Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco voegt artificiële intelligentie toe aan zijn collaboration software Spark

Diegem, 10 november 2017

Honderden miljoenen mensen gebruiken digitale assistenten om via hun smartphone het weerbericht te krijgen, hun wekker in te stellen, de weg te vinden, enzovoort. En nu heeft Cisco een assistent voor op kantoor ontwikkeld: de Cisco Spark Assistent is de eerste digitale assistent voor collaboration software en meetings. De assistent is geprogrammeerd met de AI- en spraaktechnologie van MindMeld, het machine learningbedrijf dat Cisco vorig jaar overnam.

“De volgende jaren zullen artificiële intelligentie en bots teamwerk eenvoudiger maken. Ze zullen de organisatie van meetings en andere logistieke taken op zich nemen,” meent Michel Assink, Collaboration Lead voor Cisco België en Luxemburg. “Voortaan kunnen gebruikers aan Spark Assistant vragen om meetings te starten, op te nemen, te beëindigen of een specifieke persoon in de organisatie te videobellen. We gaan van start met enkele eenvoudige taken die we stelselmatig zullen uitbreiden. We denken bijvoorbeeld aan het schrijven van meetingverslagen en het inplannen van vergaderingen. De creativiteit van AI kent geen grenzen.”

Spark herkent wie ruimte binnenwandelt of verlaat

Cisco integreerde zijn Spark Assistant met andere slimme componenten van zijn conferencingtoestellen, zoals automatic pairing die Spark-gebruikers herkent en automatisch verbindt en de intelligente camera die sprekers traceert en gezichten herkent. Met deze functies kregen Cisco’s toestellen al digitale ogen en oren. Spark Assistant herkent dus wie het woord neemt en wie de ruimte binnenwandelt of verlaat.

De assistent spreekt voorlopig Engels, maar Cisco zal het talenpallet stap voor stap uitbreiden. Cisco Spark Assistant is vanaf begin volgend jaar beschikbaar voor een select aantal gebruikers. In eerste instantie zal Cisco zijn Spark Room Series toestellen uitrusten met de Spark Assistant.

Nieuw Cisco Spark conferencingtoestel

In de marge van deze aankondiging lanceert Cisco een nieuw 70-inch videoconferencingtoestel in de Spark Room Series. Dat nieuwe toestel is beschikbaar met enkelvoudige of dubbele 4k-display, 5k-camera’s en AI-functies zoals spraaksturing, noise suppression en gezichtsherkenning. Gebruikers streamen draadloos presentaties naar het toestel. De Cisco Spark Room 70 is uitgerust met NVIDIA’s slimme Jetson-module, dat ook gebruikt wordt in slimme auto’s. Meer over de Cisco Spark Room 70 lees je in deze blogpost.

Foto’s van Michel Assink en de Spark Room 70 en beelden van de Spark Room Assistant kun je hier downloaden.


Over Cisco – NASDAQ : CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T : +32 9 210 53 59
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu