Guest

Cisco lanceert de Spark Board, een mobiele vergaderzaal

Diegem, 24 januari 2017

Volgens de filebarometer van Touring Mobilis zijn de files op de Belgische wegen weer wat langer geworden. Tegelijk doet slechts zestien procent van de Belgen al eens aan telewerk. Nochtans beschikt net geen derde van de Belgische bedrijven al over de technologie om werkplekonafhankelijk samen te werken, volgens onderzoek van Conclusr. Nog eens een derde is van plan om ze binnen de twee jaar aan te kopen.

Om de samenwerking met telewerkers verder te vereenvoudigen, presenteert Cisco vandaag de Spark Board. Dit 55-inch toestel is als het ware een mobiele vergaderzaal. De Spark Board is immers gekoppeld met de Cisco Spark app, zodat telewerkers via hun smartphone of computer virtueel kunnen deelnemen aan vergaderingen.

Vergaderingen en teamwerk zijn vaak redenen om toch naar kantoor te gaan. Steeds meer mensen proberen dan de klassieke spits te vermijden, waardoor onze wegen ook tijdens de ‘daluren’ vollopen. “We moeten met zijn allen anders nadenken over mobiliteit, en misschien wel over werk tout court”, zegt Arnaud Spirlet, algemeen directeur van Cisco België en Luxemburg. “Moeten we vasthouden aan de vaste werkplek? Want als je niet op het werk geraakt, moet het werk misschien wat vaker tot bij jou komen. Met de samenwerkingsapp Cisco Spark en de Spark Board zullen organisaties en hun medewerkers beter, sneller en efficiënter samenwerken.”

Koppeling van fysieke met virtuele vergaderingssystemen

Cisco Spark is een enterprise collaboration toepassing. In Spark kun je Spaces (voorheen ‘rooms’) maken met collega’s en partners om te videobellen, chatten, documenten te delen of presentaties te bespreken. Vandaag verbindt Cisco die virtuele vergaderomgeving met fysieke vergaderruimtes. De Cisco Spark Board is een videoconferentietoestel, telefoon, projector en slimme, digitale flipchart in één. Je kunt het toestel als ‘deelnemer’ toevoegen aan je Space in Cisco Spark. Om het toestel te activeren volstaan stroom en ethernet.

Geen gedoe met kabels: draadloos presenteren

Geen gedoe meer met te korte of incompatibele bekabeling, afstandsbedieningen of projectoren om een presentatie te tonen. Nu kan je eenvoudig naar de Cisco Spark Board stappen en met één klik deel je je presentatie.

Het Spark Board herkent via nieuwe, ultrasone ‘pairing’-technologie automatisch laptops, smartphones en tablets met de Cisco Spark app. De gebruikers hoeven geen extra toepassing te downloaden en hebben geen bluetooth-, wifi- of netwerkverbinding nodig.

Alle brainstorms worden automatisch bewaard in de cloud

De Spark Board vervangt de klassieke flipchart. Het aanraakscherm laat toe om vrij te tekenen of aantekeningen te maken. Cisco heeft de Spark app geüpdatet met de smart whiteboarding functie, zodat vergaderaars op afstand je tekeningen ook te zien krijgen. Hun aantekeningen op de smartphone verschijnen overigens mee op de Spark Board, simultaan en in real time. Je kunt ook videobellen en het whiteboard tegelijk gebruiken.

Het resultaat van de brainstorms wordt bewaard in de Spark Cloud. De vergaderaars vinden ze eenvoudig terug in hun Space, om er bijvoorbeeld daags nadien op voort te werken. Gedaan dus met foto’s nemen van de flipchart aan het einde van vergaderingen. De whiteboardfunctie van de app kun je ook gebruiken zonder Spark Board.

Betaalbare upgrade naar TelePresence

Ruim negentig procent van de vergaderzalen is niet uitgerust met een videoconferentiesysteem. Met de Cisco Spark Board kunnen organisaties hun vergaderruimtes snel en goedkoop upgraden. De 4K-camera geeft een brede hoek zonder vervorming en zorgt voor een scherp beeld van TelePresence-kwaliteit. Daarnaast zorgt Cisco’s VoiceTrack technologie voor kristalhelder geluid aan de andere kant.

Nieuw: Cisco Spark Meetings

Cisco maakt van deze lancering ook gebruik om Spark een flinke update te geven, inclusief nieuwe navigatie. De gebruiker vindt nu nog gemakkelijker de weg naar de knoppen om te chatten, te (video)bellen, het whiteboard te gebruiken, documenten te delen of mensen te bereiken.

Tegelijk introduceert Cisco Spark Meetings: in de app krijgen gebruikers alle populaire vergaderfuncties van Cisco’s webconferencingsoftware WebEx. Zo kun je snel een meeting inplannen vanuit Spark Meetings die automatisch een Space aanmaakt voor alle deelnemers, waar men bijvoorbeeld de agenda en documenten kan delen.

“Onze manier van samenwerken verandert: de fysieke meeting maakt deel uit van een reeks interacties. Vooraf kan men al feedback geven op documenten, achteraf vinden gebruikers de meetingnotities en actiepunten terug in de Spark Space van hun vergadering”, zegt Bart Vanden Wyngaerd, die de Collaboration Group aanstuurt in Noord-Europa. “De kans is groot dat de vergadering zelf dan korter en beter is, of zelfs helemaal niet meer plaats hoeft te vinden. De beste vergadering is helemaal geen vergadering.”

Eind januari beschikbaar

Klanten kunnen de 55-inch versie van de Cisco Spark Board vanaf eind januari bestellen bij Cisco-partners tegen de adviesprijs van 4.990 dollar. Het maandelijkse abonnement op de Cisco Spark-clouddienst bedraagt 199 dollar.  Een 70-inch versie zal eind 2017 beschikbaar zijn. 

Foto's van de Spark Board vind je hier. Foto’s van Arnaud Spirlet en van Bart Vanden Wyngaerd staan hier.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:

Check Twice

Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

 


Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner