Guest

Cisco investeert 10 miljoen dollar in opleiding cybersecurity-experts

Diegem, 16 juni 2016

Uit Cisco’s eigen, jaarlijkse beveiligingsonderzoek ASR blijkt dat er tegen 2019 wereldwijd een tekort zal zijn van ruim twee miljoen cybersecurityspecialisten. Om die reden roept Cisco nu het Global Cybersecurity Scholarship programma in het leven en werkt het ICT-bedrijf ook zijn certificaties met betrekking tot netwerkbeveiliging bij. In totaal zal Cisco voor 10 miljoen dollar opleiding geven aan informatici die zich willen omscholen tot beveiligingsexpert. Het programma start in augustus 2016 en loopt twee jaar.

“Bedrijven zijn omwille van de cyberonveiligheid nog terughoudend voor digitalisering. Dat staat hun innovatie in de weg. Met dit programma helpen we generalisten om zich op te werken tot cybersecurityexperts met kennis van de huidige bedreigingen en expertise in netwerkbeveiligingstechnologieën. Bedrijven kunnen hen meteen inschakelen en sneller werk maken van hun digitale transformatie”, zegt Linda van de Weerd, Security Lead bij Cisco België en Luxemburg.

Cisco en zijn Authorized Learning Partners voorzien opleiding, coaching en certificatie. Laureaten van het Global Cybersecurity Scholarship programma krijgen de kwalificatie van operationeel beveiligingsanalist (security operations center analyst) zoals bepaald door vakverenigingen. Cisco wil in eerste instantie vooral schoolverlaters, veteranen en vrouwen inschakelen in zijn programma.

Netwerkexperts zullen hun certificatie moeten updaten

Parallel introduceert Cisco met de Cyber Ops Certification ook een nieuwe certificatie voor netwerkspecialisten. Het is een certificatie voor beveiligingsanalisten die IT-systemen monitoren en aanvallen moeten detecteren. De nieuwe certificatie leert hen om de aanvallen in te dijken en te remediëren. De huidige CCNA Security certificatie (Cisco Certified Network Associate of Cisco’s basiscertificatie) focust veeleer op het vermijden van aanvallen en het algemene beheer van netwerkbeveiliging.

Cisco vernieuwt ook zijn CCIE Security certificatie ( Cisco Certified Internetwork Expert, Cisco’s expertcertificatie). Het diploma omvat nu ook de nieuwste technologieën en cyberdreigingen. Voor de certificatie zijn vaardigheden nodig inzake malwarebescherming, intrusiepreventie, virtualisatie, automatisering en informatie-uitwisseling. Kandidaten moeten ook aantonen dat ze kunnen werken met nieuwe technologieën voor netwerkautomatisering, cloud en het internet of things.

Voor meer informatie over het security scholarship, klik hier. Meer informatie over de Cyber Ops certificatie vindt u hier.

Een foto van Linda Van de Weerd kunt u hier downloaden.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vin je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner