Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco verbindt vierhonderd Antwerpse verkeerslichten met het internet of things

Diegem, 26 februari 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vierhonderd kruispunten in Antwerpen digitaliseren. Slimme verkeerslichten kunnen automatisch de groen- of roodtijden aanpassen aan de actuele verkeerssituatie op een kruispunt. Daartoe doet het agentschap een beroep op  technologie van Cisco. Het zal dit jaar al 371 verkeerslichten digitaliseren.

Aanpassen aan actuele verkeersdrukte

Dan zullen ruim 370 verkeerslichten in en rond het filegevoelige Antwerpen dus gekoppeld zijn met het internet of things, en via die weg communiceren met het controlecentrum van het Agentschap Wegen en Verkeer. Via dezelfde weg wordt ook informatie van camera’s en sensoren in het asfalt meegestuurd naar het controlecentrum. Het Agentschap ziet niet alleen wanneer verkeerslichten haperen of uitvallen, het kan de verkeerslichten voortaan ook vanop afstand aansturen.  

“Dankzij de technologie van Cisco hoeven we niet langer met timers te werken en de verkeersdrukte te voorspellen. We passen de lichten in realtime aan in functie van de actuele drukte op het kruispunt”, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Slimme openbare verlichting

Ook de openbare verlichting werkte vroeger op basis van timers, om energie te besparen. Bij ongevallen tijdens de nacht bezorgde dit de hulpdiensten vaak onveilige situaties. De straatverlichting wordt nu uitgerust met slimme routers van Cisco, die voor 3G en 4G-verbinding zorgen. Het Agentschap zal de lichtintensiteit van ruim 400 lichtstraten dynamisch en vanop afstand kunnen regelen.

Basis voor nog meer smart city-toepassingen

De nieuwe netwerkinfrastructuur laat toe om in de toekomst nog andere Smart City-toepassingen te activeren. Zo kan men slimme camera’s ermee verbinden die de lage-emissiezone mee helpen bewaken via dynamische nummerplaatcontrole. Met de digitale inhaalbeweging wil het Agentschap Wegen en Verkeer voor een veiliger en vlotter verkeer zorgen.

Het volledige getuigenis van Agentschap Wegen en Verkeer over de nieuwe netwerktechnologie van Cisco vindt u hier. Foto’s vindt u hier (gelieve copyright Agentschap Wegen en Verkeer toe te voegen).

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu