Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

FEDNOT legt met Cisco ACI fundament voor digitale toekomst notarissen

Diegem, 15 oktober 2017

De Federatie van Notarissen (FEDNOT) gaat nieuwe, hoofdzakelijk digitale diensten ontwikkelen voor burgers, ondernemers en overheden. Cisco zal de basisinfrastructuur leveren voor die digitalisering. FEDNOT heeft gekozen voor de application-centric infrastructuur van Cisco (ACI). Die laat toe om nieuwe toepassingen heel snel te activeren en een hoge beschikbaarheid daarvan te garanderen. Zo wil FEDNOT onder meer het proces van notariële transacties vereenvoudigen.

FEDNOT tekende een visie uit die de organisatie toekomstgericht moet transformeren. “Als we de toekomst van onze ruim 1.500 notarissen willen garanderen, moeten we technologie omarmen en inzetten op een digitale dienstverlening”, zegt chief information officer Rudi Somers. “We voorzien een proeftuin waarin we zullen experimenteren met nieuwe digitale technologieën zoals blockchain. Daarvoor hebben we een krachtige en zelfsturende infrastructuur nodig. Dat moet ons toelaten om nieuwe diensten meteen beschikbaar te stellen, sneller in te spelen op nieuwe behoeften van onze notarissen en de dienstverlening aan burgers te verbreden.”

De nieuwe ACI-infrastructuur wordt het fundament voor de acht kritische toepassingen van FEDNOT. Onder meer de communicatiesoftware tussen de overheid en het notariaat draait in de datacenters van FEDNOT, net als de systemen die alle studies met elkaar verbindt. ACI zal die communicatie en verbinding voor zijn rekening nemen.

Cisco-partner Computacenter zal de 14 nieuwe Nexus 9000 hogecapaciteitsswitches van Cisco installeren in het nieuwe datacenter van FEDNOT. Begin 2018 moet die installatie klaar zijn. Midden volgend jaar wordt de installatie gespiegeld in een tweede datacenter zodat de bedrijfszekerheid gegarandeerd is. Met het ACI-besturingspaneel kan FEDNOT de twee datacenters als één groot geheel bedienen.

Grote besparingen

Computacenter overtuigde FEDNOT om over te schakelen naar de application-centric infrastructuur met een uitgewerkte business case. De terugverdientijd werd berekend op amper zeventien maanden. FEDNOT bespaart substantieel op IT- en beheerkosten. De tijd om applicaties te activeren is met de helft ingekort.


Over FEDNOT

FEDNOT ondersteunt de notariskantoren met juridisch advies, management, ICT-oplossingen, vorming en informatie voor het grote publiek. Het netwerk van 1.150 kantoren telt 1.550 notarissen en 8.000 medewerkers.

Over Cisco – NASDAQ : CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T : +32 9 210 53 59
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu