Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco stopt 1 miljard dollar in de ontwikkeling van smart cities

Diegem, 16 november 2017

Cisco heeft op het Smart City Expo World Congress in Barcelona aangekondigd dat het een fonds van 1 miljard US dollar vrijmaakt voor de globale ontwikkeling van smart cities. Die verbeteren de levenskwaliteit van burgers met slimme technologieën die onder meer straten veiliger maken en luchtverontreiniging verlagen. Veel steden worstelen echter met de financiering van die omslag naar een slimme stad. Om die reden introduceert Cisco nu het City Infrastructure Financing Acceleration Program.

Niet langer te nieuw en te moeilijk
Het programma wordt gefinancierd door de investeringsvehikels Cisco Capital, APG Asset Management (APG), Whitehelm Capital en het private equity fonds Digital Alpha Advisors. “Voor gemeenten die aan hun smart city-transformatie beginnen is financiering een groot struikelblok," zegt Alexis Malchair, IoT Lead voor Cisco in België en Luxemburg. "Het CIFAP-programma reikt er nu de nodige fondsen en expertise voor aan. Digital Alpha, APG en Whitehelm Capital hebben bovendien ervaring opgebouwd met financiële instrumenten als concession financing, revenue share financing en equity financing. Die maken investeringen mogelijk in een vakgebied dat eerder werd gezien als te nieuw en daarom te moeilijk om te financieren."

Cisco wil steden helpen bij de selectie van de juiste financiële instrumenten om innovatieve technologieën met een minimale initiële investering aan te kopen en ze zo versneld te kunnen gebruiken. Het financieringsprogramma moet oplossingen aanreiken voor alle smart city-uitdagingen, van de verlaging van het energieverbruik, de efficiëntere routering van verkeersstromen of kostenefficiënter openbaar vervoer.

Cisco Kinetic voor steden verhoogt openbare veiligheid
In de marge van het financieringsprogramma kondigt Cisco ook nieuwe functies aan voor zijn IoT-platform Kinetic for Cities, dat gegevens van het Internet of Things verwerkt. De nieuwe functies laten toe om de openbare veiligheid verder te verhogen, onder meer door informatie over noodgevallen automatisch en in realtime te verwerken en interventies sneller te laten opstarten door de hulpdiensten.

Meer informatie over de nieuwigheden in Cisco Kinetic for Cities lees je in deze blog.

Meer over dit nieuws vind je hier

Over Cisco – NASDAQ : CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T : +32 9 210 53 59
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu