Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco en Interpol gaan cybercriminaliteit bestrijden

Diegem, 23 november 2017

Cisco en Interpol gaan informatie over computerdreigingen met elkaar delen. Dat past in een gezamenlijk strijdplan tegen cybercriminaliteit. In de toekomst willen de nieuwe partners ook samenwerken rond opleiding van cyberspecialisten.

Interpol heeft opsporingsdiensten in 192 lidstaten. Dankzij de overeenkomst met Cisco krijgen zij toegang tot belangrijke informatie over cyberdreigingen. Dit zal helpen om niet alleen aanvallen sneller te detecteren, maar ook om ze te voorkomen. Interpols anticybercriminaliteitscenter in Singapore, het Interpol Global Complex for Innovation (IGCI), zal de gegevensuitwisseling coördineren.

20 miljard dreigingen per jaar
Net als Interpol is Cisco van mening dat de uitwisseling van informatie en expertise tussen de publieke en private sector van vitaal belang is. “Geen enkel land of bedrijf kan dit alleen doen”, vindt Linda van de Weerd, Security Lead voor Cisco België en Luxemburg. “Dagelijks blokkeert Cisco’s Collective Security Intelligence ecosysteem bijna 20 miljard dreigingen op basis van beveiligingsinformatie die het verzamelt in zijn cyberbeveiligings- en onderzoekscentrum Talos. Uit onze jaarlijkse onderzoeksrapporten blijkt bovendien dat cybercrime wereldwijd blijft toenemen. Beveiligers bij de overheid en bedrijven moeten deze dreiging samen aanpakken voor een snellere detectie, efficiënte analyse en effectieve bescherming.”

Cisco Talos is de belangrijkste threat intelligence organisatie in de privésector. Talos speurt doorlopend naar nieuwe cyberdreigingen en -verbanden en gebruikt daarvoor het grootste detectienetwerk op aarde. Het verzamelt telemetriegegevens van Cisco-toestellen in heel de wereld.

In ons land sloot Cisco ook met de NAVO al een strategisch partnership af voor de uitwisseling van cyberinformatie. Daarover vind je hier meer info.

Een foto van de ondertekening van het akkoord vind je hier.

Over Cisco – NASDAQ : CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T : +32 9 210 53 59
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu