Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco presenteert nieuwe chip en plan voor het internet van morgen

San Francisco (VS), 11 december 2019

Cisco heeft vandaag de details van zijn meerjarenstrategie voor de bouw van het internet voor de komende decennia gepresenteerd. Het netwerkbedrijf ontwerpt een nieuw internet voor digitale innovatie op grote schaal, voorbij de prestaties en economische en technische beperkingen van de huidige infrastructuur, zoals stroomverbruik. Cisco stelt tegelijk een technologische doorbraak voor in de vorm van Silicon One, een nieuwe en unieke netwerkchip. Die vormt het hart van de eveneens nieuwe Cisco 8000 Series-routers, de krachtigste internetrouters ter wereld voor telecomoperatoren. Hiermee maakt Cisco nieuwe toepassingen mogelijk die vandaag enkel tot de verbeelding spreken.

“Innovatie vraagt om gerichte investeringen, het juiste team en een bedrijfscultuur die verbeelding voedt," zegt Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. "We zijn vastberaden om onze industrie te transformeren en een nieuw internet voor het 5G-tijdperk te bouwen. Onze nieuwe generatie netwerkprocessoren, optische componenten én besturingsssoftware zijn het resultaat van de continue innovatie bij Cisco. Die moet onze klanten helpen om hun voorsprong de volgende decennia te behouden en nieuwe, grensverleggende diensten te creëren voor hun klanten en eindgebruikers.”

Bouwstenen voor het internet van de toekomst
De volgende tien jaar zullen nieuwe, geavanceerde technologieën op ons afkomen zoals virtual en augmented reality, 16K-streaming, artificiële intelligentie, 5G, quantumcomputing, geavanceerde cybersecurity- en interne-of-thingstoepassingen, en zelfs technologieën die nog niet zijn uitgevonden. De complexiteit van die technologieën zullen de mogelijkheden van de huidige internetinfrastructuur overstijgen.

Cisco heeft daarom de afgelopen vijf jaar een strategie ontwikkeld voor een nieuw, toekomstbestendig internet. Het pakt de problemen aan die zich zouden voordoen wanneer men de huidige infrastructuur maximaal zou belasten.
“In het belang van onze toekomst moeten we de grenzen van innovatie verleggen - veel verder dan wat we vandaag ervaren. We geloven dat we daarin geslaagd zijn met de strategie en de technologieën die we vandaag aankondigen,” zegt David Goeckeler, executive vicepresident en general manager van de Networking en Security Business bij Cisco. “Cisco’s strategie is niet gericht op een enkel product. We hebben de voorbije jaren geïnvesteerd in verschillende componenten die volgens ons in de toekomst zullen samensmelten. Het is ons meest ambitieuze ontwikkelingsproject tot nog toe.”

Cisco Silicon One, een nieuwe netwerkarchitectuur
De nieuwe Cisco Silicon One netwerkchip zal de motor vormen van Cisco’s routerportfolio. Routers met de chip zullen op korte termijn een doorvoersnelheid tot 25 Terabit per seconde (Tbps) halen. Het eerste Cisco Silicon One ‘Q100’-model brengt de netwerkbandbreedte op 10 Tbps.

"We kijken ernaar uit om met Cisco en deze nieuwe routers samen te werken, en zo de stijgende vraag naar hogere snelheden en capaciteit te beantwoorden," zegt Amin Vahdat, partner en vicepresident van Systems Infrastructure, Google Cloud.

“Cisco past zijn DNA aan en ook de economische dynamiek van het internet door tegelijk hardware, software, optische en chiptechnologieën te vernieuwen. Het helpt klanten om de kosten van het internet beter te beheren,” zegt Ray Mota, CEO en principal analyst bij ACG Research. “In de aanloop naar 2020 is die operationele efficiëntie van vitaal belang.”

Cisco 8000-routerfamilie ‘powered by Cisco Silicon One’
De nieuwe Cisco 8000-reeks maakt als eerste gebruik van de Cisco Silicon One Q100-netwerkchip en van het nieuwe, door cloud aangestuurde Cisco IOS XR7 besturingssysteem, dat beheer vereenvoudigt en operationele kosten verlaagt. Met de routers kunnen telecomoperatoren en webbedrijven goedkoper grootschalige netwerken voor 5G, AI en IoT bouwen en beheren.

Cisco voert een aantal piloottests van de Cisco 8000 reeks bij een beperkt aantal klanten waaronder Comcast, CenturyLink en NTTCom.

Nieuwe, economische dynamiek voor het internet met flexibele zakenmodellen
Cisco kondigt ook flexibele consumptiemodellen aan voor de drie nieuwe netwerkcomponenten. Het biedt zo klanten de keuze om met verschillende componenten, een white box label of geïntegreerde systemen hun netwerken uit te bouwen. Het commerciële model is een antwoord op de veranderende aanpak van operatoren om voor hun internetinfrastructuur verschillende componenten te combineren en zo een nieuwe economische dynamiek te creëren.

***
Noot voor redacties: het volledige, Engelstalige persbericht leest u hier. Een replay van de opname van de aankondiging ziet u hier.
Foto’s van de nieuwe technologieën, van Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco, en van David Goeckeler, executive vicepresident en general manager van de Networking en Security Business, vindt u hier.

Meer informatie over deze aankondiging leest u op de blog van Cisco.

***

Over Cisco – NASDAQ: CSCO
Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
M:
+32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu