Guest

Cisco versterkt beveiligingsportfolio voor digitale transformaties

Diegem, 27 juli 2016

Vier op de vijf bedrijven hebben hun IT-strategie niet afgestemd op hun zakelijke ambities, zo blijkt uit onderzoek van IDC Research in opdracht van Cisco. Op Cisco Live, de jaarlijkse klantenconferentie van Cisco in Las Vegas, heeft Cisco extensies voor zijn Cisco Digital Network Architecture (Cisco DNA) gepresenteerd, waarmee organisaties hun IT klaarstomen voor het digitale tijdperk en de beveiliging ervan eenvoudiger en effectiever maken.

Bedrijven die willen innoveren en overschakelen naar digitale businessmodellen, botsen op technische grenzen waardoor het tot zes maanden kan duren om nieuwe toepassingen of technologieën te activeren. Bedrijven met een digital-ready netwerk of Cisco DNA zijn in staat om sneller en veiliger gebruik te maken van mobiele diensten, analytics en het Internet of Things (IoT).

Cisco DNA is toekomst van de netwerkindustrie

Met zijn Cisco digital network architecture, die Cisco in maart aankondigde, paste de netwerkgigant als eerste het concept van software-defined networking toe op het volledige computernetwerk van een bedrijf, inclusief de bijkantoren. SDN bleef tot vandaag beperkt tot lokale of LAN-netwerken. "Door de hardware van de software los te koppelen en meer intelligentie in het netwerk te brengen, kunnen we sterker automatiseren en de complexiteit uit het netwerkbeheer halen. Het is de toekomst van de netwerkindustrie, en de basis van digitale transformaties", zegt Frank De Reymaeker, Head of Enterprise Networking bij Cisco Belux.

Nog volgens het onderzoek van IDC en Cisco zien bedrijven met een digital-ready netwerk een omzetgroei van twee cijfers. Naar verwachting zal het percentage klanten dat zo’n door software aangestuurde netwerk wil implementeren, de komende twee jaar meer dan verdrievoudigen: van 13 tot 44 procent.

Effectieve cybersecurity als basis voor digitale transformatie

Door hun digitale transformatie verruimen organisaties ook hun online beveiligingsperimeter. Ze gebruiken tot 70 verschillende beveiligingsproducten, waardoor er gaten ontstaan en bedrijven kwetsbaar zijn voor aanvallen. Daarom introduceert Cisco ook Security Services for Digital Transformation.

“In Cisco’s Digital Vortex-onderzoek erkent net geen 65 procent van bedrijfsleiders dat een solide cybersecurity de basis vormt voor hun digitale transformatie, maar het ontbreekt hen aan mankracht en technische expertise”, vertelt Linda van de Weerd, Security Lead bij Cisco Belux. “Met deze adviesdiensten helpen we klanten om een sterke beveiligingsbasis te bouwen en onderzoeken we samen welke beveiliging nodig is om sneller te innoveren en transformeren.”

Nieuwe security software voor organisaties met verschillende vestigingen

Naast de nieuwe securitydiensten introduceert Cisco een aantal nieuwe toepassingen die de beveiliging van digital-ready netwerken eenvoudiger, overzichtelijk en effectiever maken:

  • Umbrella Branch, openDNS-software om van op afstand content te filteren in bijkantoren en zo cyberaanvallen te blokkeren nog voor ze het netwerk bereiken.
  • Umbrella Roaming, een extra functie voor Cisco’s VPN-software waarmee de toegang naar malicieuze websites kan geblokkeerd worden voor afstandswerkers
  • Stealthwatch, sensorsoftware om dreigingen sneller op te sporen
  • Meraki MX Security Appliances met AMP en Threat Grid, een beveiligingstoestel voor bijkantoren of kmo’s die zich nog beter willen beschermen tegen aanvallen
  • Cisco Defense Orchestrator, beheersoftware waarmee IT-verantwoordelijken de beveiligingsarchitectuur in verschillende vestigingen en voor duizenden toestellen kunnen regelen.

Meer informatie over Cisco DNA vindt u hier. Andere persberichten ter gelegenheid van de Cisco Live conferentie vindt u hier.


Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vin je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com


Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner