Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco Meraki vereenvoudigt netwerkbeveiliging en -segmentatie voor kmo’s

Diegem, 13 november 2019

Cisco versterkt de intent-based networking capaciteiten van zijn Cisco Meraki productlijn, met nieuwe hardware en nieuwe functies voor microsegmentatie en multidomeinintegratie. Ook voegt Cisco Meraki extra beveiligingscomponenten toe. Dat heeft Cisco aangekondigd op zijn partnerconferentie Partner Summit in Las Vegas. De vernieuwingen moeten het voor klanten eenvoudiger maken om snel te digitaliseren zonder in te boeten op prestaties of security.

“Medewerkers werken vandaag van overal en maken gebruik van almaar meer toestellen voor hun job. Die moeten allemaal operationeel en veilig zijn. Dat zorgt voor veel werk en sterke druk bij doorgaans kleine IT-teams. Organisaties moeten dan ook vaak kiezen tussen snelle, digitale innovatie of beveiliging. Met de intent-based architectuur van Cisco Meraki combineren we beide, voor elk type organisatie – klein of groot. Voor IT-teams wordt het bovendien eenvoudiger om het beheer van verschillende netwerkdomeinen te centraliseren en de veiligheidspolicies over die domeinen op elkaar af te stemmen”, zegt Frank De Reymaeker, Head of Enterprise Networking bij Cisco België en Luxemburg.

Nieuwe switch combineert beheerseenvoud van Cisco Meraki met Cisco Catalyst switching hardware

De innovaties die Cisco Meraki vandaag op de markt brengt, combineren de eenvoud en prestaties van Cisco Meraki’s uniforme netwerkbeheer - in de cloud - met de solide hardware en innovatie van Cisco switches. De nieuwe Meraki MS390 access switch is de eerste switch die Cisco Catalyst hardware koppelt met Cisco Meraki software.

 

Daarnaast introduceert Cisco Meraki multidomeinintegratie met de Adaptive Policy. Die laat organisaties toe om snel en eenvoudig de juiste netwerk- en veiligheidsregels in te stellen voor verschillende gebruikers, applicaties en toestellen (microsegmentatie). Adaptive Policy is bovendien een onderdeel van Cisco’s Zero Trust Security-beleid en ondersteunt zo de uitbreiding van segmentatie-policies van Cisco’s software-defined access (SDA) naar Cisco Meraki. Netwerken met SD-Access automatiseren het beheer van wat toestellen en gebruikers kunnen doen op het netwerk, wat de configuratie sterk vereenvoudigt.

Nieuw marktsegment voor Cisco Meraki

Op Cisco’s Partner Summit kondigde Cisco Meraki ook de Meraki Gateway aan. Deze gateway voor draadloze langeafstandsnetwerken koppelt draadloze en cellulaire technologieën zoals wifi 6 en LTE. Ze combineren de kracht van cellulaire connectiviteit met eenvoud in provisioning én beheer. Met deze gateway boort Cisco Meraki een nieuw productsegment op de markt aan.

“Organisaties kijken soms op tegen de netwerkinnovaties die elkaar in sneltempo opvolgen zoals LTE, wifi 6 of IoT. Met de juiste architectuur en juiste beveiliging, kan het netwerk aangepast worden aan de noden van elke organisatie – ongeacht of ze één of honderd sites tellen”, zegt De Reymaeker.

Sterkere beveiliging

Ten slotte is er ook Meraki Trusted Access. De oplossing voorziet toestelauthenticatie zonder dat mobile device management-software nodig is. Andere nieuwe securityintegraties omvatten bescherming van DNS-verkeer en content filtering voor Meraki MR-switches, dankzij een integratie van Cisco’ internet gateway Umbrella.

Klanten kunnen de MS390 access switch en MG21/21E gateways bestellen in het tweede kwartaal van Cisco’s boekjaar (augustus tot juli). Ook Meraki Trusted Access en de andere nieuwe security-integraties zullen in die periode beschikbaar zijn.

**

Lees ook deze blog van SVP en General Manager van Cisco Meraki, Todd Nightingale.

Een foto van Frank De Reymaeker kun je hier downloaden

**

Over Cisco – NASDAQ: CSCO
Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
M:
+32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu