Guest

Cisco lanceert real-time network analytics software Tetration

Diegem, 16 juni 2016

Cisco heeft vandaag Tetration gelanceerd, analysesoftware voor datacenters. De software bestaat uit twee componenten: sensoren verzamelen overal informatie over het datacenter en sturen die door naar Tetration Analytics, de eerste big data-software van Cisco. Tetration analyseert die massa aan telemetriegegevens in real-time en legt verbanden tussen de applicatiestromen. Zo kunnen datacenters de prestaties en de veiligheid van hun toepassingen verder verhogen.

Tetration combineert hardware-sensors in Cisco’s Nexus 9000 switches en software-sensors die men op virtuele servers en standaardservers kan installeren. Cisco Tetration Analytics brengt vervolgens in kaart welke applicaties verbonden zijn en gegevens uitwisselen met elkaar, plus welke prestaties ze vragen van de servers en andere datacentersystemen.

IT-knopen in een handvol minuten ontward

Hugues De Pra, Head of Datacenter and Virtualisation bij Cisco België, illustreert het als volgt: “Onlangs deed een van onze klanten een upgrade van een belangrijke software-as-a-service toepassing. De nieuwe versie haperde en werkte tergend traag. Ze hebben verschillende weken nodig gehad om te weten te komen dat de firewall alle communicatie blokkeerde met een nieuwe server buiten de oorspronkelijke beveiligingsperimeter. Met Tetration heb je dat inzicht in een handvol minuten, omdat je het verschil ziet tussen de applicatiestromen voor en na de upgrade. Een Tetration toestel monitort tot een miljoen gegevensstromen per seconde. Geen enkele andere oplossing is in staat om dit zo snel en zo massaal te doen.”

Klaar voor nieuwe informaticamodellen

Tetration ondersteunt ook organisaties die van start willen met nieuwe informaticamodellen zoals softwarecontainers en software-defined networking. In deze modellen zijn toepassingen en deeltjes van toepassingen nog meer met elkaar verweven.

Wanneer beheerders dan software willen kopiëren naar een tweede datacenter of naar de cloud, hebben ze een duidelijk applicatieschema nodig. Zoiets vergt erg veel tijd. Tetration automatiseert dit proces zodat beheerders slimmer en sneller veranderingen kunnen doorvoeren zonder negatieve impact op de prestaties van toepassingen. Toepassingen migreren kan nu in een paar weken in plaats van maanden.

Strengere beveiliging

Tegelijk helpt de oplossing om gedragingen van toepassingen beter in te schatten. Afwijkend gedrag kan dan wijzen op cybercriminaliteit. Zo kunnen organisaties een strengere white list-beveiliging hanteren, in plaats van de meer gebruikelijke black list. Je kunt immers veel sneller analyseren of de gebruiker of de toepassing beantwoordt aan de criteria om vrije doorgang te krijgen.

Cisco Tetration bestaat in twee modellen: een small cluster op 8 UCS-C rackservers en een full cluster op 36 UCS-C servers. Beide worden gecombineerd met drie Nexus 9300-switches.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vin je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner