Guest

Cisco en IBM samen in de strijd tegen cybermisdaad

Diegem, 2 juni 2017

Cisco en IBM Security gaan samenwerken in de strijd tegen wereldwijde cybermisdaad. Beide topbedrijven zullen daartoe hun producten, diensten en threat intelligence op elkaar afstemmen. Klanten profiteren daarnaast van de schaal van de IBM Global Services-ondersteuning van Cisco-producten in het Managed Security Service Provider portfolio. Ook zullen de security onderzoeksteams IBM X-Force en Cisco Talos de krachten bundelen in threat intelligence onderzoek en bij belangrijke cybersecurity-incidenten. Met de nauwe samenwerking willen Cisco en IBM bedrijven helpen om malware sneller op te sporen en automatisch uit te schakelen.

“De combinatie van X-Force en Talos is een enorme troef in de strijd tegen cybermisdaad. IBM is al lang voorstander van open samenwerking in cybersecurity” vindt Erno Doorenspleet, Executive Security Advisor bij IBM Security. “Nu Cisco ons immuunsysteem vervoegt, zullen gezamenlijke klanten bijvoorbeeld cognitieve technologieën zoals IBM Watson for Cybersecurity kunnen inschakelen voor hun Cisco-toestellen.”

Geïntegreerde verdediging voor netwerken en de cloud

Cisco zal zijn beveiligingsproducten koppelen met IBM’s monitoringsoftware QRadar, waarmee klanten hun netwerken, toestellen en clouds in de gaten houden en beschermen. Ook kondigt Cisco twee nieuwe toepassingen aan voor QRadar. Klanten die gebruik maken van Cisco’s firewall (NGFW), intrusiepreventie- (NGIPS), antimalware- (AMP) en threat intelligence en malwareanalysesoftware Threat Grid zullen met QRadar complexe malware sneller identificeren en bestrijden. De twee applicaties zullen beschikbaar worden gesteld via de IBM Security App Exchange.

IBM van zijn kant zal zijn Resilient Incident Response Platform (IRP) koppelen met Threat Grid. IRP-gebruikers zullen voortaan ook dreigingsindicatoren kunnen analyseren en potentiële malware uitschakelen met Threat Grid’s sandboxtechnologie. Ook IBM’s X-Force Exchange zal gekoppeld worden zodat klanten historische en real-time gegevens over bedreigingen kunnen correleren en hun verdediging aanpassen.

In één keer een dreiging overal stoppen

Uit Cisco’s jaarlijkse beveiligingsrapport blijkt dat 65 procent van de bedrijven tussen 6 en 50 verschillende securityproducten gebruikt om zich te wapenen tegen cybercriminaliteit. Contradictoir genoeg verhogen ze daarmee de kans op gaten in hun beveiliging, terwijl de kost van gegevenslekken ook in 2016 verder steeg.

Het onderzoekinstituut Ponemon noteerde een totaal verlies van 4 miljoen dollar bij de onderzochte bedrijven, een stijging van bijna dertig procent ten opzichte van drie jaar geleden. Trage reactiesnelheid beïnvloedt die kost: incidenten die langer dan 30 dagen aansleepten kostten 1 miljoen dollar meer dan incidenten die binnen 30 dagen werden opgelost.

“Het onderstreept het belang van een geïntegreerde verdediging die inzicht en reactievermogen verhoogt”, stelt Linda van de Weerd, Security Lead voor Cisco Belux. “Onze samenwerking met IBM Security geeft klanten nog meer slagkracht, analyse- en reactievermogen om netwerk, toestellen en clouds te beschermen. Dankzij Cisco’s architecturale aanpak van security kunnen organisaties bedreigingen in een keer overal stoppen.”

Focus op markt van hybride cloud

IBM’s Managed Security Services team beheert de beveiligingsarchitectuur van meer dan 3.700 klanten over de hele wereld. Samen met Cisco zal het nieuwe diensten commercialiseren om de complexiteit van security terug te schroeven. Het richt zich vooreerst op de snelgroeiende markt van hybride cloud.

Grote bedrijven die hun Cisco-beveiligingsinfrastructuur verplaatsen naar leveranciers van publieke en private clouds zullen een beroep kunnen doen op IBM Security voor beheer en onderhoud ervan.

Foto’s van Erno Doorenspleet en van Linda van de Weerd kunt u hier downloaden.


Over IBM Security

IBM Security biedt een van de meest geavanceerde en geïntegreerde reeks enterprise security producten en diensten. Het portfolio, ondersteund door IBM X-Force® research, stelt organisaties in staat om risico’s effectief te managen en zich te verdedigen tegen opkomende dreigingen. IBM beschikt over een van ‘s werelds breedste security organisaties voor research, ontwikkeling en delivery, monitort 35 miljard security events per dag in meer dan 130 landen en is houder van meer dan 3.000 securitypatenten. Voor meer informatie: www.ibm.com/security, volg @IBMSecurity op Twitter of bekijk de IBM Security Intelligence blog

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vindt u hier

Contact voor journalisten:

Check Twice

Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact :

Cisco

Leslie Ann Delatte, digital marketing manager België en Luxemburg
E: ledelatt@cisco.com

 

IBM

Heleen Kamerman, External Relations Leader Benelux
E: Heleen.Kamerman@nl.ibm.com


Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner