitgang van 141 landen in de wereld. De Digital Readiness Index moet overheden helpen de uitdagingen van hun digitale maatschappij verder te verbeteren. België is op de ranglijst slechts 24e, net na Frankrijk en ver na Luxemburg (2e). Het Groothertogdom scoort de sterkste digitale vooruitgang in Europa. Singapore prijkt helemaal bovenaan de ranking.

"Technologie is een essentiële katalysator voor sociale en economische vooruitgang", zegt Tae Yoo, Senior Vice President Corporate Affairs bij Cisco. “Over de hele wereld brengen digitale technologieën mensen en organisaties dichter bij elkaar. Ze maken een openmarkteconomie mogelijk, zorgen voor jobs en voor een betere communicatie met burgers en klanten. Met deze Digital Readiness Index tonen we overheden, managers en de maatschappij hoe investeringen in een digitale samenleving de levenskwaliteit van burgers wereldwijd verbetert."

Zeven criteria om de digitale vooruitgang te meten

Cisco hield rekening met zeven criteria om de wereldwijde digitale vooruitgang te meten: basisbehoeften, menselijk kapitaal, de eenvoud om zaken te doen, overheids- en commerciële investeringen, het werkkader voor startups, technologische infrastructuur en digitale kennis.

"De beschikbare infrastructuur en kennis zijn vanzelfsprekend sterke indicatoren van de digitale vooruitgang van een land", zegt Arnaud Spirlet, General Manager van Cisco België en Luxemburg. “Wat dat beftreft moet België de inspanningen opvoeren. Vaardigheden geraken in hoog tempo achterhaald en er zijn er voortdurend compleet nieuwe nodig. Met welgemikte steun en een nationaal en digitaal herscholingsprogramma helpen we onze kleine en middelgrote organisaties versneld op het digitale pad. Menselijk kapitaal is essentieel in alle stadia van digitale vooruitgang."

België laatste van de landen uit de eerste categorie (‘Amplify’)

België staat op de 24e plaats in de ranglijst die aangevoerd wordt door Singapore, Luxemburg en de Verenigde Staten. In totaal behalen 24 landen het Amplify-stadium, het hoogste niveau van digitale vooruitgang. Volgens het onderzoek zitten 93 landen in een tussenfase van hun digitale vooruitgang: Accelerate. Opnieuw 24 landen bevinden zich in Activate, de laagste fase.

Ons land is 20e qua basisbehoeften, 15e inzake commerciële en overheidsinvesteringen, 24e qua eenvoud om zaken te doen, 32e in menselijk kapitaal, 30e voor het werkkader voor start-ups, 24e inzake digitale kennis en 23e voor zijn technologische infrastructuur.

Enkele opvallende resultaten:

  • Van de tien landen met het hoogste bbp staan ​​alleen de Verenigde Staten in de top 10 van de landen met de beste digitale vooruitgang.
  • Tien Europese landen halen de top 15, in deze volgorde: Luxemburg, Denemarken, Zwitserland, Nederland, Zweden, IJsland, Noorwegen, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
  • Denemarken, Nederland, Zwitserland, IJsland en Singapore staan ​​bovenaan de wereldranglijst voor technologische infrastructuur.
  • De Verenigde Staten, Canada, Luxemburg, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten vormen de top 5 van landen met de beste digitale vaardigheden.
  • Japan, Singapore, Spanje, Zwitserland en IJsland zijn de vijf landen die het beste voldoen aan de basisbehoeften van hun burgers.
  • Singapore, IJsland, Nieuw-Zeeland, Zwitserland en Kazachstan hebben het beste menselijke kapitaal.

‘Country Digital Acceleration’

Via zijn Country Digital Acceleration (CDA)-programma werkt Cisco nauw samen met overheden over de hele wereld, met industrieën en universiteiten om sneller een efficiënte en digitale samenleving te bereiken. Cisco werkt ook samen met non-profitorganisaties via subsidies en technische partnerschappen. Samen strijden ze tegen voedseltekort en voor een betere toegang tot huisvesting, drinkwater en goede sanitaire voorzieningen.

Arnaud Spirlet: "Cisco heeft technologie ontwikkeld om de hele wereld te verbinden. Nu moeten we de digitale kloof overbruggen.”

Een foto van Arnaud Spirlet kun je hier downloaden.

***

Over de Digital Readiness Index
Om deze tweede Digital Readiness Index samen te stellen, heeft Cisco gegevens verzameld en samengebracht uit betrouwbare bronnen zoals het World Economic Forum, de Wereldbank en de Verenigde Naties. Na verificatie kregen landen een index toegewezen, tussen 0 en 25. België werd vorig jaar niet meegenomen in het onderzoek. Meer informatie over de Digital Readiness Index en de ranglijst van het onderzoek zijn hier beschikbaar.

***

Over Cisco – NASDAQ: CSCO
Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
M:
 +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu