Guest

Cloud wordt mainstream maar gebruik blijft occasioneel

Diegem, 22 september 2016

Samen met studiebureau IDC heeft Cisco wereldwijd onderzoek gevoerd naar het gebruik van cloud computing in bedrijven. In totaal werden 6.100 IT-beslissers in 31 landen ondervraagd. Bijna 70% van de bedrijven maakt gebruik van cloud, een stijging met ruim 60% in vergelijking met vorig jaar. Slechts een absolute minderheid slaagt erin om meer omzet te genereren.

In de studie deelt IDC de respondenten op in vijf categorieën, van occasionele tot geoptimaliseerde gebruikers. “Steeds meer bedrijven gebruiken cloud, maar veeleer ad hoc of opportunistisch zoals voor computerbeveiliging en Internet of Things-toepassingen”, zegt Arnaud Spirlet, general manager bij Cisco Belux. “Toch heeft slechts een derde een echte strategie rond cloud. Enkel de topgebruikers of 3% zetten cloud in om meer omzet te genereren. Volgens het onderzoek kunnen ze zo potentieel 3 miljoen dollar omzet per cloudapplicatie halen, en nog eens 1 miljoen dollar kosten besparen.”

Met de cloud hebben bedrijven een bijkomend verkoopkanaal voor hun producten en diensten, werven ze sneller nieuwe klanten (68%) en boren ze sneller nieuwe markten aan (18%). De meeste ondervraagden geven echter aan problemen te ondervinden om het cloudgebruik te optimaliseren. Ze beschikken niet over de nodige competenties en hebben geen cloudstrategie of roadmap.

Nieuwe adviesdiensten rond cloud
Daarom lanceert Cisco een aantal nieuwe Cloud Services waarmee het bedrijven helpt om versneld en gestructureerd cloud computing in te zetten als antwoord op hun zakelijke behoeften. De diensten omvatten onder meer het beheer van verschillende clouds op basis van Cisco Cloud Center, waardoor klanten nog maar één keer een cloud hoeven te modelleren alvorens de software te installeren bij de gebruikers. Andere diensten helpen om het ontwerp en de uitrol van cloudsoftware te versnellen, en om applicaties eenvoudig en zonder risico naar de cloud te migreren.

Eigen gebruik inschatten

Het 'Cisco Business Cloud Advisor Adoption Report' is ook een waardemeter voor bedrijven. Klanten toetsen online hun eigen cloudgebruik aan dat van gelijkaardige bedrijven in hun branche. Daartoe hoeven ze enkel een vragenlijst in te vullen op www.cisco.com/go/bca.

Een foto van Arnaud Spirlet vindt u hier. Voor meer informatie over Cisco Professional Services, surf naar de website. Op deze landingspagina vindt u een infografiek. Het volledige rapport kunnen journalisten opvragen via rafael@checktwice.eu.


Over het onderzoek

In het Midyear Cybersecurity Report bestuderen Cisco en zijn divisie Collective Security Intelligence de meest recente cyberbedreigingen. Het rapport geeft inzicht in verzamelde beveiligingsgegevens en cybersecuritytrends van het eerste halfjaar, en geeft organisaties aanbevelingen om hun beveiligingsstrategie te verbeteren. De gegevens komen van ruim 40 miljard toestellen die via telemetrie anoniem informatie delen. Zo willen Cisco-onderzoekers beter zicht krijgen op toekomstige criminele activiteiten en de detectietijd van malware verlagen.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto's vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com


Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner