Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Het ‘world wide web’ bestaat 30 jaar: Belgen gebruiken het web vooral voor nieuws, entertainment en communicatie

Diegem, 12 maart 2019

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het world wide web heeft Cisco bij 11.000 mensen, onder meer uit België, gepeild naar de impact van het web op hun leven tot dusver. En hoe ze hopen dat het in de toekomst hun leven zal beïnvloeden.

Zo hopen de Belgen dat het web in de toekomst zorgt voor een 'betere toegang tot onderwijs' (46,9 procent), helpt in de strijd tegen sociale ongelijkheid (41,3 procent) en een 'betere toegang tot gezondheidszorg' (39,50 procent) mogelijk maakt.

Belgen vinden dat het web vandaag vooral de entertainmentsector (24 procent) en de financiële sector (29 procent) voordeel biedt. In de toekomst denken de respondenten uit ons land dat het web vooral de gezondheidszorg (34 procent) en het onderwijs (27 procent) van nut zal zijn.

De bevindingen tonen de grote impact die het world wide web de afgelopen 30 jaar heeft gehad op mens en maatschappij:

· Een derde van de Belgen kan zich geen leven zonder internet voorstellen. Iets meer dan een kwart kan zich niet voorstellen dat ze zonder internet op hun werk zouden kunnen functioneren.

· Belgische respondenten vinden dat het web vooral onze communicatie (31 procent), onze manier van leren (27 procent) en onze manier van werken (26 procent) heeft beïnvloed.

·  Belgen gebruiken het web vooral voor 'nieuws en informatie' (65 procent) - op de voet gevolgd door 'entertainment' (60 procent) en om 'in contact te blijven met familie en vrienden' (54 procent).

"Het internet staat centraal in alles wat we doen", zegt Arnaud Spirlet, General Manager van Cisco Belux. "Zodra we wakker worden, maken we er gebruik van. Wij geloven dan ook dat een grotere connectiviteit nog meer zal verbinden, ons nog dichter bij elkaar zal brengen en de samenleving nog meer voordelen zal bezorgen.”

“Cisco heeft de afgelopen 30 jaar een belangrijke rol gespeeld in de uitbreiding van het web. Vandaag passeert maar liefst 80 procent van het internetverkeer in de wereld via onze technologie. Ook de volgende 30 jaar zullen we het internet en het ‘internet of things’ blijven ontwikkelen en beveiligen."

Dertig markante data en feiten uit 30 jaar www, zoals de eerste online afhaalmaaltijden in 1994 tot de eerste internetverbinding in de ruimte in 2010, vindt u hier.

Een foto van Arnaud Spirlet vindt u hier.

###

Over het onderzoek

Dit onderzoek voor Cisco werd online uitgevoerd door Opinion Matters tussen 27 februari en 8 maart 2019 door een panel dat resulteerde in 11.000 meerderjarige respondenten uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Luxemburg, Polen, Zuid-Afrika, Spanje, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek werd uitgevoerd volgens de MRS Codes of Conduct (2010) in het VK en ICC / ESOMAR World Research Guidelines. Opinion Matters is geregistreerd bij het Information Commissioner's Office en is volledig in overeenstemming met de wet op de gegevensbescherming (1998).

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vind je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu